Šta slušate ovih dana?

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vec nedelju dana se odusevljavam novim albumom Massima ("Vjestina", prim. aut.).
Kako je sve pocelo: na TVu vidim spot za pesmu "Lose vino" u izvodjenju gore pomenutog muzicara. Primim to sa malom rezervom, ipak ne volim te obrade, ali vec posle drugog slusanja shvatim da je mnogo bolje od originala (Bijelo dugme, dobro odradjeno, ili Zdravko Colic, nemam komentar u vezi ovog gospodina, niti njegove muzike; jednostavno mi je ljigav). Malo se raspitam, i saznam da je Mr. Massimo objavio album sa obradama nekolicine ex-YU hitova (citaj: CRO). Elem, nabavim album, i posle prvog slusanja budem malo razocaran. ALI, sa svakim narednim slusanjem ovaj album mi se sve vise svidjao! Za pola pesama nisam cuo, pa mi je sa njima bilo malo lakse da ih svarim, i prilicno su dobre. A one meni poznate, kao pomenuto Lose vino, pa Gracija (Azra), Bacila je sve niz rijeku (Indexi) ili Libar i Tajna Vjestina (Zlatan Stipisic Gibonni) docekao sam kao ne bas omiljene (jer volim malo tvrdji zvuk, hard rock), izuzev Gracije, i eventualno Gibonnijeve dve pesme (izvrstan muzicar). Medjutim, "bacheno je sve niz reku"! Album je savrshen, pochev od aranzmana, preko muzicara koji su uchestvovali na albumu pa do neponovljivog Massimovog glasa! Sada mi je iskreno zao sto nisam bio na skorasnjem Massimovom koncertu u Bgd. Da, na albumu su i dve njegove pesme, Sjaj u tami i Stanac u noci, u novim aranzmanima.

Back