Sta se vise isplati

Sto se uvoza tice,znamo da ima svacega
Ne kazem da je svaki uvoznik takav ali vecina jeste
Svercuju Servisne knjige
To se vidi po pecatu,rukopisu,nema racun,ja zbog sebe pisem km,datum,sta sam menjao i koliko je kostalo i to sve mogu da pokazem na autu, vecina to ne trazi nego pada na srpsku zvaku,prva farba,nove gume,paket opreme,vozila baba do pijace

Zato što imaju dobre materijale unutra pa se smanjuje kilometraža za pola miliona km. Eto zato ih svi voze a ne zato što je to neko čudo.

Uglavnom je to zastarela dobro poznata motorizacija troše ko tenkovi i traju dugo.

E sad šosle pola miliona km ipak mora sve da se menja i popravlja. U reciklažnom dvorištu vrede 100€ a kod nas ih remontuju i budže pa uzimaju 5-6 i 10.000€

Normalno taj remont je ko mačka repom što jeftinije i iza šrvog ćoška otpadnu točkovi.

Otud ta velika ulaganja u polovnjak iz uvoza.

1.6 ili 2.0 tih generacija su potpuno isti, isti blok itd., razlika u zapremini i ima nekih sitnih razlika kod snaznijih motora.
Ja sam uvek za novo.

Svojevremeno, pre vise od 10 god, sam upoznao coveka iz Sapca koji drzi plac, a drzi i otpad. Svi automobili na placu, ukoliko im je bila potrebna popravka, su popravljani polovnim delovima od onih sa otpada.

Pametno
Ovo sto prodaju "posrednici" ko zna koliko je proslo km i koliko vlasnika
Vidi ovako. U Srbiji je prodaja novih automobila mizerna. Ako izuzmemo službena i flotna vozila. Naročito "golf" klase koja je najtraženija. Jedno 90% vozila na našim putevima je u nekom trenutku uvezeno kao polovno. Da li stara 2,3 godine ili 15 godina nebitno je. Prvi vlasnici su na nivou statističke greške.
Mnogi ne uloze tolliko u 10 godina ili preko 100 000km. Jeli tu ubrajaà,gume, akumulator, servis?
Za 10 godina samo u redovne servise uložiš preko 1 000 evra.
Svaki je takav uostalom pogledaj cene preko. Nema dobar auto za džabe. Preprodavci donose samo krševe iz reciklažnih dvorišta.
Da li će ti dosaditi?

Ulog je ogroman sto znaci da si uzeo neku krsinu.
Verovatno si isao logikom kao mario da je sve polovno isto i da se treba platiti sto manje.
Dobar polovnjak se mora i dobro platiti.
Koliko sam ih samo prodao i ljudi sem velikog i malog servisa godinama nemaju nista drugo da uloze.
Naravno gume i kocione plocice ne uzimam u ulog jer to je potrosni materijal.

Back