Sta se vise isplati

Ninja94

Obećava
Poruka
86
Pozdrav svima

Htio bih da cujem vase misljenje
Vec godinu dana imam Golfa 5 1.9,sa njim sam do sada presao 12.000km otkako ga imam u svom vlasnistvu.
Sluzi me solidno,naravno za tih godinu dana ulozio sam u njega vise od 2500e.
Sad,sticajem finansiskijh okolnosti,ukazala mi se prilika da eventualno mogu kupiti neko drugo auto.
Od svih auta,najvise bih volio Pasata b7 ili b8,svejedno karavan ili limuzina,da li je 1.6 ili 2.0
Znam da je svako auto u invidividualnom,zasebnom stanju,ali sta bi mi se vise isplatilo da vozim,da nastavim sa Golfom 5 ili da ipak kupim Pasata 7/8?
Sta je kvalitetnije,isplativije?
Mislim da su stariji motori izdržljiviji ali eto zbog neizvesnosti koliko cemo jos moci po zakonu da vozimo auta stara 15 god ili vise,u dilemi sam.
Sad da vidim vase stavove.

Pazi 2500 ulozeno samo 12 000 si presao
Kad znas sta si radio teraj dok ide,ja nisam nista ulagao preko 20 000 u a4 2001 kad sam ga uzeo,tek kad sam bzvz uradio veliki servis poceli su kvarovi,na 20-25 000 km godisnje mora da se ulaze
Sve sto sam mogao da mu zamijenim,zamjenio sam
A sto se tice novijih auta,strah me da ne naletim na neku ragu kojoj bi morao mjenjati sve :mrgreen:
A sa obzirom na to da su djelovi za novije serije auta znatno skuplji,mislim da je rizicno kupovati drugo auto

Pozdrav svima

Htio bih da cujem vase misljenje
Vec godinu dana imam Golfa 5 1.9,sa njim sam do sada presao 12.000km otkako ga imam u svom vlasnistvu.
Sluzi me solidno,naravno za tih godinu dana ulozio sam u njega vise od 2500e.
Sad,sticajem finansiskijh okolnosti,ukazala mi se prilika da eventualno mogu kupiti neko drugo auto.
Od svih auta,najvise bih volio Pasata b7 ili b8,svejedno karavan ili limuzina,da li je 1.6 ili 2.0
Znam da je svako auto u invidividualnom,zasebnom stanju,ali sta bi mi se vise isplatilo da vozim,da nastavim sa Golfom 5 ili da ipak kupim Pasata 7/8?
Sta je kvalitetnije,isplativije?
Mislim da su stariji motori izdržljiviji ali eto zbog neizvesnosti koliko cemo jos moci po zakonu da vozimo auta stara 15 god ili vise,u dilemi sam.
Sad da vidim vase stavove.
Ulozio si toliko para i sad da ga prodas nekome na gotovo da bi vozio nekog pasata?

Ulozio si toliko para i sad da ga prodas nekome na gotovo da bi vozio nekog pasata?
A razmatram,vagam...
Al u pravu si,ko zna na sta bih naišao.
Kad cujes prodavce "to super auta nema ulaganja" bla bla
A kad kupis i malo vise ih vozis,pređes sa njima nekoliko hiljada,i odmah se počnu kvariti.
Samo ih našminkaju da navuku naivne.
I ja sam mislio da u Golf neću morati uložiti puno pa sam mu mijenjao dosta toga.

Back