Sta se desava sa MUSKARCIMA?

• Začetnik teme Začetnik teme kety
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gazdarica:
Eh taj komsiluk... Cudno kako se tako cesto zna nalaziti na pogresnom mjestu... I ljubav u njemu...
Ne obracaj paznju, ovo ja sam glasno razmisljam... :roll:

Bilo je pravo mesto i pravo vreme. Sve je bilo savrseno i Dunav, zvezde, povetarac, mesecina... Ipak, imali smo 14 godina i "nismo znali tad koliko mozemo..." stari dobri stih.
:( Nikada me nije poljubio. Nisam ni ja uspela njega, jer je visi od mene za glavu. Ali smo se voleli, onako cisto, bez svega sto donosi odrastanje. Onako kako samo deca znaju da vole. On je deo mene koji ce me uvek podsecati kakvo je lepo secanje detinjstvo.
On sada ima zenu i cerkicu i kaze mi da je zadovoljan (ne srecan nego zadovoljan, sta god to znacilo u braku). :roll:
Ali... Lazu da vreme leci sve. Eto proslo je 12 godina. Neka secanja ne blede, neka osecanja ce vecno da traju duboko negde sakrivena... Postajem poeta Gazdarice. Naljutice mi se decko ako ovo procita. :wink:
Ispricacu ti nesto vise o svemu, a ti meni o gradu na Sani jednom drugom prilikom. :?

PS. Da li bi mogla da "zabelezis" ljubav na 98 strana?

Vidim da si se "bacila" u poete... Ali neka, lijepo je citati tekst pisan sa njeznoscu... Bar je tako meni ovaj tvoj izgledao...
Ljubav na 98 strana...??? Ne bih mogla... Ali, mogla bih da je pokazujem 98 godina...:)
A, te prve ciste ljubavi imaju neku posebnu draz...
Btw. nisam iz grada na Sani, ali jeste mi to u komsiluku... :D

Gazdarica:
Vidim da si se "bacila" u poete... Ali neka, lijepo je citati tekst pisan sa njeznoscu... Bar je tako meni ovaj tvoj izgledao...
Ljubav na 98 strana...??? Ne bih mogla... Ali, mogla bih da je pokazujem 98 godina...:)
A, te prve ciste ljubavi imaju neku posebnu draz...
Btw. nisam iz grada na Sani, ali jeste mi to u komsiluku... :D

Znam da nisi odatle, ali ti zavidim sto si mu blize nego ja i mojih 365 km. :D
Odo kuci pa se vidimo sutra

gmexy:
Princeza na poslu:
Pokusavam da ti odgovorim na ovaj komentar vec nekoliko puta, ali kao da mi se nesto ne da.

KOLIKO MATERIJALA ZA (NE)RAZUMEVANJE?! Verovatno sam dobrim delom ja tome doprineo
Pa ko bolje zna šta i ko je "pravi" muškarac nego devojke i žene koje su pregurale duge i ozbiljne veze sa istima?!
Padaju i nevine žrtve, ali kao što rekoh, potrebni su jaki izuzeci.
na žensku stranu, s tim što je trend, izgleda, takav da one budu manje povređene, ako uopšte budu. Naravno da imam iskustva sa ostavljenim muškarcem,
i naravno da znam SEBE bolje od žena, iako sumnjam da će mi to sve one sveznajuće dopustiti.
Nikako ne stoji priča o demokratiji,

A oko seksa za jednu noć već mi se previše kazalo. Sve u svemu, samo želim da istaknem, iako su njegova svrha i namera upravo seks za jednu noć, što može, a ne mora da bude u redu, problem je u posledicama.

Jedino, još uvek arogancija: "Ako si od ovoga svega izvukao bar jednu poruku, dobro je..."?!

Pozdrav!

Da krenem od kraja.
Arogantna, da, ovaj put sa namerom.
Posledice seksa za jednu noc imaju (treba da snose) oni koji ne znaju nista o seksu za jednu noc, previse ocekuju, ne cuvaju se... Ti ljudi prave greske i u seksu za dve, tri... X noci. Nije sve za svakoga. Ko zna zna. Ko ne zna, treba da nauci. Seks je mnogo vise od onoga sto vecina misli.
Kao sto sam rekla, ne znas kako je sa ostavljenim muskarcem. Nisam sveznajuca, i necu ti reci kako se ti osecas, ali posto nisi bio sa muskarcem koji je povredjen ne mozes ni ti reci kako se ja osecam.
Inace, ne treba da budes u dugim vezama da bi saznao sta je pravi muskarac. Moja drugarica je imala 3 duge veze i 1 neuspesan brak i nista nije naucila. Da jeste, i sada bi bila sa pravim muskarcem, a ne opet sa pogresnim.
Uvek padaju zrtve. To je cena. Svi smo mi bar jednom bili ili cemo biti nevine zrtve. To je zivot.

Ne znam kako mozes da kazes da je u trendu kod devojaka biti ne povredjen. Svi valjda tezimo da budemo ne povredjeni. Ono na sta ti mislis je, pretpostavljam, to da se na malo ljudi vidi koliko su u stvari povredjeni. Zasto bih ja pokazivala svetu moju patnju? Po tom pitanju sam i sebicna osoba, pa dodaj to mojim manama. Ljudi vole da uzivaju u tudjem bolu. Zasto im to priustiti? To sto se smejem ne mora da znaci da mene nesto ne boli.
O demokratiji... To je najcesce zloupotrebljana rec. Ona je jos od Platona i Aristotela samo divno upakovana utopija. Sa sve masnicom. Treba znati razgovarati. To je mala umetnost.
Demokratija nije kada se posvadjamo oko necega, nego kada ispostujemo tudje misljenje i nadjemo zajednicko resenje. Svadjaju se samo ljudi koji nisu u pravu. Sto su manje u pravu to su glasniji. Vecina... To je za politicki forum. Ili istorijski. Pricamo o ljubavi.
Toliko,
pozdravlja te arogantna, sebicna Princeza

Moje mane me cine covekom! Inace bih zivela u bajci, a ne u Boegradu.

princezo, udaj se za mene! :roll:

Izgleda da se ova tema poprilicno udaljila od originalnog pitanja, pa ili treba da se zatvori, ili treba ljudi da pisu o onome sto je u 'topic-u'...

Zene nisu nista vise arogantnije od muskaraca, naprotiv... Sta se desava sa muskarcima, objasnili su i muskarci i devojke ovde, naravno po sopstvenom misljenju, i mislim da svako treba da postuje to... Mozete se ne slagati, kritikovati, i sl. ali ne mozete nazivati osobama arogantnim, infantilnim ili sta vec, zato sto su izneli svoje misljenje... Ja i dalje tvrdim da nisu krivi ni 'muskarci' ni 'zene' o kojima je rec ovde, vec njihovi roditelji, 15 godina moralne (i svake druge) bede, i gubitak volje za zivotom, narocito ne boljim od ovog sada, kod mladih... Politika i njeni sprovodioci (nasi roditelji) su najvise krvi za sve cudne pojave koje nastaju danas u musko-zenskim odnosima... Ono, nije ni u svetu preterano bolje, ali kod nas je to ekstremno velika pojava...

Da se ne bi dalje skretalo od teme, vratio bih se na pocetak, i osnovni post:

kety:
Devojke ce se verovatno sloziti samnom da su se u zadnjih nekoliko godina dogodile velike promene sa nasim muskarcima, jednostavno, malo je onih koji su to zaista i ostali. Vecina je postala nekako pasivna, nezainteresovana, preplasena, pomalo iskompleksirana... Ne mogu da se setim kada mi je prisao neki descko poslednji put i to na neki spontan i neobavezujuci nacin? Momci sta se to desava? Jesu li devojke postale toliko zastrasujuce, samouverene, bezobrazne??? Evo vam prilike da kazete sve sto vas muci, sto vam smeta kod jedne (nad)prosecne Beogradjanke? Ali znate sta: kao prvo, ne zelim da slusam tuznu pricu o sponzorusama (nadjite drugi izgovor), a kao drugo, ipak mi je ovde potrebano misljenje malo iskusnijih i starijih, so...

I ako izuzmemo prvih nekoliko strana postova, sve ostalo se svodi na prepucavanje izmedju 'muske sujete' (kad se navede da postoji krivica kod muskaraca) i 'zenske netolerantnosti' (kada se navede da je krivica kod devojaka)... Krivica je na obe strane, a ja sam vec naveo sta mislim da je uzrok svemu tome...

Dajte vratite se na temu, jer mozda neko i nauci nesto odavde... Uostalom, zasto i trositi vreme na sve ovo, ako niko nece imati koristi od toga...

Pozdrav...

Incognito:
Izgleda da se ova tema poprilicno udaljila od originalnog pitanja, pa ili treba da se zatvori, ili treba ljudi da pisu o onome sto je u 'topic-u'...
Ali mi sve vreme jesmo na istoj temi. Samo je posmatramo iz drugacijih uglova. Na licnim primerima samo pokazujemo sta se desilo sa nama i muskarcima i zenama. Kroz ovih 13 strana izbijaju mnogi razlozi sta se "desilo" sa nama, sta smo postali, zasto se prilazi ili ne prilazi devojkama, kako devojke odgovaraju na to, sta plasi danasnje mladice, sta im smeta pa su postali takvi kakvi jesu... Ovo je prava prava rasprava na tu temu. Sve vreme se traze odgovori.
Istina desi se da pocne caskanje, ali bar razbije monotoniju. :D
Nisu ni roditelji za sve bas krivi. Sve zavisi i od licnosti.

Toliko od mene za pocetak dana.
PS. Zbilja jesam ponekad arogantna, ali mi to ne smeta. Ja nisam savrsena Princeza.

Amen....Ova tema je iscrpljena maksimalno, koliko se meni cini, i da imam nesto da dodam, ne znam odakle bih krenuo....U svakom slucaju, slozicete se da ova rasprava, da je tako nazovemo, pomalo lici na pokusaj da se sazna sta je starije, kokoska ili jaje....Cinjenica je, however, da smo zatajili i mi muskarci, a i zene, da smo krenuli linijom manjeg otpora i da smo medjusobne odnose premestili u domen socijalne i psiholoske patologije....Ako se moje misljenje racuna uopste, jako mi je drago da postoje osobe koje shvataju srz problema, jer sve dok je tako, postoji i nada da nasa deca nece odrastati u takvom okruzenju....Pozdrav svima....

kety:
Jesu li devojke postale toliko zastrasujuce, samouverene, bezobrazne??? Evo vam prilike da kazete sve sto vas muci, sto vam smeta kod jedne (nad)prosecne Beogradjanke? Ali znate sta: kao prvo, ne zelim da slusam tuznu pricu o sponzorusama (nadjite drugi izgovor), a kao drugo, ipak mi je ovde potrebano misljenje malo iskusnijih i starijih, so...
Jeste da nisam mushko, ali devojke su postale uzasno bezobrazne, a pricha o sponzorushama nije za izvlachenje nego je tako!!! a ti si verovatno jedna od njih pa necesh to da slushash tako da caos....

Lord of Chaos:
medjusobne odnose premestili u domen socijalne i psiholoske patologije....Ako se moje misljenje racuna uopste, jako mi je drago da postoje osobe koje shvataju srz problema, jer sve dok je tako, postoji i nada da nasa deca nece odrastati u takvom okruzenju....Pozdrav svima....

Slazem se s tobom oko koke i dece...
Mnogo se prica u danasnje vreme o ljubavi, a malo radi. Vidite samo ta silna uputstva "Kako ostati neprestano zaljubljen", "Kako zadrzati voljeno bice", "Zasto muskarci cute, a zene ne umeju da tumace mape"... Svuda samo uputstva za upotrebu drugih ljudi. Kamo srece da je sva ta prica pretopljena u lepe stihove, knjizevna dela...Onako kako se to nekada radilo. Pa da o tome citamo i dobijamo ocene na casu knjizevnosti i nekad u ivotu ispadnemo pametni jer umemo da citiramo Tolstoja, Andrica, Desanku... Samo u knjizevnosti mogu postojati vecne ljubavi, idealni ljubavnici i sve posuto cvecem (sem kad je epoha realizma u pitanju). Zivot je zato interesantniji, jer ono sto licno prezivljavamo su jedinstveni romani.
Od teoretisanja nema nista. To treba prepustiti ovima sa diplomama na temu filozofije, psihologije, psihijatrije... Eto, dr Maricu, na primer. Covek ima vremena, pa nek se bavi teorijom.
Mi dok smo mladi (i u dusi i u telu)treba da se bavimo praksom. Mi cemo se bolje provoditi! A i leto je, aj zivnite malo!
Zato, volite se, zaljubljujte se, odljubljujte... Zivite srcem, ne raciom.
Neo-hipi pokret bi nam sad dobro dosao!

PS. Skroz sam subjektivna! Pa zar se ne vidi da sam se ponovo zaljubila!!! :D :D :D :D :D

:arrow: ...kao i uvek,i ovog puta princeza je dokazala da se u radi o pametnom i dinamichnom stvorenju :wink: ...super je osecaj biti zaljubljen,a ja kao tvoj forum kolega,zelim ti sve najbolje na tom putu kojim si krenula,mislim da ce sve ispasti ok,ne sumnjam u tvoj izbor...sto se teme tiche,13 strana,duplo toliko razlicitih misljenja,konstatacija...ova tema je definitivno obradjena,u slengu recheno "za sve pare" 8)

Sta se deseva sa MUSKARCIMA?

Sada nam svima zajedno vise nije nista... deci, zenama i muskarcima... ne osecamo ni krilca ni nogice ni kljunic...

ZIVELA TELEVIZIJA, ZIVEO INTERNET, ZIVELI KLINCI KOJI U PRVOM OSNOVNE IMAJU MOBILNI, a da nema baba i deda vrsta bi nam se verovatno ugasila ugasila...

-p.s. jel neko citao od Toni Parsona "Covek i decak" :?:
-p.p.s kaoko sta je? Pa pali su kao zrtve komformizma identicno kao i zene...

[quote="gmexyJedino što, izgleda, različito doživljavamo našu zaljubljenost...

Nego,zar smatraš da ljudi koji, 'ajde da kažemo, nisu pristalice seksa za jednu noć i imaju dovoljno znanja o seksu uopšte mogu uvek da izbegnu "takav seks" i njegove posledice?
Jedino se u utopističkoj demokratiji ljudi ne svađaju. One koji, kada se priča o ljubavi, odbijaju da vide njen politički aspekt i nagodbe, možemo nazvati utopistima i još gorim imenima.
[/quote]

Da opet ne bih pisala romane po preporuci prijatelja da skratim raspravu...
Sta je toliko lose u seksu za jednu noc? Kome se ne svidjda ideja ne mora da ga ima. Kraj rasprave.
Demokratija jeste utopija. Ljubav? Kako za koga. Za mene ne. Kraj rasprave.
Nisam savrsena i to sam rekla. Ali ima ljudi koji vole bas tu moju ne-savrsenost. Kraj rasprave.
I za kraj rasprave: ZIVELA RAZLICITOST MEDJU LJUDIMA!

:D

sasha:
:arrow: ...kao i uvek,i ovog puta princeza je dokazala da se u radi o pametnom i dinamichnom stvorenju :wink: ...super je osecaj biti zaljubljen,a ja kao tvoj forum kolega,zelim ti sve najbolje na tom putu kojim si krenula,mislim da ce sve ispasti ok,ne sumnjam u tvoj izbor...sto se teme tiche,13 strana,duplo toliko razlicitih misljenja,konstatacija...ova tema je definitivno obradjena,u slengu recheno "za sve pare" 8)

:D :D :D :D :D :D

Princeza na poslu:
Zaboravila sam da ti se zahvalim na ponudi. :oops: Iako je direktna i simpaticna moram da odbijem. Hvala ti, mozda drugi put. Mislim da bi se jedan decko veoma pobunio ako bih pristala. :wink:

:(

Ma shalim se... ja to onako iz navike... kad me odusevi zenska osoba, ja je pitam da se uda za mene... kad me odusevi muska osoba, ja je ponudim pivom ... to nekako ide jedno uz drugo (vecina zena sanja o 'bajkovitom vencanju', dok muskarci u vecini vole da se zavale uz gajbu piva :D

cpku:
-p.s. jel neko citao od Toni Parsona "Covek i decak" :?:

Ja jesam, ali poodavno (pre jedno 2 godine, u originalu)... ima vec godinu dana da nisam procitao ni jedno ne-strucno stivo... Mada ta knjiga (tacnije knjizica) jeste dobra, secam se da me na momente podosta smarala... Mozda bih je bolje razumeo kad bih uzeo da je procitam sada, jer se mnogo toga promenilo u mom zivotu i pogledu na svet...

Pozdrav...

[quote="Incognito

kad me odusevi zenska osoba, ja je pitam da se uda za mene... kad me odusevi muska osoba, ja je ponudim pivom ...

Pozdrav...[/quote]

Nepoznati, bolje me casti pivom. Iako sam devojcica. :D Dobro ne moramo bas da stucemo gajbu ali... :wink:
Procitaj knjigu High fidelety (tako nekako se pise, nemam je pri ruci, onaj blesavi Englez je pisao, ali ne mogu da se setim imena. Spava mi se pa se polako iskljucujem...). I "Utorak sa Morijem" - Mic Elbom, i svima preporucujem Decak i devojcica. Najlepsih 10 strana u psihologiji. :D

Princeza:
[quote="Incognito

kad me odusevi zenska osoba, ja je pitam da se uda za mene... kad me odusevi muska osoba, ja je ponudim pivom ...

Pozdrav...

Nepoznati, bolje me casti pivom. Iako sam devojcica. :D Dobro ne moramo bas da stucemo gajbu ali... :wink:
Procitaj knjigu High fidelety (tako nekako se pise, nemam je pri ruci, onaj blesavi Englez je pisao, ali ne mogu da se setim imena. Spava mi se pa se polako iskljucujem...). I "Utorak sa Morijem" - Mic Elbom, i svima preporucujem Decak i devojcica. Najlepsih 10 strana u psihologiji. :D[/quote]

Procitao sam obe, i bilo mi je strasno sto sam se prepoznao narocito u High Fidelity... Cist horror.
Brat mi se nekako vise uklapa u Covek i decak...
a komsiluk u spanske serije i boliwood :D :) :oops: :( :cry:

RL:
Princeza:
[quote="Incognito

Pozdrav...

Procitaj knjigu High fidelety (tako nekako se pise, nemam je pri ruci, onaj blesavi Englez je pisao, ali ne mogu da se setim imena. Spava mi se pa se polako iskljucujem...). I "Utorak sa Morijem" - Mic Elbom, i svima preporucujem Decak i devojcica. Najlepsih 10 strana u psihologiji. :D

Procitao sam obe, i bilo mi je strasno sto sam se prepoznao narocito u High Fidelity... Cist horror.
Brat mi se nekako vise uklapa u Covek i decak...
a komsiluk u spanske serije i boliwood :D :) :oops: :( :cry:[/quote]

Procitaj i Perece za dorucak. To je knjiga paralelna sa romanom Mirandina velika greska. U prvoj tip ne moze da se odluci izmedju 2 ribe, u drugoj riba ne moze da se odluci izmedju 2 tipa. Opet o musko zenskim odnosima, kroz fantastican engleski humor. Preporucujem ih svima. Pronalaze se mnogi ljudi u njima.

Back