gost 223714
Buduća legenda
- Poruka
- 27.559
strpljen smlacen
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ima i doktorica ?...da nisu doktori svi oni ljudi koji stave slushalice oko vrata...![]()

Da ako već mora da se bira između dva zla (autodestrukcije & destrukcije) da je ipak bolje, ovo prvo. Sebe imam pravo da uništim, ako mi se uništava a druge nikada i nikoga. A da nekoga unesrećiš, rasplačeš, razboliš i uništiš život i seješ nesreću gde stigneš, to vala nije moj fah i reJon. Pa, zato je možda vako i puno bolje. Biti takva sazdana. Jer ja sa samom sobom mogu i šta hoću i kako hoću, a s drugim bićima, ne, jer nije to bilo koje biće, nađeno na pijaci, doneseno smetlišta, nego je uvek nečij dete, nečija kćerka, sin, unuka, unuk, prijatelj, nebitno. E, sad zašto drugi ljudi ponekad ne kapiraju da sam i ja to NEČIJE dete i nekome sve to, to je već neka druga priča.
I baš je jadno do bola, što samo tako ja misleh. Kroz život. U neku ruku, i dobro je. Puno bih nesrećnija bila, da sam drugačije rođena. Srećna dok su svi oko mene nesrećni. Zato mi je ovako puno lepše...nesretna a drugi sretni. Jer moja sreća nije nikada bila bazirana na nečijoj nesreći.
Izeš takvu sretnost...da ja sve porušim oko sebe, ne pitajući se ništa i žareći i paleći, ne brigajući za nikoga.
Shvatih, u globalu, da je veoma teško i živeti i biti sretna kroz život, ako hoćeš sve nekim čestitim ispravnim putem; da ikoga ne unesrećiš a da izdejstvuješ ono šta hoćeš. Da se mora jako, jako paziti . I da ti zapravo kroz život možeš i trebaš samo sebe da čuvaš. Od sebe same, jednako kao i od drugih.
![]()

tugaAl' ti sporo kapiraš........da nisu doktori svi oni ljudi koji stave slushalice oko vrata...![]()
Jeco, ti si divna osoba, ali mislim da ozbiljno gresis.
Prvo si bila TI , pa potom sve/svi ostali. Mislim da treba da sto pre razvijes samoljublje i sebicnost. Pri tom ne moras nuzno druge povredjivati, samo toliko koliko ti se nadju na putu.
Mislim da bar isto toliko NEMAS 'pravo' da unistis sebe, koliko ni druge. Ako ti je lakse da se potvrdis kroz druge (sto je nepotrebno inace),zamisli da tim sto sebe unistavas nanosis bol i stetu onima koji te vole. Je l 'bolje' povrediti 'druge'(strance) ili nekog ko ti je drag i blizak?
Pokusaj da shvatis da su sve te hriscanske vrline proizvod najgorih medju nama. Da su ih oni propagirali jer im je u interesu da su drugi slabi. Oni sami ne veruju u te vrline.
Shvati da ne moze sut protiv rogatog, niti dobar covek vs zli. Zli ce uvek pobediti jer je jaci. A jaci je samo zato jer nema moralnih normi koje bi ga ogranicavale.
Ne propagiram je ovde 'zlo' nego zdrav egoizam koji tebi bas, bas treba.
I ok bi bilo da vec jednom zaboravis tog kretena koji te devastirao. Lepo prestani da se samosazaljevas i u tome utehu pronalazis.
Stvarno mislim da bi ti sa svojim vrlinama i ljudskoscu mogla biti sjajna saputnica vecini muskih.
Dakle, nasmesi se, otresi proslost ..i biraj.

Kako bre petak, kad je utorakDa je petak.

vise