Sa devojkama se nista ne desava... Ovo je i dalje, moramo priznati, 'muski' svet, pa muska populacija diktira dogadjanja u istom... Kako se to odnosi na sve, ni devojke nisu izuzetak...
Tako je svuda u svetu, a ovde je josh gore jer se jos uvek ljudi trude da odrze 'patrijahalni' duh... Mislim, ni patrijaharno uredjenje porodice nije lose, jer je tako nesto drzalo porodice na okupu vekovima unazad... medjutim, to danas nikako ne moze da se odrzi, jer je drustvo shvatilo da zene mogu da urade isto sto i muskarci, a muskarci ne mogu da urade isto sto i zene (bez teskih hiruskih zahvata i genetske terapije), pa mi ispadosmo inferiorniji pol...
Medjutim, treba se setiti da (ako je verovati Darvinu, a njemu verujem isto kolko i crkvi koja mi prica da je celo covecanstvo nastalo iz jednog velikog incesta (Adam, Eva i njihovi sinovi), a onda brani to isto (nije da sam zainteresovan, ali je to cista nebuloza)) ljudi poticu od zivotinja... Tako da mi josh uvek imamo osnovne instikte (ljudska vrsta je relativno mlada) od svojih pra-predaka, gde je normalno uredjenje bilo da muskarci love i stite porodicu (manjak emotivnosti, vise adrenalina, bolja fizicka gradja za teske poslove etc.), dok su zene bile tu da uzgajaju decu i odrzavaju staniste (stoga, vise emotivnosti, kreativnosti, osecaja organizacije etc.)... Vrlo malo je promena od tada... Fizicke i psihicke predispozicije su ostale iste... Medjutim, kad ti nesto priroda ne da (npr. muskarcima kreativnost, zenama fizicke predispozicije za teske poslove) to ne znaci da ti to ne mozes da radis... samo ti treba vise vremena za tako nesto... Zato se ja i divim, na primer, muskim glumcima i zenskim vojnicima... Jer, i ako ti poslovi izgledaju vecini stanovnistva odbojni (dobro, gluma ne toliko, jer u danasnjoj eri televizije, svi su postali delimicni filmofili), ti ljudi su morali mnogo da rade na sebi da probiju prirodne barijere... mnogo vise nego osobe suprotnog pola... Naravno tu ne racunam muskarce sa viskom zenskih hormona (tarnerov sindrom, npr.) ili zene sa viskom muskih hormona... Njima to i nije tako tesko (zasto mislite da su vecina modnih kreatora feminizirani, a vecina vozacica kamiona izgledaju kao muskarace)...
No da se vratim na temu... Iako po nekim kriterijumima muskarci se mogu svrstati inferiorniji u odnosu na zene, tradicija se lako ne zaboravlja, pa se i dalje odrzava tendencija da muskarci donose vazne odluke... A posto te odluke uticu i na zenski deo populacije, sve sto se desava nama, desava se i njima... Muskarci su poceli da voze mecke, bmw-ove i ostala 'ocajna' kola, su sami nametnuli modu da ih zene jure zbog kola... A devojke su na to odgovorile tako sto su se 'utegle' sto vise mogu, i pocele da izigravaju pozerke... No ja sam o tome vec detaljno pisao, pa bi bilo glupo da sve ponavljam... Problem je u tome sto se od malena deca lose vaspitavaju, i prate lose uzore, zive u sistemu gde je sve izvrnuto, a sistem vrednosti i ne postoji... Udji u bilo koju osnovnu skolu, i potpuno slucajno izaberi 20-ak devojcica, i pitaj ih shta bi zelele da budu kad porastu... bar 80% njih ce reci 'manekenke' ili 'estradne umetnice' (a taj termin je prica za sebe)... Pre 20 godina, sve su one zelele da budu balerine, da sviraju violinu, klavir etc. odnosno, da budu kulturne osobe... I sta mislish... da devojcica od 10 godina ima ikakvog pojma o zivotu? Nema, i nije ona kriva, vec celokupna sredina oko nje, koja joj stvara lazne i bezvredne ideale (pre svega roditelji, skola, televizija i sl.)... To je ceh koji cemo dugo placati zbog proteklih 15-ak godina totalnog ludila...
Da mi ne glorifikujemo socijalni otpad ovog drustva, ova tema ne bi ni postojala, jer bi slucajevi navedeni ovde bili toliko minorni da niko ne bi obracao paznju na njih... problem je sto je ovo globalni trend za tendencijom rasta...
Mozda je pravi naziv za ovu temu trebao da bude 'Sta se desava LJUDIMA???'...
Hmmm... dosadishe mi ovi moji eseji
Pozrav