Sta obuci na maturi???

Ne, nego je poenta biti svoj u svakom trenutku, zasto bi devojka obuklav nesto u cemu ce se osecati lose. A dress code i maturu kao bitan momenat i lep dogadjaj u zivotu znacajno vise krse vulgarne i polugole devojke...

Slazhem se shto se tiche ovoga, nishta bolje nisu ni one i samim tim ne mogu da posluzhe kao primer. Ovaj prvi deo je, dodushe, glup - na primer, meni je nelagodno da nosim bilo shta na sebi, znachi imam pravo da dodjem go, poshto se tako osetjam najbolje? Matursko veche ima uspostavljene konvencije, i nikako ih ne mozhemo zvati slabim, jer postoje dugi, dugi niz godina i niko se nije setio da ih menja. Sad svi misle da su Bogom dani i da im je sve dozvoljeno. Zar nishta vishe nije sveto?

E,ima i jedna iz mog odeljenja :lol:

Cele godine izgleda preplanulo...boles'

e dijete moje,izgledati preplanulo cele godine je mnogo dobra stvar
mada ti verovatno misliš na onaj neprirodni ten iz solarijuma...
ja imam one kreme za samopotamnjivanje,kad nisam u prilici da se sunčam
:D
A u solarijum ne volim isto ko što ne volim kod kozmetičarke
ja sve to sama radim,a i ne daju mi se pare,iskreno

Slazhem se shto se tiche ovoga, nishta bolje nisu ni one i samim tim ne mogu da posluzhe kao primer. Ovaj prvi deo je, dodushe, glup - na primer, meni je nelagodno da nosim bilo shta na sebi, znachi imam pravo da dodjem go, poshto se tako osetjam najbolje? Matursko veche ima uspostavljene konvencije, i nikako ih ne mozhemo zvati slabim, jer postoje dugi, dugi niz godina i niko se nije setio da ih menja. Sad svi misle da su Bogom dani i da im je sve dozvoljeno. Zar nishta vishe nije sveto?

Pa, opet ides u krajnost, treba naci najbolje resenje, najbolju kombinaciju. I ta se devojka potrudila i potrosila pare na svoj izgled kao i svaka druga. Mislim da to nije neki izraz nepostovanja i sl. Nije uradila nesto toliko drasticno i skandalozno.
Cenim da je 50% devojaka tamo samo po sebi skandal, al to niko ne komentarise jer su u vecini i to je postalo prihvatljivo.

Meni samoj se nije svidjalo kako sam izgledala na mojoj maloj maturi. Sav taj proces kupovanja stvari za istu bio je jako ubrzan i skoro da sam bila primorana da kupim nesto u poslednjem momentu. Naravno, sada imam sliku u glavi kako bih se obukla.

Inace, bas sam spomenula pre neki dan kad sam komentarisala neke devojke (gledale smo malu maturu ispred jednog restorana) da sam "shvatila" da je mala matura prva prilika da se devojcice obuku kao tetke, da stanu na stikle i da stave puno sminke. Previse ozbiljne haljine, previse ozbiljne frizure, previse sminke. Naravno svako treba da se obuce kako se njemu dopada, ali neke devojke stvarno preteruju.

Po meni je najbitnije da obuces nesto sto ti se naravno, prvo svidja (ali da nije preterano), i da je udobno i lako za nosenje jer u tome trebas da budes cele veceri, pa sve do jutra.

Matursko veche ima uspostavljene konvencije, i nikako ih ne mozhemo zvati slabim, jer postoje dugi, dugi niz godina i niko se nije setio da ih menja. Sad svi misle da su Bogom dani i da im je sve dozvoljeno.

Slaba je to konvencija i to mnogo slaba, slabija i od ove protiv piraterije. Cvrsta konvencija znaci zajednicki dogovor, jasan dogovor, onaj koji je tesko slomiti nakon uspostavljanja. Ovde gotovo da nema dogovora. I ako se ranije pratila takva moda vise no danas, onda se verovatno vise radilo o ukusu nego o konvenciji. A ukusi se menjaju vremenom.

Dobih poslić mali,da nabavim i organizujem muziku za maturu jedne generacije 94.Pa ako vam nije problem da mi date imena nekih izvođača,liste i sl.Ipak ne znam šta je tašno prikladno za ovakav dogaćaj,do sada imam stotinjak pesama,folk,pop,domaći i yu rock . .. . Hvala,Može i privatnom porukom lista...

Meni je preplanuo ten užasno neprivlačan.
Kod devojaka me podseća na opasne ribe, glupe plavuše itt.
Kod muškaraca na zavodnike, mačo tipove, i ta s*anja.
Ne zna se šta je gore.
A ja sam oduvek bila za što svetliji ten, to bolje. :)

Back