Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam malopre dosla iz setnje
prosetala dzukelicu i malog debelog dodza
za nama je isao copor muzjaka, posto mi je dzukelica u teranju :roll:
sela sa drugom da popijemo kafu i napravimo ratni plan za neko spavanje u satoru na planini (samo da ne pada kisa, samo da ne pada kisa) i za malo da budemo hebani svi na gomili

a od jabuka, potrazi jabuku koja se zove muca..sad izgleda kao greni smit i zeleni delises, a ukus ima neopisivo dobar..slatka jabuka je..

da nisam izasla prostrla bih se i ne bih ustala...pre bljabucice jela sam jaja i onu salatu sa belim lukom i naravno pritisak se patosirao, a sa pritiskom malo falilo i ja..:

Nasla sam i ja dlaku u hlebu. Jednom sam cak nasla grumen zemlje u istom. Da se ubijem sad?

...ja sam nasla u svarcvald torti:(...i to nije bila ona ruzna sa nekakvom vazdusastom pavlakom vec lepa, cvrsta, debela...a dlaka kratka, muska, isto tako debela...od tada ne mogu najdrazu tortu da gledam istim ocima:(

...probala sam danas susene jagode...kako je ono ukusno, kao najlepsa bombona...sledece godine mi dodje da kupim par kilograma i probam da osusim sama, mozda najlepsi dezert koji sam ikada probala...divno voce, obozavam jagode, doduse najmanje volim sveze:rumenko:

dok sma imala kuce redovno sam nalazila dlaku u rucku..izbacim dlaku i nastavim da jedem. al to je moje kuce.:mrgreen:
zašto baciti savršeno dobru viršlu ili savršeno pečenog komarca?
dok deca u Africi gladuju mi se izmotavamo... :lol:

Šalu na stranu, mene još nisu ubedili da viršle ne valjaju. To što nešto izgleda čudno u proizodnji, ili što se pravi od drugačijih komada mesa, i dalje ne znači da nije zdravo. Kad pitam koja je to tačno hemijska supstanca koja je štetna (osim konzervansa, al' oni su štetni samo u većoj količini, isto kao i kuhinjska so), nema ništa drugo što bi moglo biti sumnjivo...

evo ga članak:

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?nav_id=628271

zašto baciti savršeno dobru viršlu ili savršeno pečenog komarca?
dok deca u Africi gladuju mi se izmotavamo... :lol:

Šalu na stranu, mene još nisu ubedili da viršle ne valjaju. To što nešto izgleda čudno u proizodnji, ili što se pravi od drugačijih komada mesa, i dalje ne znači da nije zdravo. Kad pitam koja je to tačno hemijska supstanca koja je štetna (osim konzervansa, al' oni su štetni samo u većoj količini, isto kao i kuhinjska so), nema ništa drugo što bi moglo biti sumnjivo...

evo ga članak:

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?nav_id=628271

ko hoce nadje nacin da sebe ubedi, ko nece nadje izgovor
nije stvar u losim komadima neceg sto nije meso sto ide u virsle, nego u svemu sto se dodaje da bi ukus toga bio jestiv
cvarci su zdravi, virsle nisu
slanina je zdrava, salame nisu
kobaje su zdrave, ali samo domace

evo drugarica zna :zper:
ovaj sizif pojma nema..dobre mlitave virslice :roll:

...ne radi se Dive samo o tome...

...vecina ljudi nema selo niti bilo kakvu mogucnost kupovine prirodnih proizvoda...dakle, jedemo ono sta nadjemo pa uklapamo da bude manje zlo...

...medjutim, danas u svakom grizu imas supstance koje su blago uzasne...ilustrovano izgleda ovako, GMO soja u nes kafi koju upravo pijem, organske kroasane koje jedem krasi margarin, glukozni sirup, emulgator, boja, nesto sto se zove magicno bread improver, bog zna sta je unutra...u tom smislu i te virsle su deo sistema, odnosno otrova koji industrija ubacuje u ljude...jedino se nadam da smo se kao vrsta prilagodili bolje...

Back