Šta ste danas jeli?

Ovo je danas kod nas za ručak

NEVIDLJIVA TELETINA

potrebno:

nista kg teletine
nista soli
nista bibera
nista ulja
nista šampinjona

postupak pripreme:
Pazljivo uzmemo teletinu da nam ne sklizne iz ruke,nesolimo ,nebiberimo.
pripremimo sos od sampinjona bez sampinjona.Pečemo u mislima na 200 oko 4h

Zahvaljujem se firmi"NEVOLIM JESTI" sto mi je dozvolila da objavim ovaj recept

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

p.s.ovo je recept sa jednog drugog foruma,dozvolili su da ga podelim sa vamaz:dd:

z:lol:ovo je dobar recept, ekonomican ivrlo, vrlo zdravz:lol:
Danas je bilo na meniju supica, pilence, ostalo od juce i konacno da potamane rusku salatu, a meni posna supica i tikvive u testu od brashna i vode, mislim kao pohovane....mmmm odavno ih nisam jela...z:)

Preostale sarme, piletina preostala , zavrshila u salati sa pecurkama i susamom, cufte od ribe, prasetina,ma rekoh im nishta novo za kuvanje, da se bre potamani ovo praznicno pa da predjemo na sveze...naravno tu su i kolaci ii cesnica...z:)

Данас је био ручак на брзину: павлака за кување, кесица пармезана, изрендани качкаваљ, значи сос од сира, и обарене макароне...било готово за пола сата.

Sinoć smislila da kuvam boraniju... Ispostavilo se da je kesa načeta (bilo nešto oko 300g), a ja bandoglava...
Uglavnm , dodala praziluk, 3 šargarepe i sve se fino skuvalo.
Danas "završila" (skuvala bešamel, dodala sitnu papriku, beli luk, peršunov list... i sve pomešala.
Uz to pohovane juneće šnicle.

Ovo je jelo moje drugarice Lidije nema ime ali ide ovako:

- dva krompira
- dve sargarepe
- cetvrtina celera
- zeleni deo jednog praziluka
- 6-7 sampinjona

sve iseckati ne previse sitne kocke, umesati beli luk u prahu, kasicicu suvog zacina, biber, naliti vode da ogrezne i malo ulja promesati, staviti na 210 stepeni i peci dok voda skoro ne uvri. Kada sipamo odozgo samo malo parmezana, i plus salatica od slatkog kupusa. Zdravo za veliko ciscenje organizma i krvnih sudova posle svih ovih divnih nam praznika!!!!

Back