Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
A onda opet zakljucujemo da ne poznajem dovoljno Bibliju (sto je u ovom slucaju tacno) ili srpsku istoriju (sto nije tacno, poznajem je prilicno dobro) – u svakom slucaju za nepoznavaoce odredjenih dela bitnih za razumevanje drugih postoje napomene iza teksta, vrlo korisne i za dobre poznavaoce. U svakom slucaju hvala na savetima, samo me jos zanima da li ste vi pokusali da citate nesto od gorenavedenog (Homera i Dantea), kada i kako ste zadovoljni (da li ste me savetovali iz iskustva ili tek onako)
Homer je bio obavezna lektira, kasnije ga nisam citala jer mi takve stvari jednostavno ne leze.
Dantea sam pokusavala da citam i to nekoliko puta ( pokusavala), ali sam i definitivno batalila.
Usput, ja ne poznajem nikoga ( a poznajem mnogo ljudi koji citaju) ko je procitao Dantea.
Ti si pitao za savet, ja sam ti najiskrenije odgovorila, ne razumem sto se bunis
Ako si na pocetku citalacke karijere ja ti savetujem Dostojevskog i Man-a, Kafku, ako zelis
filozofsku literaturu ( mada su i oni "filozofska) onda Geteovog Fausta ( barem je kraci od Bozanstvene komedije
)