Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Midlseks. Ko što reče Bijićka, Kal je najmanje pisao o sebi. I kako sam na kraju shvatila, on nije promenio pol, samo je odlučio da postane muškarac. Malo su mi neke stvari sada jasnije o hermafroditima. Imala sam prilike da se srećem s njima, čini mi se. Kažem čini mi se, jer to je samo moja pretpostavka, da su ti ljudi drugačiji.:think:
Prosto rečeno, nije mi žao što sam gulila 613 strana.

Onda bi se dve plavuše skoro sporazumele.:zcepanje:

Msm, te knjige za majku, koje su jedva pronašli u biblioteci, ja vadim kod svoje kuće žmureći. :lol:

Aaaaaaaa:)))

Hvala na dobroj nameri, zaista sam prijatno (predivno) iznenadjena, ako nekad zatreba, eto, pitacu...

I ti imaj moju ponudu u vidu, ako imam ili mogu da nabavim, mada koliko vidim, ti si "arhiva" u najlepsem smislu te reci:heart:

:klap::hvala:

Čitam Miru Furlan. Totalna rasprodaja je zbirka eseja, tekstova koje je Mira pisala za Feral. Ovo što sam do sada pročitala se odnosi na njen život u Americi - to su komentari o svakodnevnom životu, američkoj političkoj sceni, i razmišljanja o pozivu glumca i umetnika. Mira Furlan je izuzetno prijatno društvo. Odrasla je na rokenrolu i sve posmatra kroz tu, najpošteniju, filozofiju :) Preporuka za plažu, autobus, ili kafenisanje i opuštanje uz knjigu.

Mira Furlan je baš tipičan primer nepostojanja predrasuda. Meni nije baš omiljena glumica, ali verujem da knjiga može biti zanimljiva. A i Feral je bio specifičan list. Zato više ne postoji.

Ona je dosadna glumica, i moram da kazem prilicno losa. Svuda se oseti hrvatski akcenat. Ipak, citala sam njenu knjigu, a i upoznata sam s paklom, koji je prosla, samo zato sto joj je majka Jevrejka, a muz Srbin.

Ko nije citao "SVI TI LEPI KONJI" (bestseler Kormaka Mekartija iz 1992. godine) moze da pogleda film koji ide na Prvoj u 22.30..
Koliko sam videla u najavi (citala sam roman) obecava i film, mada ima podosta mucnih scena nasilja, na srecu- ne previse, bar se nadam.. Ljubavi ima:)
I predivnih konja u predivnom ambijentu:)

Inace, reziser je sam pisaca, glavnu zensku ulogu igra Penelope Kruz....

Jos sest minuta - ko proicita- procitao je, steta sto nisam ostavila ranije:(

:bye:

Тог писца много волиш или не волиш, нема средине. Књигом ћеш се одушевити, или ћеш је бацити.
Једна је од најзначајнијих његових књига, али можда је боље почети са неком приступачнијом књигом, Хиперионски есеји, рецимо. Кад си већ узела, читај, и желим ти велико уживање у Хамвашу.

Poslednja izmena:
Ko nije citao "SVI TI LEPI KONJI" (bestseler Kormaka Mekartija iz 1992. godine) moze da pogleda film koji ide na Prvoj u 22.30..
Koliko sam videla u najavi (citala sam roman) obecava i film, mada ima podosta mucnih scena nasilja, na srecu- ne previse, bar se nadam.. Ljubavi ima:)
I predivnih konja u predivnom ambijentu:)

Inace, reziser je sam pisaca, glavnu zensku ulogu igra Penelope Kruz....

Jos sest minuta - ko proicita- procitao je, steta sto nisam ostavila ranije:(

:bye:

Ovo nije tačno. Režiser je Bili Bob Tornton

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back