Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro ovaj pekic izgleda da vredi nesto, alrije da dodje na red pored tolikih nobelovaca i velicina
Pekić vredi više nego ijedan nobelovac, a pošto je čovek bio skriboman, dovoljno je da samo njega čitaš i da ništa ne propustiš ... Naravno, mora se imati određeno predznanje za njegove knjige (za "Kako upokojiti vampira" nije zgoreg imati filosofiju u malom prstu) jer njegova erudicja prevazilazi granice zdravog razuma ...

Pekić vredi više nego ijedan nobelovac, a pošto je čovek bio skriboman, dovoljno je da samo njega čitaš i da ništa ne propustiš ... Naravno, mora se imati određeno predznanje za njegove knjige (za "Kako upokojiti vampira" nije zgoreg imati filosofiju u malom prstu) jer njegova erudicja prevazilazi granice zdravog razuma ...

I za Atlantidu... ma za sve na neki način (zato je popularan u ovim mojim krugovima. I cenjen i poštovan).
Evo ja sad po drugi put čitala Vreme čuda, iako prva, nimalo naivna knjiga.

I za Atlantidu... ma za sve na neki način (zato je popularan u ovim mojim krugovima. I cenjen i poštovan).
Evo ja sad po drugi put čitala Vreme čuda, iako prva, nimalo naivna knjiga.
Meni je "Vreme čuda" najdraža ne samo njegova, nego od svega što sam do sada pročitao ... Uopšte se ne vidi da mu je prva knjiga, čovek jednostavno zna znanje :D ...

"Knjigetina" :D I od ležanja u tvorzi nekad može da bude koristi... :mrgreen:
Kako ne, evo Lauš ko zna kolko knjiga ištanco :D ... Nisam još čitao "Godine koje su pojeli skakavci", ali mnogi su mi rekli da je najbolja knjiga o zatvoru i položaju čoveka u istom ...

Sad kad razmislim, možda i moja omiljena. Ako ništa, onda zato što je potcenjena u odnosu na neke druge,
naročito u odnosu na Zlatno runo.
Runo mu je magnum opus, i sam Pekić kaže da je bukvalno robovao knjizi dok je pisao, da su on i žena mu doslovce živeli sa Njegovanima, da je u pauzama pisanja Runa, pisao Besnilo i 1999 ...

Koja ti je omiljena priča u "Vreme čuda"? Meni je sa ludacima za sad broj jedan, ali to se ponovnim čitanjem svaki put menja :D ...

Ja sam nedavno pocela da je citam, ali sam batalila posle pedesetak stranica ( ako je bilo i toliko).
Nego sta vi mene preporucujete od Pekica, onako za pocetak, a onda cu nekada i da predjem i na Zlatno runo.

Hoćemo i mi ostali da znamo... :besna: :mrgreen: :lol:
Nešto ja pozitivne efekte tog silnog čitanja...Hm...
A da pokušate da napišete nešto?
Msm...Liči na sex i masturbaciju...Kad čitaš-voajerski gledaš kako to drugi radi...:rumenko:
Uzmeš artiju i ocrniš-yebeš joj kevu...
Ma ne šalim se uopšte! ! !
Rekao Kiš jednom davno-razlika između čitanja i pisanja je kao kad gledaš kako drugi klopa čokoladu i kad sam
klopaš! ! ! Ne,ne...Nije Kiš...Pero u Oraču...Ali baš ću da ga pitam-idem danas na Liman,pa ako ga sretnem...
On i Mika su toliko toga crali u Oraču da je jedan šaht morao ,ukraj kolovoza ,a u dnu bašte,biti stalno otvoren...:hahaha::mrgreen::heart:

Msm...Liči na sex i masturbaciju...Kad čitaš-voajerski gledaš kako to drugi radi...:rumenko:
Rekao Kiš jednom davno-razlika između čitanja i pisanja je kao kad gledaš kako drugi klopa čokoladu i kad sam
klopaš! ! ! Ne,ne...Nije Kiš...Pero u Oraču...Ali baš ću da ga pitam-idem danas na Liman,pa ako ga sretnem...
On i Mika su toliko toga crali u Oraču da je jedan šaht morao ,ukraj kolovoza ,a u dnu bašte,biti stalno otvoren...:hahaha::mrgreen::heart:

Pa, pošto nemamo svi talenat i inspiraciju Danila Kiša ili Pere i Mike iz Orača, neki među nama knjige samo čitamo. Zar nije bolje biti dobar čitalac, nego osrednji ili slab pisac?

Uvek sam mislila da imas na umu bivsu kafanu Orac iz Beograda. Kad ono sad neki Liman, a ja znam da taj postoji u NS. ( Ne Orac nego Liman).

Ne poznajem tog Peru, ali za Kisha ipak mislim da je vise pisao nego sto je seirao po kafanama.
Uostalom, nije bas mnogo dugo ni ziveo.
Ja ne umem da pisem, uzivam u mislima drugih ljudi jer moje misli ni mene samu ne zanimaju.

Nije bolje!:mrgreen:
Bolje je biti i traljav bog nego vrsni čovek!
Stvaralac...Pa još večni...:lol:

Da pojasnim...
Čovek koji čita knjige koje su drugi napisali -živi u imaginaciji ,uglavnom,svetova koje su ti
pisci ,tih knjiga,stvorili,napisali...
Kad piše knjigu,priču,roman...stvara imaginarni novi svet koji mislima živi...
Dope i oko!
U prvom slučaju -imitira mislima misli pisca (potvrđuje majmunsku pripadnost vrsti),a u
drugom slučaju uzdiže se iz majmunske vrste u ljudsku rasu i čak vežba nova stvaranja
kad dostigne božije mudrosti,moći i dugovećnost (oboženje ljudske rase na kom smo putu!),
da bude spreman da stvara nove svetove ,nove svemire...
(Držao sam u Lazi neko predavanjce na tu temu s improvizovane govornice i čak četiri
pažljiva slušaoca su me pratila,od toga jedan lekar i jedan med.tehničar...:hahaha:)

Da pojasnim...
Čovek koji čita knjige koje su drugi napisali -živi u imaginaciji ,uglavnom,svetova koje su ti
pisci ,tih knjiga,stvorili,napisali...
Kad piše knjigu,priču,roman...stvara imaginarni novi svet koji mislima živi...
Dope i oko!
U prvom slučaju -imitira mislima misli pisca (potvrđuje majmunsku pripadnost vrsti),a u
drugom slučaju uzdiže se iz majmunske vrste u ljudsku rasu i čak vežba nova stvaranja
kad dostigne božije mudrosti,moći i dugovećnost (oboženje ljudske rase na kom smo putu!),
da bude spreman da stvara nove svetove ,nove svemire...
(Držao sam u Lazi neko predavanjce na tu temu s improvizovane govornice i čak četiri
pažljiva slušaoca su me pratila,od toga jedan lekar i jedan med.tehničar...:hahaha:)

U Lazi Lazarevcu si drzao predavanja?

Dragoljube, aj ti lepo reci o kom gradu i kojim kafanama ti pises?
Pera Zubac je takodje bitisao u Beogradu.

Nego me ovo sada za Lazu zaista zanima.
Ili si pomesao sa Padinskom Skelom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back