Sta predlazete posle treninga...?

Po meni, nekako mi je najbolji elite whey i amino liquid (eventualno kreatin). Ovo ostalo je ne potrebno. Jedino ako je neko u extremnoj zurbi da se "dobije".
Mada ruku na srce, verovatno i sami znate neke vezbace koji koriste svasta i dobiju mali procenat, neki ne dobiju nista.

Zapao mi je u oci horse power, kod mene nema taj produkt da se kupi, toliko su ga nahvalili kako je dobar (sto se tice dizackih treninga) pa reko da te pitam da li je istina.

evo da ti kazem kako se odvija posle uzimanja horse powera ..... prvo i osnovno ...moras da imas mnogo jak zeludac da ga popijes ... mnogo je bljutav iako sam ja uzeo sa ukusom puncha ... mesam ga sa dekstrozom ( obavezno s ukusom ) da ubijem jacinu ..nema sanse da ga popijes na ex ...uzimas ga iz 3-4 puta po veci gutljaj .... evo tek danas sam osetio sta dobijes uzimanjem ovog preparata .... nema druze umora ... nisam ni kap znoja prolio ,a razbio sam se na treningu .... male pauze izmedju serija ....rad sa velikim tezinama ide bez problema .... naduvanost i zategnutost tokom citavog dana ... mada mislim da cu posle njega probati XPAND da vidim jel ima razlike ...

evo da ti kazem kako se odvija posle uzimanja horse powera ..... prvo i osnovno ...moras da imas mnogo jak zeludac da ga popijes ... mnogo je bljutav iako sam ja uzeo sa ukusom puncha ... mesam ga sa dekstrozom ( obavezno s ukusom ) da ubijem jacinu ..nema sanse da ga popijes na ex ...uzimas ga iz 3-4 puta po veci gutljaj .... evo tek danas sam osetio sta dobijes uzimanjem ovog preparata .... nema druze umora ... nisam ni kap znoja prolio ,a razbio sam se na treningu .... male pauze izmedju serija ....rad sa velikim tezinama ide bez problema .... naduvanost i zategnutost tokom citavog dana ... mada mislim da cu posle njega probati XPAND da vidim jel ima razlike ...
Haha, tako sam i prepostavio. Znaci dobar je, hvala za post :)

KOLIKO GLUPOSTI LJUDI PISU! KO GOD DA IMA PAMETI NE SLUSAJTE NEOBRAZOVANE LJUDE! NADJITE DOBROG SKOLOVANOG TRENERA ILI SE NE ZAJEBAVAJTE SA OZBILJNIM TRENINZIMA I SUPLEMENTIMA! SVAKOJAKE BUDALE PISU SVOJA ISKUSTVA! AKO NECETE TRENERA TU SU KNJIGE I SKOLE PA SE SKOLUJTE I UCITE! OVDE KOLIKO VIDIM NIKO NIJE NI PROFI BODIBILDER NI PROFI TRENER! ZATO PAMET U GLAVU-KNJIGU U RUKU!

ne slazem se...forum i postoji da bi se razmenila misljenja i iskustva,da bi onaj ko ne zna,naucio nesto od onog ko zna... a drugo suplementi nikako ne mogu biti losi...a treneri u vecini teretana nemaju blage veze s mozgom... pricam ti to zato sto sam vec neko vreme u tom svetu,i znam kako i sta ide,i ko sve nazalost sebe naziva trenerom...sta reci kada trener u mojoj teretani npr govori devojkama kako samo kardio treba da rade,a anaerobni trening ne..to je totalna besmislica... i posle naravno da sve zene kukaju kako su isle u teretanu a samo su protracile bezveze vreme i novac,nista nisu postigle...to je zato sto vlada misljenje da zene ne treba da rade anaerobni trening,a to uopste nije tacno,i zato sto vecina njih ne zna da se hrani pravilno,tj. ishrana im je zivi uzas,proteina nigde a UH i previse...sta reci kada zene misle da ce smrsati ako budu jele samo voce koje ima fruktozu i takodje goji,a da se od mesa goji...totalna glupost,ali nazalost,zaista tako razmisljaju...

A STO SE TICE PITANJA "STA PREDLAZETE POSLE TRENINGA?" PA TREBA ZNATI STA SI RADIO NA TRENINGU, STA TI JE CILJ TRENINGA U KOJEM SI CIKLUSU TRENINGA, KOLIKO GODINA IMAS, POL, OBIM, INTENZITET....GLUPO PITANJE I JOS GLUPLJI ODGOVORI!
ZIVI BILI!

Dečko idi leči se.
Jučes si prohodao a danas soliš pamet.
Odakle ti znaš da neko ovde nije pročitao brdo knjiga ili savetovao se sa ljudima koje ti samo gledaš i čitaš preko časopisa.
Zato se ne paravi pametan i ne s....i, jer opet kažem, juče te mama odvojila od sise a danas sve znaš.

Sine ne lozi se, ja sam ucio i ucim i dalje i kao student i kao neko koga zanima sve to i ko trenira, pritom radim u verovatno najboljem fitnes centru u Srbiji,
Jelena sve ja to znam, ali sam se naslusao gluposti i nije mi jasno kako ljudi koji nisu sigurni u svoje znanje mogu pa pricaju drugim ljudima i da ih sjebu, zato samo kazem oprez!
Sto se tice suplemenata, pa zavisi na koje mislis...evo ja znam pricu da je jedan lik pio kreatin otisao kod ribe i zaspao, a vec neko vreme nije pio vodu i spavao je pored neke peci, jer je bila zima, koja ga je dodatno isusila i probudio se posle 5-6 sati za bolovima u stomaku, pa je valjda kasnije imao problema sa bubrezima...to je banalna prica...ali je i kreatin banalan suplement...zezni se za ozbiljnim preparatima i sta onda...likovi se kljukaju metanom, efedrinom i cime stignu jer im je tako rekao ortak ili "profi" nagruvani lik iz teretane, a ne pitaju se sta ce biti za koju godinu...SVE STO JE BRZO JE I KUSO!

Posle vezbe se treba razvuci a onda svuci.
Treba ti tokom dana da popijes vode otprilile tvoja kilaza podeljena na 30
znaci na 90kg popi 3 litre, ali vode.
Sto se tice treninga zavisi od samog treninga, da li je bio kardio aerobni ili anaerobni ili gruvanje, koji su uslovi, tj da li si napolju ili unutra...mozes ako oces i da koristis prehidrataciju i simultanu hidrataciju odnosno unosenje vode pre i usled fizicke aktivnosti. Bitno ti je nakon vode i remineralizacija, odnosno uzimanje minerala nakon treninga(znojem izgubis mnogo Na, K, Ca, Mg...) bez kojih ti je smanjena radna sposobnost, pogotovo posle intenzivnih treninga ili bavljenja sportom (npr intervalni trening ili basket..). Ja licno tokom samog treninga sa tezinama popijem preko 1l a ne vise od 2l po osecaju...sa malo (15g)dekstroze (glukoze).

volite tu dekstorzu vishe nego rodjenu majku bre...
ako vec ocete da uzimate Uh, uzimajte ih iskljuchivo posle treninga, i uzmite lepo maltodekstrin, ili napravite kombinaciju 50-50 maltodekstrin-dekstroza...

za vreme treninga pijem samo vodu, a ako imam teze treninge, onda uzimam i ~20g BCAA.
a posle treninga samo Whey+BCAA i to je to... i radi odlichno :)
Sve ostalo je ishrana...

volite tu dekstorzu vishe nego rodjenu majku bre...
ako vec ocete da uzimate Uh, uzimajte ih iskljuchivo posle treninga, i uzmite lepo maltodekstrin, ili napravite kombinaciju 50-50 maltodekstrin-dekstroza...

za vreme treninga pijem samo vodu, a ako imam teze treninge, onda uzimam i ~20g BCAA.
a posle treninga samo Whey+BCAA i to je to... i radi odlichno :)
Sve ostalo je ishrana...

Slazem se nego sam ga ja shvatio da pita samo sto se tice vode, a posle treninga je odlicno to sto si naveo ;)

Za oporavak misica nakon intervalnog anaerobnog napora visokog inteziteta, kakav je inace i trening za hipertrofiju misica, veoma je važno po prestanku treninga, uneti odredjenu kolicinu prostih ugljenih hidrata u kombinaciji sa proteinom.

Od prostih hidrata najpodesnija je dekstroza a evo i zasto

Dekstroza (D-Glukoza ili grozdani secer) predstavlja vredan izvor brze energije. Svi drugi ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego sto se u organizmu iskoriste za energetske svrhe. U ovu transformaciju se ulaze vreme i energija, te organizmu ostaje manji iznos za misicne potrebe. Ovo je razlog zasto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih secera za sportiste koji imaju daleko vece energetske potrebe od prosecnih ljudi. Unos potrebne kolicine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju misicnog tkiva nakon fizickih napora i pospesuje ugradnju proteina.

Moze se upotrebljavati sa vodom pre, za vreme i nakon treninga jer obezbeduje energiju, a da pri tom ne opterecuje organe za varenje (jer se ne vari).Na njenom transportnom sistemu moze se bazirati unos kreatina ili amino kiselina. Koliko je ovo cist i delotvoran izvor metabolicke energije mozda najbolje ilustruje podatak da se u obliku vodenog rastvora u medicini koristi za infuziju koja ide direktno u krvotok.

Takodje dekstroza zahvaljujuci svom visokom glikemijskom indexu izaziva porast nivoa insulina u krvi i to 3 do 3,5 puta vecu od uobicajenog nivoa. Takva kolicina insulina u krvi ima visestruko dejstvo i pozitivno a i negativno. Pozitivno - ubrzava propustljivost celija za popunom energije i istovremeno sprecava katabolizam proteina. Negativno - inhibira mobilizaciju SMK i prigusuje njihovu oksidaciju a javlja se i glikemija.

Ja licno koristim dekstrozu posle treninga u kombinaciji sa Whey.

Back