Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nakupovala paprike da stavim u zamrzivač, da imam za punjenje, pa tikvice, isto za punjenje, pa paprike da imam crvene rezane za sve, pa boranije, ma svega :tease:

crko mi je zamrzivac, tako da ove godine nema nista od toga..al sma napunila kantu sa paradajzom i drugu sa kurtovkom paprikom i stavila so i vodu, da mogu da barim papriku za salatu, a mogu i za drugo sta. a stavila sma u so i vodu malo somborki i onih malih babura, koje nisu ljute, za punjenje. a u komori ima nesto pecenih paprika i cepkanih sarenih za ruckove. stavila sma i malo krastavaca, manje ih jedemo od kada sam aktivirala sarenu salatu, al trebaju mi za rusku. i jos kupus. paprike silje necu ove godine da kiselim. al zato cu dogodine sve da nadoknadim...i kisele zimnice i ajvar i pindjur i ljutenicu cu da pravim i imacu zmarzivac da spakujem tikvicu, boraniju, patlidzan, zelje, spanac, blitvu..:zaljubljena:

- - - - - - - - - -

ja ko da sam iz leskovci..sa tim paprikama..:zcepanje:

- - - - - - - - - -

dogodine ce biti 100 kg paprika u raznim oblicima.:huh:

Zmarzavate li vi cure vec skuvanu punjenu papriku, dakako nakon sto je svezu kupite? Ja sam probao svega par puta i to nije to, nije ta procedura dobra kao u slucaju zamrznute prethodno skuvane sarme.

Samo ukoliko mi ostane od ručka koji nećemo sutra pojesti iz nekog razloga, onda zamrznemo da imamo za neki naredni put, kad nemam vremena samo podgrejem i imamo kuvano.
Tako zamrzavam i sarmu i pasulj i pilav i štagod može da se zamrzne a bude ga u višku.

ako nema smederevca moze i na rostilju, ko ovi po kosutnjaku sto peku. pa jos uzmem krpce da rasterujem dim. :zcepanje:
Мој колега с факса је у Сиднеју у некој од бруталних фирми(оно кад ваде угаљ, црпу нафту, гас, прерађују шкриљце итд) и стручњак је за сарадњу с Јапанцима, зна чак око 2.000 оних њихових кање знакова којим пишу, тако да је један од солиднијих Јапанаца.
Од неких што су стални клијенти добио је многа украсна дрвца која је посадио у дворишту куће а после једног боравка у Србији донео и семенке љуте паприке и бамја које је узгајао по дворишту, међутим...
Комшије пријавиле, дошла инспекција, преорала врт с поврћем и наплатили казну.
Украсне биљке нису дирали!!!

Samo ukoliko mi ostane od ručka koji nećemo sutra pojesti iz nekog razloga, onda zamrznemo da imamo za neki naredni put, kad nemam vremena samo podgrejem i imamo kuvano.
Tako zamrzavam i sarmu i pasulj i pilav i štagod može da se zamrzne a bude ga u višku.
Kapiram. Ja nakuvam vecu kolicinu jela, pa podelim na porcije, i onda to stavljam na zamrzavanje, pa vadim, otapam i grejem po potrebi. Pasulj i sarma nisu losi, cak i razni cuspajzi i tako ta variva koja se lako mogu zamrzavati, ali punjena paprika ne ide na tu foru, ispadne porozna, kruni se, a ja volim onako zbijene, cuftaste. :)
Онако на смедеревцу испред зграде...:mrgreen:
Pricali smo Vanda i ja ovde kako je nas pokojni komsija Rade godinama organizovao svinjokolj ispred zgrade, jos se secam skicanja prasica u cik zore i pare iz kazana za topljenje masti postavljenih ispred ulaza prema mojoj strani zgrade, a sa Vandine strane je kacio polutke na sipku za tresenje tepiha i tranzirao ih. :lol:

Zmarzavate li vi cure vec skuvanu punjenu papriku, dakako nakon sto je svezu kupite? Ja sam probao svega par puta i to nije to, nije ta procedura dobra kao u slucaju zamrznute prethodno skuvane sarme.

Da. Jer ako vec kuvam tako nesto, skuvam vise pa da imam kada nemam vremena za sporet. Nije isti ukus paprike, ali za razliku od sarme kod koje jedemo i kupus, tu papriku ne jedemo, samo fil, ali ona da smek saftu i punjenju.

Da. Jer ako vec kuvam tako nesto, skuvam vise pa da imam kada nemam vremena za sporet. Nije isti ukus paprike, ali za razliku od sarme kod koje jedemo i kupus, tu papriku ne jedemo, samo fil, ali ona da smek saftu i punjenju.

Da, na to sam mislio. Samo meni ta paprika ne bude fina kao druga zamrzavana jela, dzabe i trud oko paradajz sosa, ne ispadne kako treba nakon odmrzavanja. A zapecena odmrznuta sarma je fantazija. :ok: :)

Cure moje, tako resh zapeceni listovi jedino valjaju. :ok: Slazem se sa vama. :ok: Mislim da je otkrice zapecene sarme bilo prava revolucija, do tad nisam mogao da je smislim. Ma sve zapeceno je zakon, od musaka, preko djuveca, pa sve do variva od boranije, koju izbegavam, ali zapecena je zakon.

Cure moje, tako resh zapeceni listovi jedino valjaju. :ok: Slazem se sa vama. :ok: Mislim da je otkrice zapecene sarme bilo prava revolucija, do tad nisam mogao da je smislim. Ma sve zapeceno je zakon, od musaka, preko djuveca, pa sve do variva od boranije, koju izbegavam, ali zapecena je zakon.

...ni ja ne volim sarme...ni sarme, ni punjene paprike, ni grasak, ne daj boze kuvani kupus, podvarak kako li se zove, pire od spanaca a ni meso mi nije milo...mozes da zamislis kako je bilo veselo mojima hraniti me, nista nisam htela da jedem...

...a danas cu da spremim corbu od bundeve i varivo sa domacim hlebcem...imam sve osim bundeve po koju cu malo kasnije da se odgegam...

Back