Sta postaviti ispod laminata kao izolaciju

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
postoje originalni materijali , razlicitih debljina koji sluze za izolaciju kod laminata

ovo nije izolacija , cim sluzi za dreniranje , a to je brze odvodjenje vlage , prema tome provodi vlagu

jeste brzo ali ako je ispod beton , voda nece otici nego ce dolaziti do smrada , budji i vlage

i obrnuto , nece izolovati laminat od vlage ispod nego ce vlaga tu biti

Idi u te gradjevinske radnje i pitaj sta je dobro.Hteo sa da ti postavim jednu adresu sa dim podlivnim materijalom,ali ne moze da se otvori sajt.Uglavno imas Ceresit,Izomat,Sika.samo dobro objasni prodavcu za sta ti treba.To su sada prvoklasni materijali za protiv vlage i ravnajuci sloj,a uz laminat dobijas foliju za pod laminat.Doduse negde se placa posebno,a negde je uracunato u cenu laminata.

Poslednja izmena:
postoje originalni materijali , razlicitih debljina koji sluze za izolaciju kod laminata

ovo nije izolacija , cim sluzi za dreniranje , a to je brze odvodjenje vlage , prema tome provodi vlagu

jeste brzo ali ako je ispod beton , voda nece otici nego ce dolaziti do smrada , budji i vlage

i obrnuto , nece izolovati laminat od vlage ispod nego ce vlaga tu biti

ja sam mislio da razvucem onaj geotekstil.on je bas dobar za toplotu na beton pa preko toga da stavim onu foliju za vlagu pa onda laminat.

ja sam mislio da razvucem onaj geotekstil.on je bas dobar za toplotu na beton pa preko toga da stavim onu foliju za vlagu pa onda laminat.

Лепо ти колега рече да је геотекстил проводник влаге. Његова основна намена није то што теби треба.
Ако већ хоћеш њега да поставиш и ништа друго, онда пре њега премажи под (ако је бетонски, ниси навео која је подлога) неким пенетратом. Сика има одлично средство које разлијеш по бетону и завршио си са влагом. Потпуно је течно, није у питању растворљив прах.
Свака фолија коју ставиш преко бетона и равнајућег материјала довешће до буђања јер се влага задржава у простору испод. Чак и да ставиш паропропусну фолију, нећеш добити ништа битно, осим што ће у том случају и ламинат ускоро пропасти.
Прво реши влагу, ако је има, онда стављај шта хоћеш. И фолија не иде између ламината и равнајућег материјала. Иде фолија па равнајући материјал, па ламинат.

Лепо ти колега рече да је геотекстил проводник влаге. Његова основна намена није то што теби треба.
Ако већ хоћеш њега да поставиш и ништа друго, онда пре њега премажи под (ако је бетонски, ниси навео која је подлога) неким пенетратом. Сика има одлично средство које разлијеш по бетону и завршио си са влагом. Потпуно је течно, није у питању растворљив прах.
Свака фолија коју ставиш преко бетона и равнајућег материјала довешће до буђања јер се влага задржава у простору испод. Чак и да ставиш паропропусну фолију, нећеш добити ништа битно, осим што ће у том случају и ламинат ускоро пропасти.
Прво реши влагу, ако је има, онда стављај шта хоћеш. И фолија не иде између ламината и равнајућег материјала. Иде фолија па равнајући материјал, па ламинат.
ja sam pre 10 godina u jedoj sobi preko betona stavljao tvrdo presovani stiropor pa onu foliju i preko toga laminat.Sve stoji kao prvog dana.Zasto nije propao laminat da te sada cujem?Jel po tebi on bi za ovih 10 godina propa 1000 puta... Vi ovde nudite samo neka profi resenja koja su skupa.

Poslednja izmena:
ja sam pre 10 godina u jedoj sobi preko betona stavljao tvrdo presovani stiropor pa onu foliju i preko toga laminat.Sve stoji kao prvog dana.Vi ovde nudite samo neka profi resenja koja su skupa.

Hocu da postavim laminat u sobi u prizemlju i kupio sam laminat.E sda ne znam sta da postavim ispod laminata kao izolaciju od vlage?ja imam kuci geotekstil 500 g po kvadratu koji je bas debeo.Da li bi valjalo da stavim njega ispod laminata
Па што питаш кад знаш?

Па што питаш кад знаш?

Ma znam ja da vi to sto mene savetujete da je to po standardu i pravilno.Samo kazem da znam mnoge ljude koji su ispod laminata stavljali svasta od stiropora,etisona itd i laminat traje godinama i nista mu ne fali.Ja se uto ne razumem.Da se razumem ne bih ni pitao.Samo sam video da takvi laminati traju i traju a po nacinu na koji su postavljani trebali su da propadnu sto puta do sada

Back