Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo odgledala Zonu Zamfirovu u Pozorištu na Terazijama :)

Ko voli mjuzikl kao žanr, ko voli muziku i ples pre svega, treba da pogleda.Niš na prekretnici posle odlaska Turaka, okrenut Evropi..Predstava mi se dopala mada mi je na momente padao tempo(posebno što ne volim kad predstava ima pauzu), ali ima par izuzetnih momenata u masovnim scenama.Kao opera. Kostimi su recimo izvrsni.

Što se tiče glumaca Nebojša Dugalić je neverovatan, Danica Maksimović ume da preigra, ali ona ima tu veliku energiju koja nekada nekontrolisano izleće, Ivana Popović je odlična kao Zona . Ovde bih ipak o Ivanu Bosiljčiću kao Manetu. Rekla sam sebi da ne čitam komentare predstave pre no što pogledam , ali ipak sam pročitala neki maliciozan komentar o njegovom lošem pevanju u predstavi.To me je naterlo da čekam falševe i da ne mogu da se opustim, a na kraju sam shvatila da je to sindrom Titanika. Kada je Titanik osvojio 11 oskara tu nije bilo mesta za Di Kapria iako je realno izneo film na svojim plećima .Tako je i sa ovom predstavom i Bosiljčićem :) Kokan Mladenović je osvojio Sterijinu nagradu za ovu predstavu, postala je hit i uvek je puna sala tako da je svakako treba pogledati.

Kokan nije osvojio Sterijinu nagradu za ovu predstavu, ali je zato ova predstava osvojila 2013. gotovo sve što se moglo osvojiti.
Osvojila je Sterijinu nagradu za predstavu u celini, za muziku - kompozitor Marko Grubić, za koreografiju Mojica Horvat, za glavnu mušku ulogu Ivan Bosiljčić, za glavnu žensku ulogu Ivana Popović, zatim Sterijinu nagradu je osvojio Nebojša Dugalić, a specijalnu nagradu za glumačku bravuru Slobodan Stefanović i za kostim Tanja Radišić.
U Jagodini je Zona osvojila osam nagrada, tako da je to predstava koja je postigla apsolutni rekord, kako po broju i značaju nagrada, tako i po odzivu publike.
Probajte da nabavite kartu za ovu predstavu, možda vam se i posreći!

Kokan nije osvojio Sterijinu nagradu za ovu predstavu, ali je zato ova predstava osvojila 2013. gotovo sve što se moglo osvojiti.
Osvojila je Sterijinu nagradu za predstavu u celini, za muziku - kompozitor Marko Grubić, za koreografiju Mojica Horvat, za glavnu mušku ulogu Ivan Bosiljčić, za glavnu žensku ulogu Ivana Popović, zatim Sterijinu nagradu je osvojio Nebojša Dugalić, a specijalnu nagradu za glumačku bravuru Slobodan Stefanović i za kostim Tanja Radišić.
U Jagodini je Zona osvojila osam nagrada, tako da je to predstava koja je postigla apsolutni rekord, kako po broju i značaju nagrada, tako i po odzivu publike.
Probajte da nabavite kartu za ovu predstavu, možda vam se i posreći!

Da, u pravu si :) Pored toga što je režiser, Kokan je napisao i tekst i songove pa mi nekako deluje da je on najzaslužniji za uspeh .
Ujedno hvala za ovo lepo i iscrpno pojašnjenje . Samo da dodam da sam bila oduševljena koreografijom.Neobično osvežavajuće. I da..kartu je teško nabaviti, ali vredelo se potruditi.

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu odgledah "Ostavite poruku" Vide Ognjenović.
Duboka, potresna, ali i lepa priča o izbegličkom životu školovanih ljudi koji su iz svoje Srbije pobegli tražeći mir, beg od rata i život.
Grupa ljudi okuplja se u domu Selimovskih, gde Marko, kompozitor smišlja operu u kojoj će biti odsečaka života i njegove intime u Srbiji koja dolazi iz poruka ostavljenih na sekretarici.
Mašina, dakle, nedri sećanja, budi sećanja, budi patnje, smehove, i potencira pitanja: Da li je važno otići, ili pobeći? Ima li smisla vratiti se?
Za čim žalimo?
Kuda nam plove misli o prošlosti dok se trudimo da opstanemo u sadašnjosti.
Gole suze. Javile su se.
Napeto.
Nasmešeno.
Gorko.

Predstava za nezaborav.
Na glumačku ekipu.
Na emocije koje su se javile nama.
I na emocije koje su se urezale u one koji su borili Tamo ili Ovde.

Ne propustite, ako budete u prilici.

bokeski d mol i jako sam se razocarala.suplja prica,suplja gluma...toliko hvaljena predstava,a kao da je i rezirano i odglumljeno u nekom amaterskom pozoristu

:heart:
Trebalo je mene da pitas. Mnogo glupa predstava, bas me je smorila i jako mi se smucila. Glumci su dosadni i nezanimljivi.:heart:

Narodno pozorište,predstava Rodeo,urnebesna komedija,u režiji Nenada Todorovića, sa Markom Živićem, Suzanom Petričević Igorom Damnjanovićem i Marinom Vodeničar u glavnim ulogama.(u junu,odnosno 29.06.2014)

Urnebesna tragedija. Predstava je glupa.:heart:

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu odgledah "Ostavite poruku" Vide Ognjenović.
Duboka, potresna, ali i lepa priča o izbegličkom životu školovanih ljudi koji su iz svoje Srbije pobegli tražeći mir, beg od rata i život.
Grupa ljudi okuplja se u domu Selimovskih, gde Marko, kompozitor smišlja operu u kojoj će biti odsečaka života i njegove intime u Srbiji koja dolazi iz poruka ostavljenih na sekretarici.
Mašina, dakle, nedri sećanja, budi sećanja, budi patnje, smehove, i potencira pitanja: Da li je važno otići, ili pobeći? Ima li smisla vratiti se?
Za čim žalimo?
Kuda nam plove misli o prošlosti dok se trudimo da opstanemo u sadašnjosti.
Gole suze. Javile su se.
Napeto.
Nasmešeno.
Gorko.

Predstava za nezaborav.
Na glumačku ekipu.
Na emocije koje su se javile nama.
I na emocije koje su se urezale u one koji su borili Tamo ili Ovde.

Ne propustite, ako budete u prilici.

Gledala sam. Super predstava!:heart:

sinoć gledao zonu zamfirovu na terazijama
puno sam očekivao a dobio otvorenu gej propagandu.
neskrivenu i ogoljenu do najsitnijih detalja i sa očiglednom porukom
inače, predstava je bogata i raskošna sa odličnim kostimima i dobrom scenom ali su muzika i koreografija potpuni promašaj. veze sa temom i pričom nemaju. siguran sam da bi i na brodveju shvatili da u predstavi mora da preovlađuje etno kolorit, ali ne i kokan mladenović u svom nepodnošljivom udvorištvu američkom pozorišnom stilu.
glumu i dalje nose stariji glumci, dok su se mlađi upleli ko pile u kučine nespretno realizujući kokanove glupave ideje.
sve u svemu loše, jako loše

Odgledao večeras monodramu "Kontraš", po tekstu Dušana Premovića, sa Ljubom Bandovićem u glavnoj ulozi.

Utisci su izuzetno pozitivni, pre svega što se tiče teksta.
Ogoljen je mentalitet jednog "Srbende", koji ceo život ispravlja krive Drine, mlati o filozofiji, politici, svađa se, zabeđuje, smatra da je deo "nebeskog naroda", da može mimo sveta, da je bolji od svih, da je najpametniji itd.
A za to vreme život ide dalje, a on stoji u mestu, dok se sve oko njega raspada.

Kažem, jedan brutalno istinit tekst, komičan, koliko i gorak, sa odlično iskazanom poentom na kraju.

Poslednja izmena:
Pozoriste Vuk, predstava Gospodja Ministraka u reziji Tanje Mandic Rigonar..Gospodju ministarku igra zaista odlican Goran Jeftic
sve zenske likove glume muski glumci osim Rake, sina gospodje ministarke koga igra Katarina Markovic
pozorje-gospodja-ministarka-jevtic.jpg
gospodja-ministarka_boskobuha.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back