Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Džejms Paterson - Prikrade se pauk,triler volim to štivo!Prepuno vrtoglavih obrta!

11137ta.jpg

Završila sam Tamo daleko Vuka Draškovića, i blago sam razočarana sobom jer ništa nisam razumela. Glavni junak je epileptičar, koji u trenucima napada ima prorčanska priviđanja. Nisam razumela šta treba da predstavljaju, iskreno...:( Ode Drašković u SFovce, a ja ne volim taj žanr.
Tek mi je postalo malo jasnije kad ovo nađoh o knjizi:
http://www.danas.rs/dodaci/vikend/knjiga_danas/o_nekadasnjima_i_sadasnjima.54.html?news_id=267207
(Naravno, ponovo njegova prijateljica Ljiljana Tot.)

Otprilike upoređuje koja vojska bejaše najgora.

KĆI ČUVARA USPOMENA - Kim Edwards

"Godina je 1964. Iznenadna oluja zamela je snijegom grad Lexington u američkoj saveznoj državi Kentucky. Ceste su neprohodne i ortoped David Henry sa svojom je ženom Norom, koju su uhvatili trudovi, prisiljen ostati u svojoj klinici. Tamo će je, uz pomoć medicinske sestre Caroline, poroditi. Norah će roditi sina Paula, a nekoliko minuta kasnije i kćer Phoebe, na kojoj David odmah prepoznaje znakove Downova sindroma.

Suočen s bolnim sjećanjima na svoju majku koja se nikada nije oporavila od smrti teško bolesne kćeri, David donosi odluku kojom će, vjeruje, Noru poštedjeti boli.

Kim Edwards u ovom će nagrađivanom i hvaljenom romanu o obiteljskim tajnama i dvjema obiteljima ujedinjenima laži jednog muškarca, istražiti sve strane tuge i ljubavi, ali i snage koju donosi istina.

Roman Kći čuvara uspomena zadržao se osamdeset šest tjedana na top-listi Publishers Weeklyja i dvadeset jedan tjedan na listi najprodavanijih naslova časopisa New York Times. Do sada je preveden na petnaest jezika, a ekranizirala ga je američka televizijska mreža Lifetime Television."
preporuku sam copy.Pospana sam,pane mogu da pišem:)ali je zaista preporučujem!...

156122_433806606666267_2075096971_n.jpg

Završila sam Tamo daleko Vuka Draškovića, i blago sam razočarana sobom jer ništa nisam razumela. Glavni junak je epileptičar, koji u trenucima napada ima prorčanska priviđanja. Nisam razumela šta treba da predstavljaju, iskreno...:( Ode Drašković u SFovce, a ja ne volim taj žanr.
Tek mi je postalo malo jasnije kad ovo nađoh o knjizi:
http://www.danas.rs/dodaci/vikend/knjiga_danas/o_nekadasnjima_i_sadasnjima.54.html?news_id=267207
(Naravno, ponovo njegova prijateljica Ljiljana Tot.)

Otprilike upoređuje koja vojska bejaše najgora.

Nevjerovatna količina nekritičnog divljenja. Ako je i od Ljiljane Šop, previše je.

Nevjerovatna količina nekritičnog divljenja. Ako je i od Ljiljane Šop, previše je.
Preleteh kritiku ove Ljiljane i sta reci?

Ja Draskovica namerno ne citam jer bojkotujem knjizvnike/ politicare koji bi i jare i pare, a u pauzama se besramno licno bogate..

Citala sam nekada Sudiju ili Noz ( a mozda i obe knjige) medjutim radije citam knjige Zivojina Pavlovica o tim vunenim vremenima jer je taj covek dosledan,
nije bio preletac. bio je neka vrsta disideta, takve su mu knjige i filmovi, casno je ziveo, casno i umro.
Jednostavno sam misljenja da ne moze neko malo da bude knjizevnik, malo dobar komunista, onda rojalist, pa demokrata, liberal i sta t ga ja znam
sta sve vec.

Istini za volju on je svoj imetak i zaradio od astronomskih prodaja svojih prvih knjiga pre svega Noža za razliku od drugih ''političara'' i ušao je sa lovom u političku arenu...Kvalitet dela mu svakak o opada, to se desilo i jednom Stivenu Kingu a neće njemu, ja inače ne volim te mnogo teške istorijske teme volim nešto lakše i ako je moguće da se ne dešava na o vim prostorima šta se ovde kada desilo i ko je kriv to niko ne može da raščivija...

Da Vuk objavi 300 strana bijelog papira, Ljiljana Šop bi opet napisala da je to vrhunska književnost. Samo sam se osvrnuo na taj nedostatak kritičarske etike.
A Vukove knjige se jesu dobro prodavale, jer su pisane na talasu nacionalnog romantizma. Takvih knjiga nije bilo mnogo osamdesetih godina, pa je bio popularan.

Koja je za vas knjiga - klasik, koji bi svako od nas trebao jednom da procita? Svaki odgovor je dobrodosao

Klasika je mnogo, ali ne mislim da postoji jedna knjiga koju neizostavno svako treba da pročita. Zapravo, mislim da nije dobro davati odgovor na ovakvo pitanje, jer će mnogi pomisliti da je dovoljno pročitati tu jednu knjigu. A mnogo je gore pročitati jednu, nego ni jednu knjigu.

A inace znam za tu staru predrasudu o 'nijednoj bolje od jedne' knjige. razlog je navodno sto ti jedna suzava pogled na svet - sto je pomalo suludo : )

Nije ni malo suludo. Neko ko u životu ništa nije pročitao može zadržati zdravorazumski pogled na svijet. Kao što nepismen seljak može da ima zdravu logiku i životnu mudrost.
Neko ko pročita samo jednu knjigu, može da bude fasciniran tom jednom knjigom, da misli da je sve u njoj istina, da je nekritično prihvata i odbacuje svako drugačije viđenje.
U praksi, ta jedna knjiga, obično je bila neki sveti spis, ali može da se radi o bilo kojoj knjizi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back