krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Znači, svi su tu kao nekada...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ne mogu da vjerujem! I ja sam je danas počeo!

Posto ti polako i temeljito citas , da ja stavim na papir svoje utiske o knjizi i da zamolim Quentina da
mi preprouci sledecu.![]()
Drago mi je što ti se dopada Oster.
Sad bih odmah mogao da ti preporučim Knjigu opsena, jer za mene ona i Njujorška trilogija predstavljaju osovinu Osterovog opusa, kako u pogledu kvaliteta, tako u pogledu poetike, tematike...
Sve ostale knjige mu se nekako kreću u prostoru između ove dvije, približavajući se ili više jednoj ili drugoj. Meni te sličnosti između knjiga ne smetaju mnogo, jer njegovo pisanje na mene ima čudno narkotično dejstvo, ali moram da imam razumijevanja za takve kritike koje se povremeno čuju.
Ako ne želiš odmah da pređeš na Knjigu opsena, meni se više od ostalih dopadaju [I]Gospodin Vertigo[/I], Muzika slučaja, Nevidljivi[/I], U zemlji posljednjih stvari... Jedino te upozoravam da ne uzimaš Putovanja u skriptorijum, jer je to jedna čudna knjiga u kojoj se javljaju likovi iz valjda svih prethodnih Osterovih romana, pa ti neće sve biti baš jasno ako ih nisi čitala (a i ako jesi, nećeš se oduševiti).

Ove tri sam upravo i kupila ( jedan je lik prodavao na Ebay- sve tri djuture)
Ocigledno da i za mene postaje kao narkotik. Citacu i Timbuktu jer je tu glavni lik jedan pas![]()
Људи, ја сам пронашао купиндо и осећам се ко амерички дебил кад уђе у Мекдоналдс. Знам да касним десетак година, али шта је ту је. Ето, осећао сам неодољиву потребу да поделим своје одушевљење са васколиким виртуелним сапатницима...

Људи, ја сам пронашао купиндо и осећам се ко амерички дебил кад уђе у Мекдоналдс. Знам да касним десетак година, али шта је ту је. Ето, осећао сам неодољиву потребу да поделим своје одушевљење са васколиким виртуелним сапатницима...

Skoro svi motivi, likovi, pa čak i događaji u Tvrđavi su iz romana Derviš i smrt.
Naravno, to i jeste očekivano, s obzirom da su i jedna i druga književni prikaz Mešinog života, ili barem delova iz života.
Pomalo se razlikuje način izlaganja, koji je u Tvrđavi prilično uprošćen, tako da mi se čini da je Tvrđava Derviš i smrt za mlađe.
Tako je, nego sam ja tu knjigu volela dok sam bila mlada, lepa i neiskusnaNe znam nikog da mu se nije svidela.
Najvažnije knjige u mom životu su Derviš i smrt, Tvrđava, Manifest Komunističke partije, Nova zemlja (Đampa Lahiri), Sunce se ponovo rađa i Životinjska farma.
More pusti ti tog Hemingveja i Farme, aj lepo kazi dokle si stigao sa Osterom.
Stigao do 90 strane. Vidi se da je Oster kvalitetan pisac. Ja i on imamo vrlo sličan stil pisanja. Počeo sam pisati roman još prije godinu i po, imam odličnu ideju, ali sam vrlo lijen, a napisao sam do sada 6 strana, ali je stil isti Osterov.E, stvarno si me oborio s noguUbi me kapitalizam, radim dok ne padnem s nogu, a ni moji roditelji nemaju puno razumijevanja, trenutno preseljava sestra, pa nosimo krevete, regale, šporete...Nemam vremena ni da se pomolim drugu Titu!Stigao do 90 strane. Vidi se da je Oster kvalitetan pisac. Ja i on imamo vrlo sličan stil pisanja. Počeo sam pisati roman još prije godinu i po, imam odličnu ideju, ali sam vrlo lijen, a napisao sam do sada 6 strana, ali je stil isti Osterov.

Tako je, nego sam ja tu knjigu volela dok sam bila mlada, lepa i neiskusna
a danas ne mislim da je to neka mnogo vazna knjiga.