Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Арсен Лупен: Џентлмен лопов.
Ово је прва књига Лебланка и заиста је забавна ако волите крими жанр и романе засноване на тешко предвидљивом заплету ( мада сам провалио све јер сам већ читао књигу 2 и 3 ) и креативносту уместо на рецимо насиљу.

42-55992923.jpg

Šta čita ovaj zamišljeni čovek?
Teslathinker.jpg

Nad kojom knjigom se ovako zamislio? :think:

Древна светла, Алџернон Блеквуд
Врхунске хорор приче са мотивом мистичних сила природе. Након Поа и Лавкрафта нисам наишао ни на кога ко пише бољи хорор од Блеквуда.

da, kupio sam.

imaš i blekvudovu knjigu "vrbe", isto u izdanju orfelina... 3 priče, ne zna se koja je bolja.

ot:

počeo da čitam krug se zatvara, knuta hamsuna.

sviđa mi se stil, ali tek sam počeo.

Poslednja izmena:
Istocno od raja, tipicno u tom periodu se u amerikoj knjizevnosti sve desavalo na farmi, ali je centar knjige komunikacija. Nisam odusevljena ali ne mogu da kazem da je dosadna, prija posle modernije knjizevnosti koja je ekscentricna. Odlicna knjiga je i Vasarski madjionicar od Jelene Lengold. Prva ulazi u obzir kao predah od sadasnjosti.

Зоран Бингулица - е6

Овај мало познати роман добио сам на поклон игром случаја, прихватио га из куртоазије и кренуо да читам без икаквих очекивања...и за једно вече прочитао пола књиге.
Врло занимљива прича о једном Србину који у Француској ради као агент мистериозне организације, можда и најмоћније на свету. Аутор није из света књижевности ( мислим да је бивши дипломата ), али му писмености и дара за опис људи не мањка. Једва чекам ноћ да видим даље шта се дешава.

Добра, али по мом мишљењу само први део који је филозофски...после ми је било досадно.

Slažem se :ok:

- - - - - - - - - -

Ne znam šta bih ti rekao...Sve manje mi to prija...Hoću da smanjim stres na minimum a to često znači da treba izbegavati komunikaciju sa mnogima odavde...Više mi prija pravi slovenski duh nekih drugih naroda koji se nisu mešali sa turcima, qrtzima, nežan i pristupačan...Život je jedan i živci su zlata vredni:mrgreen:

Pitanje je koliko to ima veze sa genetikom, tj. mešanjem naroda, možda su u pitanju samo različiti karakteri i životne situacije...

Back