Šta sve nosite na more?

Nisam ni ja mnogo vidjela od Grcke...samo ove jeftinije varijante,ali sto se tice plaza i mora ima izbor za svaciji ukus.A i osjecas se dobrodoslim.
Jedino im zamjeram "crnogorski"mentalitet sto se tice uredjenosti i cistoce.I to ne mora i plaza,nego ulica,smjestaja i slicno.

Не знам, далеко ми је да се возим до Грчке бусом. Чим ја морам да прелазим две државне границе... Ужас.

Мени Будва, Бечићи, Пржно и Милочер, док су обични смртници још могли да уђу.
U Budvi i Becicima sam bila samo jednom i to u prolazu.Ova manja mjesta ne volim jer uvece bude dosadno,ko nema auto da ide negdje dalje.A meni more bez bar vecernje setnje nije kompletno.
Istocni dio Cg,Sutomore i slicno ne bih vise isla ni da mi plate.☺To i ne racunam kad pomislim na Cg more.☺
Kotor je lijep za obilazak,ali isto biti u njemu vise dana je prilicno dosadno.
Znaci,ostaje samo Herceg Novi.Mada,kad sam bila prije dvije godine,totalno me je razocarao kako je propao.A ima najvise potencijala da bude extra mjesto.

U Budvi i Becicima sam bila samo jednom i to u prolazu.Ova manja mjesta ne volim jer uvece bude dosadno,ko nema auto da ide negdje dalje.A meni more bez bar vecernje setnje nije kompletno.
Istocni dio Cg,Sutomore i slicno ne bih vise isla ni da mi plate.☺To i ne racunam kad pomislim na Cg more.☺
Kotor je lijep za obilazak,ali isto biti u njemu vise dana je prilicno dosadno.
Znaci,ostaje samo Herceg Novi.Mada,kad sam bila prije dvije godine,totalno me je razocarao kako je propao.A ima najvise potencijala da bude extra mjesto.

Херцег Нови је леп али није за купање.

KupaČe gaČe se podrazumevaju, mada volim i FKK plaže. Tu su i krema za sunčanje, papuče i tako te stvari za plažu. Nešto odeće, kinte, a smartfon zamenjuje bar nekoliko stvarčica koje bih nosio da nema njega (fotoaparat, mapa, MP3 plejer, možda i busola itd). Maska i disaljka, eventualno i peraja ako su pri ruci jer volim da ronim. Dobro, neki sendvičak i flajka vode za put, i to je otprilike to. E, da, i poneku sitnicu za prvu pomoć, tipa hanzaplaste, analgin i sl.

Мени Будва, Бечићи, Пржно и Милочер, док су обични смртници још могли да уђу.
I Sutomore je okej, bio tamo sa školom. Budva se i meni dopala.

Aludiraš na skupoću? Nisam odavno bio u CG (poslednji put kad sam bio još su koristili dinar, lol) ali čujem da cene umeju da budu bezobrazno visoke.

Херцег Нови је леп али није за купање.
Istina,plaze nisu neke,mada bi se i moglo pronaci da ih nisu sve zakupili i isparcali...i naravno da nema kanalizacije u moru.
Mada,licno,nikad nisam imala nikakvih zdravstvenih tegoba u cg.
Ali sto se tice (ne)gostoljubivosti...tu bi se mogli ispisati romani.☺
Nikad necu zaboraviti jednu babu koja je kao poglavica sjedila na stolici na sred dvorista.
I sad moja drugarica pita ima li slobodan smjestaj.I kaze baba,ne mrdajuci se sa stolice...ima,udji u kucu i vidi.
Ona udje,kad tamo porodica sa dvoje male djece.Baba je hladno htjela da je uglavi s njima u sobu...ne znam samo da li u isti krevet.😂
A bisera jos ima,mogla bih do sutra,ali nije tema.☺
A ipak i pored svega,volim Herceg Novi.

О томе управо говорим. Мораш их узети. А ја у животу нисам лежала на пластици нити ћу. Ако не може само пешкир, ћаоооо
I ja sam pocela da ne podnosim lezaljke.Jos kad ih nakrcaju jednu do druge.A tek oni kreveti sa baldahinima.Pa zar se mora cijela spavaca soba dovuci na plazu?Samo da se dupe ne nazulja.☺

More mog djetinjstva je hrvatsko primorje,moje rane mladosti crnogorsko ☺...a sada,tj.poslednjih par godina... Grcka.

I mog. Konkretno Bol na Braču.
Nekako...nisam ga zamenila...spram Bola rangiram druga mesta iako mi je obično lepo svuda.

Šta pakujem...pakujem tako da se sve međusobno slaže. Kada ukrstim da sve ide jedno sa drugim.
Uvek pakujem "morske stvari" koje vadim samo za letovanje već deset godina. Teksas suknju za koju moja sestra tvrdi da je kaiš i neke poluprovidne kaftane od batika...cak ni kupaci ne kupujem svake godine, imam neke omiljene koje koristim iznova i iznova.
Na moru volim odeću koja nije za grad. Prozirne marame preko kupaćeg, lepršave haljine golih ledja, sorts od belog ili svetlog teksasa i sve sto se vezuje tracicama, providno pa belo.
Putujem u nekim nogavicama i retko bosih nogu a za tamo dovoljno da mi ne treba mašina, mahom svaki dan da imam da promenim i odložim u prljavo...lekove samo za glavu i herpes...neretko ni to, jako sam neodgovorna ali kozmetiku uvek moju i kremu za sunčanje iz mesta polaska.

I mog. Konkretno Bol na Braču.
Nekako...nisam ga zamenila...spram Bola rangiram druga mesta iako mi je obično lepo svuda.
E,i kod mene isto ovako.Samo sve uporedjujem sa Malim Lošinjom.
Iako mi je svugdje uglavnom bilo lijepo.Osim u Sutomoru.😂
Evo jedna slika moje idealne plaze,mozda zato sto nema kupača i ležaljki.Fali joj sammo hladovina,a inače je raj na zemlji.
FB_IMG_1593381811340.jpg

Jako lep gradić. A dobro je i što su plaže odvojene od grada, pa nema buke. Mada to znači više pešačenja, sa uzbrdicama, sem ako nisi u nekom od hotela uz more nego imaš sobicu u samom gradu. A zbog ograničenog budžeta, moj slučaj bude ovo drugo.

Cene su meni sasvim okej, barem kad su osnovne namirnice u pitanju. Sve imaš džabe, a? Blago tebi.

Ja ne mogu da letujem u kukuruzištu, moje detinjstvo je bilo na makarskoj rivijeri, Braču i Hvaru, posle samo Boka, a zadnjih par godina Tasos, imali smo i par sitnijih izleta na neke druge lokacije, ali plaža mora biti sitniji ili krupniji kamičci, oko mene moraju biti borovi a u zaleđu brdo. More je ok, volim i sve, ali meni duša peva od tog kamena, kad otplivam u dubinu pa se okrenem a ono plavo more, plavo nebo i kamen i šuma ispod njega, od toga odmaram, praznim sve loše i punim se energijom.kad vidim one neiporije nije mi dobro.

Kad sam bila dijete svake pete godine smo isli na more,iako smo imali besplatan smjestaj kod rodbine.Islo se ficom,bez klime,naravno.On cak nije imao ni gepek,vec neku galeriju gore.Putovalo se od rane zore do mrklog mraka.To je bila avantura,ali nije bilo ljepseg dozivljaja u mom djetinjstvu.
Tome je prethodila kupovina kupaceg,plasticnih "Jugoplastikinih"sandala i šlaufa.Dušek je već bio luksuz.
Svaki detalj tog puta je bio uzivanje i sreca.Od kupovine kifli ujutro na dan polaska,pravljenja pauza usput,jedenja sendvica.A vrhunac uzbudjenja je bio kad se pojavi more na vidiku.
Nisu smetale ni kilometarske guzve na trajektu,ni cekanje na vrucini...nista.
Niko nije bio ni nervozan,ni u zurbi.
I onda se pojavi onaj specificni miris mora,kog ima samo na Jadranu.
Zaboravih reci da se tad islo na hrvatsko primorje...i iako mozda nije idealno,gledano iz nekih drugih uglova,sigurno na svijetu ima i ljepsih plaza i ljepseg mora,ali meni je more,takvo more:stjenovite i sljunkovite plaze,uvale,borova suma,brodici u luci,riva.I sve cisto i lijepo.
Kad sam posle tih ljetovanja prvi put otisla na neko drugo mjesto,a to je bilo Sutomore...to je bilo tesko razocarenje za mene.
Eto,uhvati me sad neka nostalgija.☺
И мени је то најлепше море остало, зелено, хладно, стеновито и пуно борових шума и природног хлада. Када цео дан можеш провести на плажи а да те сунце не исцрпи него напротив, у дебелом хладу соаваш, читаш и понекад мораш да пребациш мараму преко крста :lol: Нема сунцобрана, чварења... Не истресаш песак из гаћа него борове иглице :heart:
Јако сам срећна што моје дете има ту привилегију да свако лето цео распуст ужива у тој милини, ваздушној бањи, на мору, искупа се, скаче, ужива... а врати се бео :)
И ја сам као мала најчешће ишла у ХР, два пута свако лето, једном са баком и дедом, онда са мамом.
А као најупечатљивија ми је остала сцена када сам у плићаку ставила шлауф као балетску сукњу и почела да играм а цела плажа тапшала :lol:
Зовите ме Регина :lol: :heart:

Istina,plaze nisu neke,mada bi se i moglo pronaci da ih nisu sve zakupili i isparcali...i naravno da nema kanalizacije u moru.
Mada,licno,nikad nisam imala nikakvih zdravstvenih tegoba u cg.
Ali sto se tice (ne)gostoljubivosti...tu bi se mogli ispisati romani.☺
Nikad necu zaboraviti jednu babu koja je kao poglavica sjedila na stolici na sred dvorista.
I sad moja drugarica pita ima li slobodan smjestaj.I kaze baba,ne mrdajuci se sa stolice...ima,udji u kucu i vidi.
Ona udje,kad tamo porodica sa dvoje male djece.Baba je hladno htjela da je uglavi s njima u sobu...ne znam samo da li u isti krevet.😂
A bisera jos ima,mogla bih do sutra,ali nije tema.☺
A ipak i pored svega,volim Herceg Novi.
Црногорци нијесу слуге, Спартанци су поносни људи...

Back