Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zivot je kratak,nema se vremena za moderne bajke....klasici ili nista.:) I naravno,,Politikin Zabavnik``.

Slicno razmisljamo. Umem i volim da procitam ponesto sa rafova koji cuvaju bestselere ali retko. Obicno se pomucim da zavrsim knjigu koja mi predstavlja izazov, osecam se kao pobednik kasnije iako za to nema razloga jer nije u pitanju takmicenje ali sam srecna kada savladam samu sebe. Vaspitana sam tako da se ukus razvodnjava ako se ne cuva, pa ako ne preskocim preponu odmah vratim se i obicno iz drugog puta uspem. Moj najveci test je bila Igra staklenih perli, jos uvek taj test nisam prosla ali nisam ni odustala.

Zanima me jel citao neko "Poslednji obredi" od Jursa Sigurdardotira i sta misli o njoj :)

Citala sam ja i to po preporuci kolege u ciji ukus verujem, ali me je ovog puta duboko razocarala. Imam prilicno visoke kriterijume kad su trileri u pitanju (iako je to po definiciji zabavan i opustajuci zanr, ali onda barem volim da mi bude interesantno, tj. da me zabavi i opusti:)) Elem, pozitivan utisak je ostavila najpre sama cinjenica da je autorka sa Islanda i da je radnja tamo smestena, u sredinu za mene egzoticnu, a i nisam imala cesto prilike da citam islandske autore. Takodje, glavna junakinja, istraziteljka, mi je bila zanimljiv lik. Medjutim, sama radnja, likovi, rasplet, sve ono sto bi trebalo po mom misljenju da napravi dobar triler, u potpunosti je nerealno, tako da sam ostala razocarana knjigom. Ovo su, naravno, samo moji utisci, i mozda bi se tebi, kao i mom kolegi, knjiga dopala.

Citala sam ja i to po preporuci kolege u ciji ukus verujem, ali me je ovog puta duboko razocarala. Imam prilicno visoke kriterijume kad su trileri u pitanju (iako je to po definiciji zabavan i opustajuci zanr, ali onda barem volim da mi bude interesantno, tj. da me zabavi i opusti:)) Elem, pozitivan utisak je ostavila najpre sama cinjenica da je autorka sa Islanda i da je radnja tamo smestena, u sredinu za mene egzoticnu, a i nisam imala cesto prilike da citam islandske autore. Takodje, glavna junakinja, istraziteljka, mi je bila zanimljiv lik. Medjutim, sama radnja, likovi, rasplet, sve ono sto bi trebalo po mom misljenju da napravi dobar triler, u potpunosti je nerealno, tako da sam ostala razocarana knjigom. Ovo su, naravno, samo moji utisci, i mozda bi se tebi, kao i mom kolegi, knjiga dopala.
U sustini je lepo zamisljena ali lose realizovana. To je jedini problem po mom misljenju. Nekako me podseca na one lose uradjene americke filmove. Sa dobrom tematikom..Ali...nekako suplje.Ne ostavlja jak utisak.

Cvajg je odlican.
Bukovskog samo volim da prodajem jer ide dobro,a da ga citam ne volim jer je bezvezan.
Ovih dana sam zavrsio do Fransoas Sagan- Cuvar srca,pa od Lote Vege -Srebrni baldahin.
Zavrsih i od Berdjajeva- Carstvo duha i carstvo cesara.
Jos se borim sa prvom knjigo Cercila - Drugi Svetski rat.
Zavrsih i dobro humoristicko delo od Hasheka-Razgovor sa cenzorom.

Cvajg je odlican.
Bukovskog samo volim da prodajem jer ide dobro,a da ga citam ne volim jer je bezvezan.
Ovih dana sam zavrsio do Fransoas Sagan- Cuvar srca,pa od Lote Vege -Srebrni baldahin.
Zavrsih i od Berdjajeva- Carstvo duha i carstvo cesara.
Jos se borim sa prvom knjigo Cercila - Drugi Svetski rat.
Zavrsih i dobro humoristicko delo od Hasheka-Razgovor sa cenzorom.

Danas crkoh od smeha: jedan prodaje Sabrana dela Fransoaza Sagana. :zcepanje:
Joj, žalosti, ko sve ne poseduje knjige.

Luci, ovo nema veze s tobom. Samo me asocirao tvoj post. :lol:

Danas crkoh od smeha: jedan prodaje Sabrana dela Fransoaza Sagana. :zcepanje:
Joj, žalosti, ko sve ne poseduje knjige.

Luci, ovo nema veze s tobom. Samo me asocirao tvoj post. :lol:

Misli da je ona musko?
Pre neki dan mene jedna zena zove telefonom,ima neke knjige da mi ponudi da kupim od nje.Pitam je koji su pisci,ona kaze da ima Lava,ali nije Tolstoj.I onda ja cekam da se ona seti,cak se ni ja ne mogu setiti tad nikog osim Tostoja.I na kraju je ipak ona nasla taj komplet,procitala i sva srecna rece mi da je to Lav Troicki.
Kad je to rekla ja se setim koji je Lav u pitanju.Ali sve je dobro kad teniseri pocnu pisati knjige.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back