Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predstava „Iza kulisa“ od Majkla Frena u reziji Jug Radivojevica u pozoristu „Vuk“

Pozorisna komedija o jednoj pozorisnoj trupi koja u prvom cin u priprema farsu u drugom je izvodi
a u trecem cinu je zavrsnica farse koja se raspada,zbog medjusobnih nesuglasica izmedju glumaca
Komedija koja ce vas zabaviti sa Goranom Jeftice,Bojanom Ordinacev,Katarinom Markovic i drugima

Gledala u subotu "Avgust u okrugu Osejdž", u Ateljeu, odlična ekipa, fenomenalna Dara Džokić, Anita Mančić, Milica Mihajlović, Brstina... Osredja ili slaba Jelena Đokić (žena Svetozara Cvetkovića, da ne grešim dušu, stvarno mislim da zato i dobije poneku ulogu), standardno "sve--isto-glumim" Kičić. Predstava traje 2,5 sat, odlična je, volim Meril Strip, ali mislim da treba da se pokloni pred Darom Džokić.

Preporuka!

СРПСКА ТРИЛОГИЈА

Ko se nije najezio u poslednjoj sceni kadA Ivan i Vuk zapocinju da pevaju Tamo Daleko a za njima svi glumci,onda to nisu pravi Srbi :mrgreen: Cak su i Vuku potekle suze:D

srpska%20trilogija7%202211%202013_620x0.jpg

- Predstava govori o srpskom identitetu i tragičnoj veličini, ali na savremen način, kroz fragmentarnu dramaturgiju i uz veliku energiju celog ansambla - kaže Saletović.

“Srpska trilogija”, prvi put objavljena 1937, svojevrsna je epopeja o Prvom svetskom ratu, a u središtu pozorišne priče je proboj Solunskog fronta.

- Igramo male priče velikih ljudi, spektar likova koji su pre rata bili učitelji, seljaci, kovači... To je i priča o slozi i snazi tih ljudi kojima je glavni cilj bio da stignu svojoj kući - ističe Vuk Kostić, koji tumači ulogu kapetana Stojanovića, dok Ivan Bosiljčić dodaje da predstava uz heroizam i tragiku ima i dosta duhovitosti.

Uz njih, glumačku ekipu čine i Vuk Saletović, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Milenko Pavlov, Radovan Miljanić, Andreja Maričić, Zoran Ćosić... Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Katarina Grčić, a muziku potpisuje Miroljub Aranđelović Rasinski koji ovom predstavom obeležava 30 godina rada.

http://www.narodnopozoriste.rs/srpska-trilogija

Cabares Cabarei, Zijah Sokolović, pozorište na Slaviji, užasno sam se razočarala, stalno sam slušala o tome da se igra već 22 godine, da je uvek rasprodata, da čovek priča bez daha 2,5 sata i da ljude zaboli stomak od smeha. Ono, ništa!!! Previše vulgarnosti i gde joj nije mesto i bez da je duhovita, jedva sam čekala da se završi. Da ne bude da je nemam smisla za humor, naprotiv, ja sam Boginja humora:worth:, ali ljudi sa kojima sam gledala, dele mišljenje...

ovo cu gledati:)

Представа „Црвена љубав”, по мотивима романа Алексадре Колонтај, у режији и драматизацији Олге Димитријевић, биће премијерно изведена 12. фебруара у Битеф театру,најавило је то позориште.

Представа настала по мотивима романа „Слободна љубав” руске списатељице и револуционарке Александре Колонтај, бави се револуционарном идејом љубави, другим речима, доводи у питање патријархалне и капиталистичке друштвене механизме који су обликовали данашње љубавне односе и произвели њихове, још увек актуелне, друштвене форме.

Прича прати љубавни, политички и друштвени живот Василисе и Владимира, који су се упознали за време револуције као убеђени идеалисти. Пет година касније, Василиса и даље остаје верна својим идеалима, док Владимир, успињући се на позицију директора и присвајајући све привилегије које то са собом носи, изневерава, колико њихову заједничку политику, толико и љубавну везу.

Постављајући њен роман на сцену, ауторски тим који стоји иза представе прати црвену нит љубави која води у друштвену имагинацију (не)могућег свакодневног и слободног друштвеног живота, наведено је у саопштењу. У представи играју Владимир Алексић, Јелена Илић, Милица Стефановић и Ана Ћурчин, која је била задужена и за музику.

ovo cu gledati:)

Представа „Црвена љубав”, по мотивима романа Алексадре Колонтај, у режији и драматизацији Олге Димитријевић, биће премијерно изведена 12. фебруара у Битеф театру,најавило је то позориште.

Представа настала по мотивима романа „Слободна љубав” руске списатељице и револуционарке Александре Колонтај, бави се револуционарном идејом љубави, другим речима, доводи у питање патријархалне и капиталистичке друштвене механизме који су обликовали данашње љубавне односе и произвели њихове, још увек актуелне, друштвене форме.

Прича прати љубавни, политички и друштвени живот Василисе и Владимира, који су се упознали за време револуције као убеђени идеалисти. Пет година касније, Василиса и даље остаје верна својим идеалима, док Владимир, успињући се на позицију директора и присвајајући све привилегије које то са собом носи, изневерава, колико њихову заједничку политику, толико и љубавну везу.

Постављајући њен роман на сцену, ауторски тим који стоји иза представе прати црвену нит љубави која води у друштвену имагинацију (не)могућег свакодневног и слободног друштвеног живота, наведено је у саопштењу. У представи играју Владимир Алексић, Јелена Илић, Милица Стефановић и Ана Ћурчин, која је била задужена и за музику.

Citala sam tu dramu, a i gledala sam je u pozoristu u Debrecinu. Bas cu da vidim kad bude kod nas.

Evo jedna "ekskluziva". 28. februara u Mikser Hausu odigrana je Žaba, kultna predstava sarajevskog Kamernog teatra 55.
Veliki sam ljubitelj kamernog teatra i te skoro pa "sobne" atmosfere koju nudi takva vrsta pozorišta. Fascinantno mi je da glumačka legenda na dva-tri koraka od mene prosipa replike.
Žaba Dubravka Mihanovića u režiji Elmira Jukića je teška psihološka drama o propasti tri čoveka u Sarajevu. Za mnoge u publici toliko teška da su plakali.

Emir Hadžihafizbegović je majstorski izneo ulogu Zeke koji potpuno poludi nakon što je u ratu 90-ih od celog fudbalskog kluba u kom je igrao samo on preživeo, pa ga je kasnije i žena ostavila. Danas se on drži moralne lekcije i istresa se nad bratom (Aleksandar Seksan) i prijateljem (Mirsad Tuka). Prvi je nije rekao ženi da je otpušten i provodi dane u kockarnicama uz alkohol, a drugi je za vreme rata pobegao u Nemačku, što Zeka smatra izdajom. U priču uleće momak koji prodaje knjige (Moamer Kasumović) koji jedini uspeva da uspostavi komunikaciju sa Zekom analizirajući mu Murakamijevu priču Žaba i na kraju ga poziva na fudbal.

Biće još dva izvođenja krajem marta, pa nabavite karte na vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back