Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slava, al malo ebenija:
16.00
Predjelo:
Dimljeni losos i dimljena tuna, salata od hobotnice
Zagrijavanje:
Zelena supa od brokule i još nekog bilja
Uoči jela:
File Brancina sa nekim biljkama
Glavno jelo:
Krvavi biftek u pajslu od srnetine i guscijih jetrica sa njokama
Desert:
Krembrule sa ribizlama i sladoledom sa tartufima
Dalje:
Plata 6 vrsta sira i pršut sa grozdjem, datulama i susenim marelicama
U 00.00
Mađarska ljuta gulaš corba
U 02.30
Sarma od divljači sa suhim mesom

U 04.00 me je žena odvezla kući

Et, ustao sam, ziv :(

...jela sam neki indijski dezert, puding od pirinca i kokosa...bilo mi je neprijatno da trazim recept...cvrsto, kao testo od pirinca i kokosa koje se prelije seckanim mangom, verujem da moze i banana obicna da se koristi, i prelivom od crvenog, bobicastog voca, kao za cheesecake, recimo, i malo slatke pavlake...sve se moze napraviti u rodjenom domu a ukus je bozanstven za ljubitelje kokosa...

- - - - - - - - - -

...da...mnogo mi se svideo i kebab sa pistacima...iseckaju pistace i, cini mi se, bademe, verovatno moze i samo sa bademima ili kikirikijem, rekla bih da onda zamese smesu za cevap na normalan nacin i tako prze...uz to sluze bademe natopljene u vodi, salatu od persuna, tople zemicke, njihovu pitu ali svejedno i gust humus *onaj klasican sa limunom, maslinovim i belim lukom*...to mi se mnogo svidelo a ja nisam ljubitelj mesa...

...jela sam neki indijski dezert, puding od pirinca i kokosa...bilo mi je neprijatno da trazim recept...cvrsto, kao testo od pirinca i kokosa koje se prelije seckanim mangom, verujem da moze i banana obicna da se koristi, i prelivom od crvenog, bobicastog voca, kao za cheesecake, recimo, i malo slatke pavlake...sve se moze napraviti u rodjenom domu a ukus je bozanstven za ljubitelje kokosa...

- - - - - - - - - -

...da...mnogo mi se svideo i kebab sa pistacima...iseckaju pistace i, cini mi se, bademe, verovatno moze i samo sa bademimi ili kikirikijem, rekla bih da onda zamese smesu za cevap na normalan nacin i tako prze...uz to sluze bademe natopljene u vodi, salatu od persuna, tople zemicke, njihovu pitu ali svejedno i gust humus *onaj klasican sa limunom, maslinovim i belim lukom*...to mi se mnogo svidelo a ja nisam ljubitelj mesa...

Nedavno klinac navalio da kupimo ceo kokos, hoce on da pije to mleko. Nisu mi se pravili kolaci i ja ga ocistim, stavim da se samelje i ubacim u sutlijas, ali sam pravila malo redji jer u sutlijasu bas volim to mleko u koje pirinac pusti sluz. Bilo je odlicno :ok:

- - - - - - - - - -

Pojela narandzu. Sada pijem kafu :kafa:

Back