Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...ja sam otkrila da bi mogla da zivim na nekoliko vrsta sira, malo nekog integralnog hleba i eventualno kajmak i pavlaka jos uz to....:)

..bas mi prijaju mlecni proizvodi....i sad mi se neda da istrazujem smem li ja to da jedem ili ne....a nebi me cudilo da nesmem...
..ono sto sigurno znam je da nesmem budjave sireve nikako....

- - - - - - - - - -

...pa vas dve, vi ste pricale o tom siru, ja pomislila da je neki specijalni...

...ja sam otkrila da bi mogla da zivim na nekoliko vrsta sira, malo nekog integralnog hleba i eventualno kajmak i pavlaka jos uz to....:)

..bas mi prijaju mlecni proizvodi....i sad mi se neda da istrazujem smem li ja to da jedem ili ne....a nebi me cudilo da nesmem...
..ono sto sigurno znam je da nesmem budjave sireve nikako....

- - - - - - - - - -

...pa vas dve, vi ste pricale o tom siru, ja pomislila da je neki specijalni...

Она једе камамбер, ја једем обичну беби гауду.

Изашло и тамно Зајечарско, муж га управо пије. Ја преферирам светло.

Tamno popijem dva put godisnje mozda....inace samo po svetlom cepam.
Veceras u prodavnici gledam neka srpska vina....kontam mozda da uzmem litru Vranca. Odustanem na kraju, jer je sutra sreda, nisam u formi, ne znam kad sam zadnji put pio nesto alkoholno a da nije bilo pivo.

Tamno popijem dva put godisnje mozda....inace samo po svetlom cepam.
Veceras u prodavnici gledam neka srpska vina....kontam mozda da uzmem litru Vranca. Odustanem na kraju, jer je sutra sreda, nisam u formi, ne znam kad sam zadnji put pio nesto alkoholno a da nije bilo pivo.

mora da je nase vino tamo jeftinije nego kod nas:lol:
tako ja nasla crnogorsku plantazu jeftiniju ovde nego tamo

mora da je nase vino tamo jeftinije nego kod nas:lol:
tako ja nasla crnogorsku plantazu jeftiniju ovde nego tamo

Ja ti se slabo razumem u vino, ali flasa Vranca ili Zrebceve krvi ili neke tako brlje je ovde oko 4 EUR...sumnjam da je tu jeftinije.
Ovde se domaca (austrijska) jeftinija vina isto tako krecu otprilike, tako da mislim da je to fer cena. Ali slabo to ko kupuje ovde....plazma keks, vegeta, cokoladice zivotisnjsko carstvo, ajvar....tako neke stvari idu mnogo bolje.

Ja ti se slabo razumem u vino, ali flasa Vranca ili Zrebceve krvi ili neke tako brlje je ovde oko 4 EUR...sumnjam da je tu jeftinije.
Ovde se domaca (austrijska) jeftinija vina isto tako krecu otprilike, tako da mislim da je to fer cena. Ali slabo to ko kupuje ovde....plazma keks, vegeta, cokoladice zivotisnjsko carstvo, ajvar....tako neke stvari idu mnogo bolje.

Ждрепчева крв је овде 2 евра. То је та класа вина, да умреш.

ma ne ja pricam da je smesno da stvar koja je proizvedena recimo u crnoj gori,bude jeftinija u srbiji
a kad sam bila kod sestre u kanadi,srpska prodavnica je vise nego posecena.ljudi tamo zive od devedesetih,ali i dalje rado kupuju nase.nostalgija...

Ждрепчева крв је овде 2 евра. То је та класа вина, да умреш.

Sestrin kum je bio ekskluzivni distributer vina sa podrucja EX-YU ovde....ali je propao. Neki drugi ljudi su isto pokusali da rade....vecina nije uspela.
Opstaju velike firme koje svoje proizvode prodaju u velikim supermarketima (Podravka, Stark itd.)

ma ne ja pricam da je smesno da stvar koja je proizvedena recimo u crnoj gori,bude jeftinija u srbiji
a kad sam bila kod sestre u kanadi,srpska prodavnica je vise nego posecena.ljudi tamo zive od devedesetih,ali i dalje rado kupuju nase.nostalgija...

Ovde nije tako. Jako malo srpskih prodavnica. Kapiram da je zato jer gastarbajteri idu sami i donose sami sebi sta im treba iz Srbije. Relativno je blizu Srbija.
Cene u tim prodavnicama su bezobrazne....najmanje duplo do troduplo od cena u Srbiji....zato uglavnom i propadaju.
Nema to veze sa nostalgijom. Jednostavno, sa prostora bivse drzave imas proizzvode kojih ovde nema ili ih ima ali su kanta. Ajvar ti je klasican primer. Nisu do skoro znali ovde ljudi sta je to...sad u nekim novinama bez problema imas recepte i reklamiraju ajvar.

Back