wild_child
Elita
- Poruka
- 18.479
A ja ne kapiram chemu ta isforsirana i isfolirana razlichitost. Jel ima kompleks nizhe vrednosti, pa mora po svaku cenu da se razlikuje da bi privukla shto vishe pazhnje na sebe, ma kakva ona bila? Ajde sad da uzmemo da se skinemo goli i shetamo tako ulicama, poshto treba da se razlikujemo.
Kako mi mozemo znati da je ta devojka isforsirano drugacija?
Tacnije ti si sada bukvalno optuzio tu devojku da je iskompleksirana pa se zato obukla drugacije.
Ja ne pricam da svi moramo biti razliciti vec da tu razlicitost - kako se god ona ispoljila moramo nauciti prihvatiti a ne nazivati ljude cudacima ,frikovima i ruznim pacicima.
Tvoj post je korektan - donekle.
Medjutim ja bih se - vezano za temu komplexa i straha osvrnula na sledece
Evo ti kompleksa prve kategorije.Ma otkud znam vishe,mozhda je to normalno i bash gotivno razlikovati se od drugih,meni recimo nije gotivno biti ruzhno pache (vecj su spominjali na ovoj temi)...
MOZDA je normalno razlikovati se.
Ali mozda je bolje da se ja ne isticem jer ce tako ljudi misliti da sam cudak..bolje je da se obucem kao svi ostali da me ne bi ruzno komentarisali.
Pobogu svi smo razliciti ( iako ne na oko), cemu taj strah i ubedjenje da svi moramo izgledati isto i da ( u ovom slucaju) svi moramo imati isti obrazac pojma elegancije i lepote.
Normalno je biti ono sto jesi, pa makar dosao i go na maturu , da.
Ako nista drugo lepsi je osecaj kada si svestan da si obukao sta zelis i da ne zavisis od toga sta kaze tvoja okolina.
Kazem , tvoj post jeste ispravan ali si promasio onoga koga si citirao.
Moj post se ni u jednom nije dotakao isfoliranosti. ( jer ne poznajem licno devojku).
Nije cak ni problem ni u tome da li je ostatak stancovan.
Problem na koji ti ukazujem jeste taj da se medju ljudima stvara pritisak da se uklope u odredjeni obrazac kako bi izbegli osudu javnosti.
A kasnije - ti isti ljudi - ismejavaju one koji se ne uklope u obrazac. I tako se stvara vecni krug koji se zove " Uklopi se u masu i pljuni na sve sto je razlicito".
Nazalost cinjenica jeste da nisu samo fenseri ( u ovom slucaju sam upotrebila njih kao primer jer mi se , na prvi pogled, cini da se o takvom drustvu radi ) prepuni ovakvih predrasuda, niti sam ja tako sto igde kategoricki tvrdila.
Potpuno promasen primer. Ako se svi skinemo i setamo goli ulicom bicemo jos jednakiji.Ajde sad da uzmemo da se skinemo goli i shetamo tako ulicama, poshto treba da se razlikujemo.
Jer odeca , izmedju svega, sluzi tome da bi se ljudi istakli ili prepoznali ( statusni simbol pored onog osnovnog - svrsipotrebnog - da nas cuva od nepogoda).
Dakle kazem, post jeste korektan ali si potpuno promasio poentu mog.
Tih 10 stancovanih fensercica nije samo njeno ili bilo cije drustvo, vec celokupno drustvo u malom.
I kao sto se to desilo kod nje, verovatno se desava svuda i u svakoj skupini.
I to se prihvata kao nesto normalno. A ne bi se smelo prihvatati tako.
Trebalo bi se boriti protiv istog