Šta su nam ostavili preci?

falsifikovana istorija? aha..pa smo sada naprasno saznali kako su se srbi zapravo oduvek pomagali, bili braća bez zavada i podela, kako im krvna loza nema veze sa pola male azije, kako su četnici und partizani izmišljotina, kako je dušan silni bio duša od čoveka, kako srbi nisu rasisti i kleronacisti?
Ili smo saznali da je srpska žena kroz istoriju vazda pažena i mažena a ne zlostavljana i mučena? de..prosvetli me, šta smo to novo saznali sa novom, nekrivotvorenom istorijom, m?

Srbi nikada u istoriji nisu bili rasisti i kleronacisti.

Evo ga najnoviji primer Crne Gore koja se poslednja otcepila, pa sad kalkuliše sa državljanstvom i ucenjuje ljude. Dal smo pomislili da mi ovde prozivamo Crnogorce, da se izjasne... i slično.

Bolje bi nam bilo da razmislimo, Srbujemo po forumima, a u stvari smo izuzetno tolerantna nacija uvek bili. Naše unutrašnje podele nisu ništa što je samo nama svojstveno. Izmedju pokrajina u Nemačkoj, veliki antagonizam i podeljenost ali je u pitanju sveukupno razvijena zemlja. Ovde se mešaju babe i žabe, a političari prednjače. Posebno od 2000 na ovamo. Posebno oni jer se to od njih nije očekivalo niti ih je narod zato birao.

moguće, no to ipak nije tema, već je tema "Ja volim moju tradiciju i istoriju onakvu kakvu su mi ostavili preci." i moja pitanja ŠTA tačno od te tradicije i istorije.
Na šta si to ponosan kod svojih predaka.
Nemoj opet zamenu teza.Nisam nigde tvrdio da sam ponosan na bilo šta ili bilo koga.Jednostavno mi ne smeta i moje je sve ono što su mi pričali:otac,dede,babe,majka,nemam ništa protiv običaja koje su me učili da treba da poštujem niti protiv crkve kojoj deklarativno pripadam.To su fakti od kojih ne očekujem da zaradim novac i neću da pravim od njih falsifikate niti da usvajam tuđe.

Преци су нам оставили много тога, само ми и не знамо шта, јер нам се под нос потурају само ствари које се могу негативно окаректерисати.
А кад би ме питао конкретно шта, ја бих ти рекао да од Винче па на овамо има доста тога...

Srbi nikada u istoriji nisu bili rasisti mhm, ajmo sad malo pitanja za preznojavanje: da li bi dao svojoj ćeri da se uda za hrvata, ciganina.. ? Koliko srba znaš da bi a kolik oda ne. i kleronacisti. ili za šiptara..

Evo ga najnoviji primer Crne Gore koja se poslednja otcepila, pa sad kalkuliše sa državljanstvom i ucenjuje ljude. Dal smo pomislili da mi ovde prozivamo Crnogorce, da se izjasne... i slično. ovde? šta je to "ovde"? pomislili smo svuda u novinama, po televizijama, po letovanjima u grčkoj umesto u"izdajničkoj" crnoj gori isl...

Bolje bi nam bilo da razmislimo, Srbujemo po forumima, a u stvari smo izuzetno tolerantna nacija uvek bili. Naše unutrašnje podele nisu ništa što je samo nama svojstveno. Izmedju pokrajina u Nemačkoj, veliki antagonizam i podeljenost ali je u pitanju sveukupno razvijena zemlja.a jesu i oni imali svoje četnike i partizane da se kolju međusobno? Ovde se mešaju babe i žabe, a političari prednjače. Posebno od 2000 na ovamo. Posebno oni jer se to od njih nije očekivalo niti ih je narod zato birao.

.............

Nemoj opet zamenu teza.Nisam nigde tvrdio da sam ponosan na bilo šta ili bilo koga.Jednostavno mi ne smeta i moje je sve ono što su mi pričali:otac,dede,babe,majka,nemam ništa protiv običaja koje su me učili da treba da poštujem niti protiv crkve kojoj deklarativno pripadam.To su fakti od kojih ne očekujem da zaradim novac i neću da pravim od njih falsifikate niti da usvajam tuđe.

ne smeta ti to što su se tvoj deda kroz istoriju (figurativli spiking) klao sa mojim, iako su obojica srbi?
da li si podvrgao te neke običaje preispitivanju? Možda su neki nepotrebni..glupi? Ili ih teraš ko zombi, bez pitanja i provere?

Nekima su ostavili u vertikali svog istorijskog postojanja,
pravo na slobodu Bogom danu ljudskoj vrsti,
a nekima Boga mi nisu, prodali su svoje potomstvo satani!!!!!
Prepoznajes li se???
:per::per::per::per::per:

jel to isti onaj bog koji je srbe učio da ko njih kamenom, oni njega hlebom? - pa su u koloni po jedan išli na klanje?

ili je to isti bog koji i danas tera srbe da poštuju svaku vlast "jer je od boga"?

jel to taj pastir..jesu li to te ovce...prepoznaješ li se?

Onaj koji postiva osnovna Hriscanska moralna nacela!

A šta ako sam ateista? Onda nisam moralna?
Uz to, osnovna hrišćanska (izbaciću ovo moralna jer je sintagma "hrišćanska moralna načela" debilna kao i ona "tradicionalni srpski moral") su: ne kradi, ne ubi, ne poželi tuđe, poštuj roditelja svoga...bla, bla, bla...
Sad još da nađete tog jednog ko živi po ovim načelima a mi ostali da izvršimo harikiri...

Back