Sta nikako ne bi smeli da propustimo u zivotu?

-upoznati svet oko sebe ,videti more,pustinju,dzunglu,probati kus kus,pizzu,gibanicu
-istraziti sebe plivati,skakati bandzi,voditi ljubav na 100 nacina,ici na yogu,citati...
-imati dete,posebno ako si zena
kad umires ako imas vremena da kazes sebi " e jesam zivela!!!" umesto "jao sto sam to propustila" e to je onda pravo

E sad...
Previse sam vernik da bih smela ziveti tako da u trenutku agonije pomislim kako mi niceg nije zao jer sam eto probala sve sto sam zelela.
A premalo sam vernik da bih mogla ziveti po pravilu Crkve bas u svemu i biti cvrsta u veri toliko da znam da je moj zivot bio takav da mi posle njega sigurno sledi novi...
Da sam barem ili vernik ili potpun nevernik, ovako samo mi sve uliva neko nezadovoljstvo sobom, ali nije tema pa da ne duzim o tome. :)

aqua park...... :)
Joj ja se ne bih baš rastužila da sam to propustila :sad2:

Šta ne bi smeli da propustimo.....

Noć mladog meseca i milijarde zvezda.
Bar jednu Novu Godinu na trgu, u ogromnoj gomili izbezumljenih i isključenih ljudi.
Držanje za ruku čoveka koji umire.
Bebu u naručju.
Da obiđemo ceo svet ako se već ukaže prilika.
Da pomognemo nekome kome to iskreno treba.
Neopisivo osećanje koje prati potpuno shvatanje nečega.
Da stvaramo ono za šta smo stvoreni.
Da radimo ono što volimo.

...da volimo i da budemo voljeni...
...da radimo posao koji nas ispunjava...
...da sanjamo i planiramo..
....posta sam vec isprobala sve dole navedeno........
"Pobediti na maskenbalu.
Biti u pogresnom drustvu da bi smo shvatili da tu ne pripadamo.
Upoznati ljude drugacije od nas i postati im prijatelj.
Rizicno uloziti sopstveno srce, zeznuti se i shvatiti da smo ostali zivi.
Napraviti scenu na javnom mestu.
Barem jednom olupati flasu, tanjir, parfem o zid.
Reci sefu/mentoru/profesoru da je arogantna konjina, okrenuti se na peti, uzeti diplomu, spaliti je i posvetiti se jedrilicarstvu.
Makar jednom misliti suprotno od ostatka covecanstva.
Nazdraviti svojoj ideji casom sampanjca.
Provozati preskupa kola.
Jedan dan ziveti kao ciganin a drugi kao kralj, a sve to nezavisno od kolicine para na bankovnom racunu, nego samo u skladu sa trenutnim raspolozenjem.
Shvatiti da su nasi osecaji merodavni, ma kako konfuzni i haoticni bili i nikad, ali nikad ne pristupati zivotu kao zadatku iz matematike. "

-da kazemo sefu sta mislimo o svom radu i kaZemo jasno i glasno gde sebe vidimo i cemu tezimo....
-da branimo svoj stav do kraja, makar i pred nekim zbog kooga bismo sve ucinili, kada smo 100% sigurni u ispravnost svoje odluke
-da kazemo celom kolektivu istinu u lice

ima toga jos, ali to smo pominjali.... barem Mirka jeste....

Uff, mada mi se cini da je tinajdzerka postavila temu, sudeci prema njenim prioritetima sta ne propustiti, ipak je dosta dobro "ubola" temu.

Sto se mene tice, ne bih ni po koju cenu propustio ( i nisam):

- da zapamtim izraz na licu moje zene kad smo se vencali i prvi puta zvanicno poljubili
- da zapamtim svaki dan sa njom i tezak i lep
- kompletno sudelovanje u svemu sto cini porodjaj i zivot za nasu dece
- da zapamtim male ruke u svojoj kad sam vodio moje djake prvake u osnovnu prvi dan
- da zapamtim kako sam baldisao uceci ih da voze bicikl
- da zapamtim uzasno veliku srecu i radost kad je supruga uspesno operisana od kancera
- da zapamtim svaki puta kad mi prodje kroz kosu dok sumanuto redjam linije nekog programa
- da zapamtim prvi razbijeni nos kad je sin branio drugaricu u osnovnoj
- da zapamtim zaljubljenost na licu cerke kad se prvi puta zaljubila (a ja bio cudno tuzan)
- da zapamtim kad je sin prvi puta uzeo auto i otisao negde u maglovito predvecerje
- da zapamtim izraze ljubavi mojih najdrazih kad sam bio bolestan
- da zapamtim jednu noc i jednu jutarnju kafu na jednom grckom ostrvu sa svojom suprugom
- da zapamtim strepnju za moje, kad su bombe zvizdale
- da zapamtim jedinu dinju te veceri u kuci a meni ispala na pod a taman se ona i ja nameracili..
- da zapamtim sve osmehe koje su mi moji uputili
- da zapamtim sva popodneva kad smo moja supruga i ja cutanjem voleli jedno drugo
....
ima toliko stvari koje treba i vredi zapamtiti, samo nam se cesto desava da sto neko rece "suvise gledamo u sutra a ne primecujemo kako nam danas klizi kroz prste..."

:klap::klap::klap:

i jos da dodam,valjda sam pre pisala...da zivis za trenutak i da ti bas on uvek bude najlepsi u zivotu,valjanje po travi sa voljenom osobom po divnoj letnjoj veceri i prigodnom kolicinom alkohola,i da da strast u trenutku sa sve pogledom u oci,vetar na telu na litici kraj mora,da mozes nekome potpuno da se prepustis a da znas da ce te cvrsto drzati,pravog,ali stvarno pravog prijatelja :heart: osecaj iskrene zahvalnosti,potpuno odsustvo straha iako ides u nepoznato,nezasitu zelju za novim iskustvom i da naravno indijsku kuhinju :heart:

i jos da dodam,valjda sam pre pisala...da zivis za trenutak i da ti bas on uvek bude najlepsi u zivotu,valjanje po travi sa voljenom osobom po divnoj letnjoj veceri i prigodnom kolicinom alkohola,i da da strast u trenutku sa sve pogledom u oci,vetar na telu na litici kraj mora,da mozes nekome potpuno da se prepustis a da znas da ce te cvrsto drzati,pravog,ali stvarno pravog prijatelja :heart: osecaj iskrene zahvalnosti,potpuno odsustvo straha iako ides u nepoznato,nezasitu zelju za novim iskustvom i da naravno indijsku kuhinju :heart:

jaooooooo :heart::heart::heart:
nego od ovog svega mi se najvishe svidja prigodna kolichina alkohola :)))))))

pa i meni se prilicno svidja taj deo
2j41z0o.gif

Back