Šta ste jeli, nedavno

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobila sestra nekom prigodom paketić iz Engleske od drugarice, malo Body Shop kozmetike, malo neke šminkice, malo finih slatkiša i iz nekog razloga desetak nekih konzervi nekog užasnog pasulja sa tim 'kobasicama', mi gledamo, mislimo se šta je ovo koji q., naša viršla i veća i ukusnija. Samo smo ih prosledili dalje.
Ona valjda mislila ovde rat, beda, sirotinja, ćale predlagao da mi njoj pošaljemo naše domaće kobaje i šunke da se najede jednom u životu sirota :))))

...ne radi se Dive samo o tome...

...vecina ljudi nema selo niti bilo kakvu mogucnost kupovine prirodnih proizvoda...dakle, jedemo ono sta nadjemo pa uklapamo da bude manje zlo...

...medjutim, danas u svakom grizu imas supstance koje su blago uzasne...ilustrovano izgleda ovako, GMO soja u nes kafi koju upravo pijem, organske kroasane koje jedem krasi margarin, glukozni sirup, emulgator, boja, nesto sto se zove magicno bread improver, bog zna sta je unutra...u tom smislu i te virsle su deo sistema, odnosno otrova koji industrija ubacuje u ljude...jedino se nadam da smo se kao vrsta prilagodili bolje...

umesto kroasana uzmes lepo kiflu, puter i dzem, umesto te multiaroma nes uzmes espreso ili crni caj..
svi imamo izbor..neko kupuje hranu, a neko rado parama kupuje otrove
sad nam je barem dostuna informacija o svakoj hrani

Problem je u tome što niko nUme da imenuje tu opaku hemijsku supstancu u "lošem mesu koje ide u viršle". Razlog je prost, a pogodite koji...

vidi, kad ti neko samelje pilecu kozu, nogice, nokte, krestu, malo mesa, obogati to vestackom bojom, emulgatorima, natrijumima razlicitim i proda za skupe pare
a za svako E imas na netu za kancer kog dela tela je odgovoran

Dobila sestra nekom prigodom paketić iz Engleske od drugarice, malo Body Shop kozmetike, malo neke šminkice, malo finih slatkiša i iz nekog razloga desetak nekih konzervi nekog užasnog pasulja sa tim 'kobasicama', mi gledamo, mislimo se šta je ovo koji q., naša viršla i veća i ukusnija. Samo smo ih prosledili dalje.
Ona valjda mislila ovde rat, beda, sirotinja, ćale predlagao da mi njoj pošaljemo naše domaće kobaje i šunke da se najede jednom u životu sirota :))))

Nemoj tako to da shvatas
Mozda je to neki specijalitet kod njih,svako posalje sta misli da je najbolje da se malo pohvali svojom zemljom
U svakom slucaju sigurno je krenulo iz dobrih namera

Nemoj tako to da shvatas
Mozda je to neki specijalitet kod njih,svako posalje sta misli da je najbolje da se malo pohvali svojom zemljom
U svakom slucaju sigurno je krenulo iz dobrih namera

Ma naravno da je bilo iz najboljih namera, nije ona devojka to poslala da nas uvredi ili šta znam, nego smo tad prvi put došli u dodir sa tim razlikama u nacionalnim kuhinjama pa smo ostale zatečene :))))

...ne radi se Dive samo o tome...

...vecina ljudi nema selo niti bilo kakvu mogucnost kupovine prirodnih proizvoda...dakle, jedemo ono sta nadjemo pa uklapamo da bude manje zlo...

...medjutim, danas u svakom grizu imas supstance koje su blago uzasne...ilustrovano izgleda ovako, GMO soja u nes kafi koju upravo pijem, organske kroasane koje jedem krasi margarin, glukozni sirup, emulgator, boja, nesto sto se zove magicno bread improver, bog zna sta je unutra...u tom smislu i te virsle su deo sistema, odnosno otrova koji industrija ubacuje u ljude...jedino se nadam da smo se kao vrsta prilagodili bolje...
Не верујем.
Један мој шаховски колега који је лекар по струци и ради у болници, такође повремено и као патолог и судски вештак каже да се у људима данас толико акумулирају конзерванси, антибиотици и остале Шпеције да се лешеви умрлих месецима не распадају!

Ja dobro pazim sta cu da ponudim drugim nacijama
Jednom je moja cimerka pozvala n'a veceru mog decka italijana,posle vecere ziva nisam ostala jer me je stalno podsecao kako nam je grozna kuhinja :sad2:
Znaci lekcija br 1 sarma se ne dozivljava isto ako si s balkana I iz pariza :lol:

- - - - - - - - - -

Btw nije pravila sarmu,secam se da je bila neka tursija sto je on doziveo kao pomije

Jednom je moja cimerka pozvala n'a veceru mog decka italijana,posle vecere ziva nisam ostala jer me je stalno podsecao kako nam je grozna kuhinja :sad2:
Znaci lekcija br 1 sarma se ne dozivljava isto ako si s balkana I iz pariza :lol:

- - - - - - - - - -

Btw nije pravila sarmu,secam se da je bila neka tursija sto je on doziveo kao pomije

joj ja sam tako reagovala na arapski usoljeni limun

:lol: :lol: :lol: Mi se najeli slanine, cvaraka, sunke, kobasica, a Svabe zauzele bunar, paradajz u basti slabo rodio, morali smo piti vina...

Problem je u tome što niko nUme da imenuje tu opaku hemijsku supstancu u "lošem mesu koje ide u viršle". Razlog je prost, a pogodite koji...
:lol:
Razlog je delimicno i taj sto u tim firmama koje prave suhomesnate proizvode kao tehnolozi vecinom rade mladi strucnjaci koji veze nemaju s tom strukom, pa aditive i zacine dodaju ne po utvrdjenoj recepturi nego odokativno, na kante, oslanjajuci se pre svega na iskustvo onih starijih radnika koji su se nekim cudom jos uvek zadrzali u pogonima, mozda jedino zato da bi se proces prozivodnje kako tako odvijao, jer su novoprimljeni strucnjaci pretezno dosli zahvaljujuci vezama, doveli ih menadzeri kao svoju ekipu, pa ne znaju ni koliko vodurine ide u smesu za kranjske kobasice, u one tzv. "prskalice" (termin iz nekadasnje JNA). Pa kad ni ti strucnjaci ne umeju da navedu sirovinski sastav proizvoda zasto to ocekivati od laika krajnjih potrosaca, konzumenata tih specija.

:lol: :lol: :lol: Mi se najeli slanine, cvaraka, sunke, kobasica, a Svabe zauzele bunar, paradajz u basti slabo rodio, morali smo piti vina...

Za vreme rata pola babine porodice je bilo u kući u Srbobranu a druga polovina na salašu.
Mađari zatrovali bunar na salašu, baba i njena sestra bliznakinja dobile tifus, sestra umrla, baba jedva preživela.
Još su imale sreće što su samo tako prošle, Hortijevci su bili mnogo ružni stvorovi.

Za vreme rata pola babine porodice je bilo u kući u Srbobranu a druga polovina na salašu.
Mađari zatrovali bunar na salašu, baba i njena sestra bliznakinja dobile tifus, sestra umrla, baba jedva preživela.
Još su imale sreće što su samo tako prošle, Hortijevci su bili mnogo ružni stvorovi.

Svuda su ljudi stradali, nije ni ovamo, s ove strane Tise, bilo lakse, doduse manje je bilo direktnog terora, ali pljacke, organizovane, pedantno sprovodjene na nemacki nacin, je citavo vreme rata itekako bilo, a narod se snalazio, gladovao i bolovao.

- - - - - - - - - -

sto mu ti nisi objasnila da ni italijanska kuhinja nije dobra...postoji par jestivih stvari, ostalo im je sve bzvz. ja inace nisma fan italijanske kuhinje, ne svidja mi se.:lol:

- - - - - - - - - -

dal je moguce da se nekome ne svidja sarama...:sad2:

- - - - - - - - - -

mada recimo moja keva je imala koleginicu cija je sestra otisla u cemeriku sa muzem i tamo su ostali. i ona svojim prijateljima amerima spremala punjene paprike, al trazila ove male da kupi, a ne one velike i kaze olizali prste. :think:

vecu uvredu nije mogao da nanese..tursiju je uvredio.:sad2: a ja naseckala sedam vrsta povrca za sarenu salatu (zutu i crvenu silju, sargarepu, karfiol, zeleni paradajz, krastavce, kupus, luk ne stavljam..mnogo mi povuce ukus na luk)..:zaljubljena:

Ja nakupovala paprike da stavim u zamrzivač, da imam za punjenje, pa tikvice, isto za punjenje, pa paprike da imam crvene rezane za sve, pa boranije, ma svega :tease:

Back