Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo kod Jevreja i WW2, jel čitao neko Pijanistu? Po knjizi je Polanski napravio film. Valjda je Feniks Libris izdao ali nisam našao na onom zimskom sajmu knjiga... a i realno, mrzi me da idem do Zemuna do njih, da uzmem :lol:

Čitala sam ja. Iz biblioteke. Pa šta ja znam, slična je nekako svim knjigama na tu temu, Jevreji, geto... A ako ćemo pravo, ima i boljih.

Nikolo-Makijaveli-Vladalac_slika_O_3609561.jpg

Ko je čitao Haruki Murakamija?

Čitali smo, i pisali na raznim mjestima.

Ovo je njemu posvećena tema: http://forum.krstarica.com/showthread.php/537-Haruki-Murakami?highlight=Murakami

O Norveškoj šumi pisali smo u Čitalačkom klubu: http://forum.krstarica.com/showthre...v-na-čitanje?p=6003267&viewfull=1#post6003267

O 1Q84 ja sam pisao i na svom blogu: http://dnevnikcitanja.blogspot.com/2013/01/haruki-murakami-1q84.html

Ima o Murakamiju još dosta toga na ovom pdf, sigurno i na temi koju sada čitaš, ali to ćeš morsati sama da potražiš.

Ja sam čitala samo Kad padne noć. Nije mi se dopalo i više se nisam usudila. Neki kažu da sam napravila loš izbor za početak...:(

Nisam to čitao. Pročitao sam tri knjige i ova 1Q84 mi još je najbolja, mada sam čitao mnogo boljih, a manje izvikanih knjiga. Mnogi kažu da je Kafka na žalu njegov najbolji roman, ali iz nekog razloga Geopoetika to još nije objavila. Ja imam neko bosansko izdanje, ali to je prevod sa engleskog i nikako mi se ne čita tako, iz treće ruke.

Kad smo kod Jevreja i WW2, jel čitao neko Pijanistu? Po knjizi je Polanski napravio film. Valjda je Feniks Libris izdao ali nisam našao na onom zimskom sajmu knjiga... a i realno, mrzi me da idem do Zemuna do njih, da uzmem :lol:
Ja sam citala i na mene je ostavila jak utisak. Citala sam je davno, davno a jos osecam strah secajuci se pojedinih momenata (na krovu, u onoj kuci...).
Gledala sam kasnije i film, ali mi on nije pomutio "moju" sliku desavanja.

Nego pitaj bibliotekarku jel imaju elektronsku pretragu. Ne znam u koju biblioteku ides, ali trebalo bi to sada da imaju valjda sve beogradske biblioteke :think:
Moja ima.

Kupovina knjiga jeste zaraza, bolest, ali isto je i krađa, pritom je isplativija :lol: Ja sam do sad tri ukrao i poslednji put sam to iz hira :mrgreen: Pre toga ništa nisam ukrao, niti hteo niti želeo :)

Ja te ne bih osudjivala...
Kao student sam se stalno vrzmala po knjizarama i blenula u knjige koje nisam mogla da kupim! Ozbiljno sam smisljala kako da je ukradem ali od same pomisli se zacrvenim i odustanem.. :zcepanje:
Racuna li se u kradju ako nesto ne vratis u biblioteku?!:think: :)

Razočarao si me sad. Razumem krađu radi opstanka, ali iz hira...:roll:

Nije bilo čisto iz hira, tu knjigu sam već pročitao i smatram da bi trebala da bude deo moje kolekcije, ali sam trebao i da je iskoristim za neki rad, onda skontah da to što sam tražio(medicinski termini korišćeni u politici kao moćno oružje manipulacije nad masom) uopšte nije u toj knjizi.
Oh well, greške se prave :lol: Hteo sam samo reći da su krađa i kupovina slični po tome što predstavljaju jednu vrstu zavisnosti, i da nema stajanja.

Prva ukradena košta preko 3000 din, a znam da nikome u biblioteci neće faliti. Jer niko je nije ni mrdnuo sa police od kad sam je ja ostavio nakon čitanja :)
A inače, tri puta sam sanjao kako tu knjigu kradem, što je očigledno bio znak neke moje fanatične želje xD

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back