Zašto kupiti stan, a ne kuću?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato sto stan moze da se rentira u KG za 300 a u Beogradu i za 500 evra.
E sad saberi i oduzmi to sto dajes u KG vs BGD pa ćeš shvatiti da se ne isplati ..Mnogo sta je čudno u Srbiji pa tako I te cene nekretnina a ti sto zveknu te pare pa rentaju za 500€ to mi je najveca misterija . ja ovde u Danskoj ako se plati 300k € za stan onda se ne iznajmljuje ispod 1000€ plus trskovi i to jije toliko isplativo kao stan na dan ako imas dobru poziciju ili neka vikendica na nekom lepom mestu ali ok

Tema
Kuća je zakon samo sto je kod nas sve naopako pa i to ..svi bi da se ugruraju u strogi centar a tamo nema puno izbora ..

tokom vremene (kod novogradnji puno brze), pocinju problemi, recimo popravke i zamena lifta, zapusenje vertikale, poplave u podrumu, krecenje hodnika i ulaza, zamena domofona..., cujes komsije kad slave, kad se svdjaju, kad se seksaju, kad vicu na decu, ako imas do tebe i starije komsije, znaju da odvrnu TV jer slabo cuju ili tinejdzeri sa glasnom muzikom...
kad lift pocne da zeza a ti si na 3 - 4 spratu pa trebas biciklu, malo dete, kese i torbe sa pijace da dovuces gore.
Travnjak i okolo zgrade trebaju odrzavati svi stanari pa cesto vikendima imate akcije ciscenja.
Uvek u zgradi ima neko kome nesto smeta, dali glasna deca , dali tresenje sa balkona, dali muzika dali necija pudlica....
kuca sa dvoristem i garazom je bolja opcija. Kod mog kolege su u zgradi sa 28 stanova, u zadnjih 5 godina prodata 3 stana a prodaje se jos jedan, i tu je bilo po 6 meseci renoviranja svaki, bukvalno danonocno lupanje busenje gomila djubradi po hodnicima i liftu, i to taman jedni zavrse pocinju drugi. kod njih sada se ganjaju da zamene lift mislim 30.000 evra, jer je ovaj dotrajao skroz i vise se ne popravlja tako da 90% vremena se ide peske step[enicama, i svaki stan ce morati da placa godinu dana rate za lift, a nakon svih tih renoviranja, stvorili se problemi i za odvodima pa im se stalno nesto zapusava....

Kuca, dvoriste, garaza, miran, sam svoj gazda, a troskovi isto veliki kao i da si u stanu

Kuća van grada ali dobar asfaltni put, van glavnih saobraćajnica. Visoko potkrovlje sa galerijom, betonske grede obložene drvetom za rustični efekat, pozadi mlad zasad loze a ispred posadjeni platani zbog efekta šume. :D

Ko bi izabrao da plati stan na Vračaru 200.000 evra umesto ovoga, taj je lud.
Na Vračaru za 200.000e oko 50kvm sa ovim naduvanim cenama. :ok:

Ovakvu kucu na primer u stilu Toskane
img-01.jpg

Meni se svako drvo svidja ali kada se pomene platan odamh mi je asocijacija na onog grmalja starog 200 godina u Topčideru kod Miloševog konaka
Veliko je to drvo..doduše i hrast je veliki

Pogledajte prilog 1728300
Ja sam platan i odabrao zato što me podseća na hrast a 10x brže raste. Ovaj stari platan ovakav je jer tako orezivan, drvo se formira kako tebi odgovara a ovde kod ovog mislim da nije bilo nikakvog plana zato je ispao ovakav.

Da ali kada dočekati taj hrast? Hrast je meni najlepše drvo na svetu ali verovatno bi u njegovom hladu uživali moji unuci. Lipa je ok ali sporije raste od platana, breza mi se ne svidja. Sve sam uzeo u obzir i izbor je pao na platan. Tebi se ne svidja? :think:islm sa
Imas crveni hrast koji brzo raste,ja ga mislim posaditi pokraj vode za hlad

https://crvenihrast.rs/

Back