Šta sve nosite na more?

Nemam losih iskustava u CG.
Ili ima previse dobrih pa su losa pala u zaborav.
Evo pokusavam se setiti ali stvarno ne mogu.
Znam da svake godine komentarisemo kako su sve finiji. Npr.na Plocama su sjajni konobari, nasmejani, raspolozeni...
mozda je i do mene, svakom se obratim fino i sa osmehom i zahvalim.

Da,desava se...Mada ja nisam imao takva iskustva u Becicima.U apartmanskom naselju jesu Crnogorci sefovi i radnici,ali su svi bili ljubazni i predusretljivi,cak i vlasnici apartmana u kojima sam odseo.U Petrovcu mi je Valjevac konobar ostavio utisak da sam mu dosao na slavu,toliko je bio ljubazan i nenapadan,da ne poverujes.
Ali sam cuo od mnogo mojih poznanika da su bas iskljucivo Srbi ili Bosanci bili jako neljubazni i drski prema gostima.
U petrovcu si sedeo u lazaretu?

Ne razumijem zasto ti nisi fer ako neces da platis nesto sto ne zasluzuje toliku cijenu,spram onoga sto nudi.
Sama kazes da za iste pare mozes da dobijes vise npr.u Grckoj.
A i mozes.Ljetovala sam godinama u Crnoj Gori jer se u to vrijeme nije moglo nigdje drugo.I nikad se nisam osjecala kao gost,nego kao podstanar.
Ponasanje prema gostu je bilo sitnicarsko,platio ti smjestaj malo ili mnogo.
Da ne pricam o izlivanju kanalizacije u sobu,sobama neokrecenim vise decenija,ulaskom gazdarice u sobu kad joj se prohtije,pokvarenim bravama,prozorima,brisanjem kupatila nogom u dva poteza,kuvanjem kafe na sporetu na kom rizikujes strujni udar,mackama koje hodaju po stolovima,a vrhunac svega odgovor na pitanje moze li se skuvati kafa na sporetu...nisi valjda dosla odje da kuvas kafu?☺Ima toga jos i nista nije izmisljeno.A da me neko pogresno ne razumije,ti smjestaji nisu bili neke stracare i nisu bili jeftini,pa da kazes koliko para,toliko muzike.
Mislila sam da se to vremenom promijenilo jer nisam dugo bila u cg na moru,a otisla sam ponovo prije dvije godine.I nista se nije promijenilo.Bila sam svjedok kad je konobar napao jednu stariju gospodju u restoranu kad je pitala ima li posnu supu rijecima da sta ona ima uopste da jede supu od toliko jela i uputio joj salve uvreda.Zena je samo ustala i otisla zaprepastena.
Jedina dobra strana je da u Cg nikad nije dosadno.😂

Shvatam ali ja ne znam da li vredi. U pitanju je hotel Astoria u Kotoru. I dalje bih želela otići tamo, sa ili bez mm-a. Na glavnom trgu, zgrada iz XIII veka, kamene sobe...iskreno, mislim da smo pogrešili, čini mi se da je kao poručeno za mene.

U ovom delu sveta svi smo mi nekako slični. Nisu ljubazni mnogo ni na Kopaoniku. Žena je vikala na mene jer sam u pancericama krenula preko mermernog poda ka recepciji po ključ koji sam zaboravila. I to vikala, bas vikala, čini mi se i da je psovala. Unisticu im pod pa ok, ali ne postoji nacin da udjem u sobu, sta da radim, da spavam na parkingu... Na Zlatiboru ljudi puše u Palisadu za koji su nas odrali, kada smo se žalili, mm se žalio a ne ja, rekli su mu da većina tako hoće. Hotel pusionica a ja alergična. Stajala sam sa kriškom torte u rukama i pitala gde mogu da je pojedem, gde se manje pusi a ljubazan konobar mi je kazao da sednem na neke fotelje uz ulaz jer se tu luftira. Vani je bilo minus deset. Umrzla sam.
Tako da...puter na glavi u regionu imamo svi jer imamo slično vaspitanje a hotele nam otvaraju ko zna kakvi koji su ljubazni samo prema određenim ljudima ali ipak mi se čini da ima više pozitivnih nego negativnih situacija.
Da...Grci pa tek. O njima roman mogu da napišem...mislim da sam jedina u uverenju da su oni bahati skorojevici ali ja sam sa juga, meni je Solun vikend destinacija i slabo ih simpatisem. Opet, mm ih voli i tvrdi da je grčko more vredno svega dok ga ja redovno pogledam kao da je sa Marsa pao.

Ukoliko tako gledam pa ja nikuda neću putovati...uvek i svuda se može naći neka budala ali, u celini gledano, nešto čoveku legne a nešto ne. Meni divljina slabo paše, volim stare primorske gradiće, šarene od turista sa svih strana u koje se utopim...ali mi čak i to ne odgovara svake godine, idealno mi je klasicno letovanje na dve godine...lepe su meni i vetrovite plaze Holandije i Nemačke...ili planina ili kružni put kolima kroz neku zemlju...jedva čekam da mi dete priporaste pa da odredimo Španiju, Italiju, Francusku kao okvir i desetak dana iz gradica u sela i obratno...mimo ruta.

Није чудо што има толико вицева на рачун Херцеговаца...
Znači,ti si iz Hercegovine? Lepo.
[/QUOTE]
Ти си Камењарка, камење си и помињала... :lol:
[/QUOTE]

U mom kraju nema kamena ni za kupus. :rotf:
Ali dobro,nabavićemo ako treba za one koji su navikli. :)

Eto,lijepo smo se ispricali,nadasve kulturno,nadam se da mi nećeš više skakati za vrat ničim izazvan. :))

Znači,ti si iz Hercegovine? Lepo.
[/QUOTE]

Eto,lijepo smo se ispricali,nadasve kulturno,nadam se da mi nećeš više skakati za vrat ničim izazvan. :))
[/QUOTE]
Културно баш нисмо, не приличи дами да псује, а ни правопис ти није за петицу... :heart:

[/QUOTE]
Културно баш нисмо, не приличи дами да псује, а ни правопис ти није за петицу... :heart:
[/QUOTE]

Takva "gospoda" kao ti razumiju samo psovke.Žao mi je... svakom prema zaslugama.
Kod mene u bečkoj školi se učilo da gospoda ne napadaju dame,naročito bez povoda,pravopisu nije pridavana tolika važnost.
Karakteru jeste.
Završavam ovu priču i molim te,ne obraćaj mi se više.

[/QUOTE]

Takva "gospoda" kao ti razumiju samo psovke.Žao mi je... svakom prema zaslugama.
Kod mene u bečkoj školi se učilo da gospoda ne napadaju dame,naročito bez povoda,pravopisu nije pridavana tolika važnost.
Karakteru jeste.
Završavam ovu priču i molim te,ne obraćaj mi se više.
[/QUOTE]
Договорено, бечка коњушарко, прекидамо расправу.

Back