Šta se krije iza čestih incidenata izmedju Rusije i NATO?

Šta se krije iza čestih incidenata izmedju Rusije i NATO?

• Putin pokušava da uplaši NATO države

glasova: 3 33,3%
  • Ukrajinci i zapadnjaci sceniraju

glasova: 2 22,2%
  • Pripreme za Treći svetski rat

glasova: 1 11,1%
  • Nešto drugo

glasova: 3 33,3%

• Ukupno glasova
    9

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
92.106
Vidimo da se mnogo češće dešava nego ranije. Dronovi u Poljskoj i Rumuniji, avioni u Estoniji. Neke vesti večeras o dronovima u Danskoj. Jel to Putin pokušava da zaplaši NATO ili to nešto Ukrajinci i neki zapadnjaci fejkiraju zbog Trampa? Tu je i stara teorija da će biti tumbanja po svetu tj. Treći svetski rat.mp3

Poslednja izmena:
Vidimo da se mnogo češće dešava nego ranije. Dronovi u Poljskoj i Rumuniji, avioni u Estoniji. Neke vesti večeras o dronovima u Danskoj. Jel to Putin pokušava da zaplaši NATO ili to nešto Ukrajinci i neki zapadnjaci fejkiraju zbog Trampa? Tu je i stara teorija da će biti tumbanja po svetu tj. Treći svetski rat.mp3
Širenje histerije pomoću insceniranih “incidenata“.

Negde sam pročitao da je neki odbegli ruski general rekao da se Putin sprema da napadne Poljsku do kraja godina ne znam koliko su verodostojne takve informacije ali da ga yebeš kako god mislio sam da bi Putko ako i napadne neku članicu alijanse da bi sreću potražio u onim baltičkim državicama gde postoji značajna ruska manjina pa da mu to bude izgovor za napad što je u dobroj meri bio slučaj sa Ukrajinom ovo sa Poljskom mi nekako ne pije vodu

EU bi da otkaci USA vojno-industrijski kompleks i zameni sa svojim, ali to ima da ih kosta i te kako, ne samo 2% kao za NATO; i onda koriste ovaj ukrajinski rat da plase svoje narode sa Rusima, lepe selotejpom neke fejk dronove koji nemaju ni punjenje, i slicno...samo zato sto ce izdavanja za vojsku da skoce visestruko

sledi raspad natoa vrlo brzo, i zato svi ubrzano ameriku otkacinju i povodom izraela-palestine, oce da budu sila kao nad srj 1999. pa da vidimo, za mozda 5 godina tek, ako i tada

ti kad pomenu:
Пуковник америчке војске у пензији: Рат на КиМ је био увод за сукоб у Украјини

Poslednja izmena:
Rusija je ove godine 4x usla u vazdusni prostor Estonije, od 2014.oko 40x, medjutim sad nekome odgovara da ovo bude top vest i poligon za potencijalnu eskalaciju.

Evropa i ameri treba da znaju gde im je mesto jer su zaboravili 1945u.

Vidimo da se mnogo češće dešava nego ranije. Dronovi u Poljskoj i Rumuniji,
Ukrajina, lansirali dronove makete sto su pokupili sa zemlje, tipa lepili ih selotejpom pa se serijski brojevi delova razlikuju, polusalu na stranu, totalno smesna prica da bi Rusi te dronove slali na Poljsku, to su dronovi makete bez bojeve glave bez icega, salju se u velikom broju te orkrivaju pozicije PVO, prazne PVO, ometaju PVO itd..lete dok imaju goriva i padnu..dakle Ukrajina je lako mogla nakupiti brdo ovih dronova koji nisu bili osteceni, natoci gorivo i pošalje, cilj da eskaliraju, sta znam, nije prvi pit da pokusavaju da uvuku Nato u igru, samo Amerikanci su bili jasni da artikl 5 ne vazi, da bi rat sa Rusijom bio devastrajuc i poguban za SAD i da do toga nece doci, te da se Evropa ne nada, Al eto.. Bas Zelete briga ako dodje do treceg svetskog..
i jos se pominje da nemaju ni domet do Poljske, zaista nema logike. Sta to Rusi imaju od toga da ovo salju na Posljku, a panika u Nato oko ovoga, ne znam da nije tuzno bilo bi smesno. Za Rumuniju su se ako se ne varam pojavili neki snimci i po identifikaciji radi se o Ukajinskom modelu drona.
avioni u Estoniji.
Opet laz, Estonci imaju jedno malo ostrvo u Baltiku, daleko od teritorije Estonije, Rusi su leteli neutralnim vodama da bi relocirali avione u Kaljiningrad, navodno su prekalazili preko tog ostrva. Sve i da jesu takvi "incidenti" ako ih tako mozemo zvati su normalna pojava...posebno u Baltiku. Internet je prepun snimaka povredjivanja vazdusnog prostora, igraju se malo, tipa udju Nato avioni u ruski prostor ovi ih oteraju, i obrnuto. Nego Estonici jedu da ne kazem sta, drama kraljice

Neke vesti večeras o dronovima u Danskoj.
O tome ne znam nista, al daleko je Danska, postavlja se pitanje , ako su dron poslali Rusi, (ili Ukrajinci, ili Amerikanci (Grenland ovo ono, mozda su izviđački-mozda kazem)) da li postoje neki radari u zoni Nato pakta, stigose dronovi do Danske niko i nista da ih detektuje ili obori. Pa dobro, daj sve sto imas Ukrajini, pa nek ti golubovi pismonose cuvaju nebo.
Dok se ne bude znalo ciji su, smesno je upirati prstom u bilo koga.
Jel to Putin pokušava da zaplaši NATO ili to nešto Ukrajinci i neki zapadnjaci fejkiraju zbog Trampa? Tu je i stara teorija da će biti tumbanja po svetu tj. Treći svetski rat.mp3
Pokasavaju mozda da animiraju Trampa, al im nesto ne ide. Nezrela deca

Negde sam pročitao da je neki odbegli ruski general rekao da se Putin sprema da napadne Poljsku do kraja godina ne znam koliko su verodostojne takve informacije ali da ga yebeš kako god mislio sam da bi Putko ako i napadne neku članicu alijanse da bi sreću potražio u onim baltičkim državicama gde postoji značajna ruska manjina pa da mu to bude izgovor za napad što je u dobroj meri bio slučaj sa Ukrajinom ovo sa Poljskom mi nekako ne pije vodu
. . . . . , :rotf: :rotf: :rotf:

Odbegli general? Stvarno veruješ u to? :lol:

Pocele su te informacije jos prosle godine sa dronovima iznad nemacke.
ne ulazim u to jeli se to zaista desilo ili nije samo konstatujem desavanja.svaka pustena informacija ima neki cilj.s obzirom da ih nato evropljani pustaju samo treba videti koji je cilj toga.u ovom trenutku mi jedino logicno to da je vise upuceno na amere nego ruse.
Mnogo je drugacija situacija na terenu u svetu od prosle godine.nezamislivo je uopste bilo da ce ameri i rusi pricati a kamoli voditi neke pregovore.
20250923_050414.jpg

Ukrajina, lansirali dronove makete sto su pokupili sa zemlje, tipa lepili ih selotejpom pa se serijski brojevi delova razlikuju, polusalu na stranu, totalno smesna prica da bi Rusi te dronove slali na Poljsku, to su dronovi makete bez bojeve glave bez icega, salju se u velikom broju te orkrivaju pozicije PVO, prazne PVO, ometaju PVO itd..lete dok imaju goriva i padnu..dakle Ukrajina je lako mogla nakupiti brdo ovih dronova koji nisu bili osteceni, natoci gorivo i pošalje, cilj da eskaliraju, sta znam, nije prvi pit da pokusavaju da uvuku Nato u igru, samo Amerikanci su bili jasni da artikl 5 ne vazi, da bi rat sa Rusijom bio devastrajuc i poguban za SAD i da do toga nece doci, te da se Evropa ne nada, Al eto.. Bas Zelete briga ako dodje do treceg svetskog..
i jos se pominje da nemaju ni domet do Poljske, zaista nema logike. Sta to Rusi imaju od toga da ovo salju na Posljku, a panika u Nato oko ovoga, ne znam da nije tuzno bilo bi smesno. Za Rumuniju su se ako se ne varam pojavili neki snimci i po identifikaciji radi se o Ukajinskom modelu drona.

Opet laz, Estonci imaju jedno malo ostrvo u Baltiku, daleko od teritorije Estonije, Rusi su leteli neutralnim vodama da bi relocirali avione u Kaljiningrad, navodno su prekalazili preko tog ostrva. Sve i da jesu takvi "incidenti" ako ih tako mozemo zvati su normalna pojava...posebno u Baltiku. Internet je prepun snimaka povredjivanja vazdusnog prostora, igraju se malo, tipa udju Nato avioni u ruski prostor ovi ih oteraju, i obrnuto. Nego Estonici jedu da ne kazem sta, drama kraljice

O tome ne znam nista, al daleko je Danska, postavlja se pitanje , ako su dron poslali Rusi, (ili Ukrajinci, ili Amerikanci (Grenland ovo ono, mozda su izviđački-mozda kazem)) da li postoje neki radari u zoni Nato pakta, stigose dronovi do Danske niko i nista da ih detektuje ili obori. Pa dobro, daj sve sto imas Ukrajini, pa nek ti golubovi pismonose cuvaju nebo.
Dok se ne bude znalo ciji su, smesno je upirati prstom u bilo koga.

Pokasavaju mozda da animiraju Trampa, al im nesto ne ide. Nezrela deca
Rusima ne ide iopšte u prilog ovakav konflikt kad im ni na ukrajinskom frontu ne ide najbolje.
Verovatno iz iste režije kao i oružje za masovno uništenje u Iraku, Račak u Srbiji, Severni tok itd

Rusima ne ide iopšte u prilog ovakav konflikt kad im ni na ukrajinskom frontu ne ide najbolje.
Verovatno iz iste režije kao i oružje za masovno uništenje u Iraku, Račak u Srbiji, Severni tok itd
Zasto mislis da im ne ide najbolje? Ide im najbolje od onog prvog zaleta na početku rata, Ukrajini ne ide nikako, Rusima se ne zuri, rat isrpljenja. A i teritorije im nisu primarni cilj. Opkolili su Pokrovsk, Mirnograd i Konsantinovku to poslednja utvrdjenja u Donbasu, i velika naselja ako izuzmemo Slavjansk koji nije utvrdjen, Pokrovsk je u najkritičnijijem stanju, a i najutvrdjeniji je. Kad padne Donbas, vise nema urbrdjenja do Dnjepra.
. Ukrajinci poslali sve u Pokrovsk, inace nemaju ljudi da pokriju front, Rusi po prvi put imaju brojcanu prednost, jos sa druge strane granice imaju svezu vojsku, puf Rusi otvore novi front u Harkovskoj oblasti, kad amo kod Harkovske oblasti velik grad Kupjanak ce uskoro pasti.
Rusi su nekad iapaljivali 400 Geran dronova mesecno, sad ipalju 400-500 svaki drugi dan.
Ne znam odakle dobijas informacije, ali orepurocujem Military summary Srb ,prilicno su objektivni.

Sto se ovog Racak i slično tice, ne mislim, sta oni dobijaju tim? Rusija je nuklearna super sila...ne mozes njoj smestati smicalice. A Nato bi realno dobio po ušima da posalje vojsku, obrukali su se zesce, mislili Rusija ce astati bez oruzja Rusija proizvodi nekoliko puta vise, i jos uali spremni...puf ostao Nato bez oruzja, kad Amerikanci namaju za svoje potrebe, a kamoli da dele koliko su dali Ukrajini.
Tako da to da Rusima ne ide dobro je Ukrajinska propaganda, samo do mobilizacije kad su brojcano bili nadjacani mnogo mnogo im je zapelo, ostalo je po planu. Tad su se povukli iz Harkovske oblasti, sto je bilo logično, Ukrajince je nepovlacenje strasno kostalo u ljudstvu, kad su upali u Kuraku oblast, totalno nepromisljeno i tu slali pojacanja i pojacanja, Rusi su za to vreme imali ogromna naoradovanja u Donbasu, a ove u Kursku bombardovali i bombardovali, na kraju ocas posla vratili Kursku oblast, a Ukrajinci po podatcica izgubili minimum 70 000 vojnika, ceo srednji grad u Srbiji.
Ja ne znam zasto Rusi ovako vode rat, surovo je, al sam siguran da oni znaju...sto je jedan vojni analitičar izjavio američki, Rusija da je htela da brzo zavrsi rat srusila bi mostove na Dnjepru i odesekla Ukrajinu na dva dela, te bi gadjali komandne centre, a gadjali su samo komandne cenrtre gde su bili Nato oficiri.
Nije slucajno.
U suštini rat je gotov, Ukrajini kuburi sa ljudima i bice sve gore i gore, oruzja nestaje novog nema, moral iz vise razloga im ne ide u korist, onda treba vojsku plaćati i hraniti, oblaciti nastaje i para.
Rusi aa druge strane sve jaci i jaci, doslo je dotle da Ukrajinci vec poduvo samo se trude da uspore rusko napredovanje. Nista vise.
Pri tom mislim da je Ukrajina dozivela mnogo veci poraz, muska populacija je desetkovana, milioni i milioni su napustili zemlju, zemlja je unistena i razorena, sve industrija je u Odnbasu, to Rusi sigurno uzimaju... tako da sta ostane od Ukrajine, nece im biti lako, ako ista ostane.
Zak mi je naroda, i pri tom je Ukrajina zrtveno jagnje u celoj prici. A Zelenskog i ekipu ne bi trebalo u zatbor bec u gulag, kako au naseli na Britanske manipulacije

Poslednja izmena:
englezi prvociraju lažnim zastavama, samo njima odgovara nastavak fašističkog drugog svetskog rata, protiv rusije i slanje tudjih vojski na rusiju. Znači iduće godine ostajemo bez Londona....Čovek im je lepo rekao šta će se desiti, sve jedno da li se radi o NATO snagama ili poturenim estoncima....
Tako je, Englezi vazda izvor sveg zla, samo niko da nauci iz istorije ko su i kakvi su.
Al nije ni njima sad lako kad su im Ameri okrenuli ledja, sad tek su dobili hladan tus i shvatili da nisu vise imperija

Back