Sta trenirati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E to,ovo mi je jedan od omiljenih bendova.

Muzika im je zarazna, dok su im spotovi čist art.
Bilo je Mitbastersima na Diskaveriju, da se ispita mit, da li biljke bolje rastu ako im se priča ili pušta klasična muzika, ili ih psovke i rok uništavaju.Likovi su zasadili više zasada graška, ako se sećam.Zasadi kojem su pričali su uveli jadni, bilo lepe reči bilo psovke. Drugi zasad kojem je puštana klasična muzika je bio odličan.Treći zasad kojem su danonoćno pustali heavy, death metal je bio najbolji i rastao kao lud.:hahaha:

03:00

Poslednja izmena:
Probaj da odradis bench... 10 ponavljanja sa 50kg bez pravilnog disanja.

Prvo smo imali sanchin i karate kao ultimativnu vestinu zato sto disu, sada aikido. Dobro da znam... Ja mislio svi ostali borci prikljuceni na vestacka pluca.

Samo ti nastavi da sudis u MMA, a kada dizes benc od 100 kila, duboko da Udahnes i Izdahnes i da stegnees misice kao izometrijsku definiciju, da ti ne poplave grudi od nadimanja.:mrgreen:

TKD ima dobre fore ali samo ako umes da drzis distancu.
Posle naseg treninga imali su momci sa TKD-a,i onda smo se nekad zezali sa njima u medjuterminu,radili sparinge.
Isprva ne mozes da mu pridjes,ali ako krenes pritisak od pocetka,on nema prostora da manevrise nogama,guras ga uz zicu,rusis dole i ostalo je istorija.

TKD ima dobre fore ali samo ako umes da drzis distancu.
Posle naseg treninga imali su momci sa TKD-a,i onda smo se nekad zezali sa njima u medjuterminu,radili sparinge.
Isprva ne mozes da mu pridjes,ali ako krenes pritisak od pocetka,on nema prostora da manevrise nogama,guras ga uz zicu,rusis dole i ostalo je istorija.

Ja se u opšte nisam iznenadio što ste neke vežbače TKD pobedili u rvanju, iznenadio bih se kad bi nekog rvača pobedili u rvanju! Ipak rvači rvanje upražnjavaju na treninzima 100% dok TKD celih 0%.
A upravu si imaju zgodn fazone, još ako im se taj TKD ne svodi isključivo na sportsku borbu (99% klubova ex-yu prostora), imali bi još više zgodnih fazona ;)

Za samoodbranu ako zelis sto prije da imas neko primjenljivo znanje najbolje je ako ima u tvom gradu krav maga ! Ali s`obzirom da je kod nas ona vrlo rijetka , mislim da samo ima u beogradu ako se ne varam , onda ti je najbolje box. Karate ti treba mnogo godina da ga uvjezbas da bi mogao da ga iskoristis u samoodbrani. Veliki hendikep karatea je sto se samo radi do prvog poena , sto znaci da nisi spreman za razmjenu i psihichki spreman da primas seriju udaraca. Naravno karate je moj maticni sport , mnogo ga volim i mnogo je koristan , ali za neke druge stvari. Ako hoces sto prije neko primjenljivo znanje da imas , nemoj da razmisljas i idi na box. Trudi se godinu dana i imaces neko fino znanje da znas sto da radis sa sobom ako se nadjes u konfliktnoj situaciji. Svakako mimo toga , iako si najspremniji moguci momak opet izbjegavaj , jer noz i pistolj jaci su od najjaceg momka.

Za samoodbranu ako zelis sto prije da imas neko primjenljivo znanje najbolje je ako ima u tvom gradu krav maga ! Ali s`obzirom da je kod nas ona vrlo rijetka , mislim da samo ima u beogradu ako se ne varam , onda ti je najbolje box. Karate ti treba mnogo godina da ga uvjezbas da bi mogao da ga iskoristis u samoodbrani. Veliki hendikep karatea je sto se samo radi do prvog poena , sto znaci da nisi spreman za razmjenu i psihichki spreman da primas seriju udaraca. Naravno karate je moj maticni sport , mnogo ga volim i mnogo je koristan , ali za neke druge stvari. Ako hoces sto prije neko primjenljivo znanje da imas , nemoj da razmisljas i idi na box. Trudi se godinu dana i imaces neko fino znanje da znas sto da radis sa sobom ako se nadjes u konfliktnoj situaciji. Svakako mimo toga , iako si najspremniji moguci momak opet izbjegavaj , jer noz i pistolj jaci su od najjaceg momka.

Treniras pogresni karate.Pogledaj ovaj karate :

Ma definitivno sport za samoodbranu jeste kick-box, ili MMA (ne samo ju-jitsu i box, gdje to vecinom uce, vec i kombinacije kick-boxa, judo-a..)

Uz pravilan trening i tehniku, vecinu mozete savladati lako iz par udaraca, jer znate tacke gdje da gadjate, da vas protivnik pada.. (Kick-box)
Dok u MMA ste dobri i u borbi na podu, ukoliko vas napadac krene da vas baci na pod, i tu se snalazite, i najvjerovatnije necete imati onu tremu koja dolazi sa adrenalinom, jer cete raditi ono sto ste vjezbali i radili na treninzima/borbi..

Back