Šta nedostaje Šapcu ?

tako je dule....... evo ja moj bg hvalim uvek............ ;)
a sabac mi je tako divan grad da ni ja ne kapiram bas neke teme........... svuda ima primitivnih ljudi i treba ih ignorisati, a uzivati u svemu ostalom tako lepom, treba naci pozitivno u svemu...............

ma Šabac jeste divan grad, ja ga obožavam i uvek ću...ali svi smo otišli sa teme pa zato izgleda da pljujemo grad...
Šabac je odličan kad neko sa strane dodje i ostane par dana, ali ko god živi u njemu i seća ga se od pre 10-ak i više godina vidi očiglednu razliku u samom mentalnom sklopu ljudi koji obitavaju(čitaj žive u njemu). Razne kreature šetaju gradom, droga je uzela maha i kod većine je ubijen onaj duh koji su šapčani imali...*** to su problemi koje mi kao obični ne možemo pobediti, ali možemo pokušati...

BTW Šabac je moj i voleću ga do smrti, ali zašto ne učiniti nešto za njegov boljitak, ako je moguće...

a za dobre strane Šapca i za hvaljenje njegovih prednosti otvori ću nov topic...samo da smislim adekvatan naslov...ako me neko ne preduhitri...:lol:

Daj bre ljudi sta vam je ... kada covek pogleda vase teme, ispadne kao da zivite ne znam ni ja gde.... sta nedostaje sapcu, kako popraviti ovo ono , kako oziveti devojke momke.. kako ovo okako ono sta ne valja.. dajte malo hvalite grad:dontunderstand:

Када би неко време остао у Шапцу постало би ти јасно ... Нико не куди град као град ... Мислим да се прича о темама које се тичу свакодневног живота, који је поприлично сличан осталим срединама ...

Иначе, Шабац је екстра ...:worth:

nedostaje mu da svi imaju para...pa se onda ovi sa dobrim autima ne bi kurčili jer bi svi imali dobra auta...
...znači nedostaje neki dobar socijalni program koji bi podigao standard običnih ljudi...ali sad je to već demagoška tema tako da ne bih dublje zalazio u nju jer i nisam neki ekonomsko-politički stručnjak...

to vec nije problem samo sa nasim gradom...
kad se pogleda u evropu...(pre neki dan sam dosla iz ceske...tamo se vozi peugeot,mercedes,audi..i ferari vidis na ulici.......automobili prve-druge klase...a ne kao kod nas krshevi..)
tako da to nije problem samo sa nama...nas standard inace je jako nizak....kolike su nase plate...300 evra prosek... kod njih su 750 ..duplo i vise vece nego nase...
'em kod ima problema sa zaposlenjima...ljudi cuce na biroima 10 godina...prodali ingo,prodali zorku...ingo ne radi vec koliko,oni ljudima jos nisu otplatili ono za sta su radili... a u zorki ..kolike plate ljudi imaju,i dobijaju li ih uopste ?
tako da se potpuno slazem sa ovim gore podvucenim...al' sad..koliko bi to nama pomoglo ? ...:think:

eto dotakla si odlicnu temu - Sapcu fali novih radnih mesta u velikim sistemima kao sto je Zorka bila... Mada kada vidis da imamo mali procenat visokoskolovanih ljudi u odnosu na razvijene zemlje i to da se u Sapcu drogira visok procenat omladine onda je veliko pitanje kuda nas cela pricha vodi... Najlakshe je doci u Sabac, prodati i s**ati velike sisteme i pobeci u BG, a mi koji ostajemo ovde ispashtamo. Mada ja mislim da je moguce da se oporavimo, samo ce nam trebati josh puno vremena da sami neke stvari rashcistimo...

ja imam utisak da se sve više ljudi odlučuje da se vrati u Šabac. sada to nije loše mesto za živor i ima dosta potencijala. Ja bih rekla da ne najveći nedostatak korupcija.Ali, to je problem svake zemlje u tranziciji.

prvo morate da popravite kafice lol i konobare i konobarice... *** nigde ladan frape da popijem ... dodje mi konobar i kaze STA CES ? reko jel imas Tuborg Lemon ? on meni AAAAHH ? onako seljackis e prodere kao da sam trazio pohovane papke od ne znam ni ja cega.... eto to me malo iznerviralo. lol :mrgreen:

prvo morate da popravite kafice lol i konobare i konobarice... *** nigde ladan frape da popijem ... dodje mi konobar i kaze STA CES ? reko jel imas Tuborg Lemon ? on meni AAAAHH ? onako seljackis e prodere kao da sam trazio pohovane papke od ne znam ni ja cega.... eto to me malo iznerviralo. lol :mrgreen:

Е видиш Дуле ... Од правог Туборга бољег нема ... Какво је то пиво са лимуном ? Пиво је пиво, од житарица ... А да су неки конобари јако некултурни, јесу ... Јбг ...

Мени највише недостаје чист Шабац . Не може само главна улица у граду да буде чиста, односно не сме, а да не причам о сметлишту уз саму реку у ширем центру града ... Стварно ми је ван памети ... И недостаје један вееееееелики паркинг ... Увече, а Бога ми и у току дана, последњих пар година не може да се прође кроз одређене улице због великог броја што прописно, што непрописно (ових је више) паркираних возила ...

И мислим и ја да је сувишно да овде пишемо ... Мислите ли да било ко ко чита ово може нешто да уради ? Не. Значи, боље је писати и штампи (понарочито жутој) да би се неке ствари измениле, или самом градоначелнику ...

Овде нема смисла ...

Прекорачио сам лимит од једне реченице колико сам досад писао, али мислим да овде млатимо празну сламу ...

šapcu fali proizvodnja...ali ne hemijska nego bilo kakva
svi su svoje delatnosti sveli na kupiti jeftino, a prodati skupo...i to je ubilo grad...bez razvijene proizvodnje nema ni socijalnog napretka, a samim tim ni boljeg života...

Nama grad super izgleda..bar centar :) fali nam samo normalna omladina koja nece skrnaviti grad...

Kakav je bio,sada stvarno puno,bolje izgleda,ali nije dovoljno srediti centar,mada licno mislim da ni centar nije zavrsen.Dosta je betona,pa mi deluje celavo.Izlozi po radnjama su sredjeni neprofesionalno.Kinezi su nadjindjali njihov kiceraj u svakoj propaloj i nedovrsenoj ili ne preuredjenoj prostoriji u Sapcu.Ma 9 sam izbrojala u centru i okolini.
I ne mislim da Sapcu fali normalna omladina,nego znam da to rade stariji,ali po tamo nekom obicaju ,uvek svale na omladinu(sukob generacije):D
Kakav bi tek bio Sabac bez omladine?Ma naj lepsi su na svetu devojke i momci iz Sapca:cmok::super:

u sapcu je lepo ziveti isto koliko i u ostatku Srbije,
da imam mogucnosti pobegao bih glavom bez obzira sto i vama preporucujem ako mozete.
Sabac je super i kul i sve cvece i prolece ali ja bih sutra otisao kad bih bio u finansijskoj moci.
e to nedostaje Sapcu i Srbiji, da se posten rad placa lepo a da kriminalci idu u zatvor.
Gradske budze rade samo za sebe i za par firmi u gradu a za guliju ih zabole jer gulija treba da slusa a ne da pita i skita. Sve se gura u centar a 3 km od centra imamo mocvare i kaljave ulice u 21 veku. Imamo reku od koje smo iskoristili samo 100m obale na starom gradu. Imamo plodnu zemlju po kojoj raste korov. Imamo 50 skola u kojima se deca tuku, puse travu i fiksaju se dok profesori iskaljuju svoje frustracije na njima. I eto tako to, mislim da nista ne fali Sapcu, cak sta vise ima i viska.

E ovako, ja ne bih da citiram sada post po post pa cu opshirno da odgovorim.
Ne znam gde je @dulle seo da pije to njegovo pivo ali meni se duze vreme nije desilo da budem neshto nezadovoljna kada su konobarice ili konobari u pitanju. Bash se trude da budu fini. Jedino moram da priznam da nisam odushevljena kada je Sweet u pitanju. Pre nekih 20 dana smo seli nas cetvoro da popijemo kafu i pojedemo sladoled i 3 sata nismo mogli da objasnimo konobaru shta je obican espreso i shta je kraci espreso. Mislim, sva sreca shto nas nije bilo desotoro... Mada ok...nije ni vazno! Pocetak sezone pa nisu bili pripremljeni.
Inace ne vidim shta fali Spacu?! Ipak je to prilicno mali grad pa ne mozemo sada zahtevati da se on meri sa BG-om ili NS-om.
Ja dodjem iz Pariza i provedem tamo lagano 6 meseci bez da pozelim da se vratim. Evo cinjenice : bila sam u Shabaji pre 15 dana na nekih nedelju dana, i mogu vam reci da mi je bilo jako zao da se vratim. Zivim ja u metropoli u kojoj bash bash sve ima, ali....nije to nasha lepa Shabaja!!! Da dodam josh : ja sam inace poreklom iz Pozarevca (ako josh neko nije u toku) i eto, zavolela sam Sabac kao da sam rodjena u njemu. To je fantastican grad...

@cronos
Где у Србији нећеш налетети на тако нешто ? То је проблем друштва, а не само једне средине ...

@CasperW
Шабац је Шабац ... Лепо је мени и у НС, али ипак, вуче назад ... Е сад, увек има изузетака ...

Шапцу као граду, гледајући на лепоту, не треба ништа сем сређених улица и депоније ван града ... Али колико видим остала је само депонија као проблем ...

Jole ako nadjes koliko-toliko normalan posao u NS cisto sumnjam da cesh se vratiti u Sabac... :)
Casperiza je lepo rekla ali uvek se javi finansijski problem kod vecine Sapcana. Da se ima vishe novca vishe bi se putovalo i samim tim bi ljudi radije ziveli u Sapcu jer verovatno ne bi imali osecaj da su vezani. I pticu kada drzis dugo u kavezu ona iskoristi jednu priliku i pobegne a kada je stalno pustena ona se uvek vraca da tu spava i jede jer je tretira kao svoj dom... Malo filozofski ali istinito :)

I kao shto je meni jednom davno jedna drugarica rekla (pametno) : Nasha drzava nije zatvor ali jednostavno ne mozesh izaci iz nje kako ti zelish!!!! Cista istina!
@Losmilos, po ko zna koji put se opet slazem sa tobom!!!

P.S. Zamisli da sam bila u Sapcu i da nisam imala vremena za te legendarne palacinke! :(

ne znam ko mi je rekao da ja ne mogu voleti sabac vise od njega...vi ne mozete ni da zamislite koliko ja volim sabac a koliko ne volim beograd u koji svi trce...sabac je sabac,i ne bih volela da odem iz njega...sad ce neko reci videces kad budes imala porodicu i kad ti budu trebale pare...
ma nisu pare sve,trebaju mi da prezivim ali mi ne donose srecu...

ne znam zasto ste ubedjeni da ce svi da odu ?
nasi roditelji su tu...studirali u beogradu,novom sadu...gde god...i vratili se ovde...
dobro..mozda oni sad ne bi ni imali sanse da odu...
ali ima i dosta mladih ljudi....sabac bi zamro kad bi svi mladi ljudi otisli....
i onda bi neko dosao da ozivi sve to..da napravi biznis... :lol:

@majo..niko tebe ne moze spreciti da ti volis sabac....i oni koji kazu da ces otici..nisu i ne moraju da budu u pravu...sve je u tebi...i ovde mozes napraviti pare..samo treba znati...

@losmi...dobra filozofija :)
a i da se bezi..da se ide dalje i trazi za boljim...mislim..ni tamo nije nesto bog zna sta bolje...
tamo gde su vece plate veci je i standard....ipak..i da odes...ovde ostavljas sve....
tamo neces naci te vrednosti koje imas ovde...osim materijalnih...(pod uslovom da su i ovde ovde vredne...prijatleji,porodica..)

Шапцу, генерално требају бољи људи ... Зашто ? Рецимо зато што више не постоји колегијалност ни на каквом нивоу . Свако гледа своје интересе, а и туђи интерес. Туђи интерес само у случајевима кад треба да се неко посвађа са шефовима због проблема већине. Ако успе да извуче нешто, супер извукао је свима, а ако не, ко га шиша кад је луд што се бунио ... Ово је неко моје искуство на послу, али и генерално гледано, нађите ми један пример где није тако ... Наравно, част свим изузецима .

ne znam zasto ste ubedjeni da ce svi da odu ?
nasi roditelji su tu...studirali u beogradu,novom sadu...gde god...i vratili se ovde...
dobro..mozda oni sad ne bi ni imali sanse da odu...
ali ima i dosta mladih ljudi....sabac bi zamro kad bi svi mladi ljudi otisli....
i onda bi neko dosao da ozivi sve to..da napravi biznis... :lol:

@majo..niko tebe ne moze spreciti da ti volis sabac....i oni koji kazu da ces otici..nisu i ne moraju da budu u pravu...sve je u tebi...i ovde mozes napraviti pare..samo treba znati...

@losmi...dobra filozofija :)
a i da se bezi..da se ide dalje i trazi za boljim...mislim..ni tamo nije nesto bog zna sta bolje...
tamo gde su vece plate veci je i standard....ipak..i da odes...ovde ostavljas sve....
tamo neces naci te vrednosti koje imas ovde...osim materijalnih...(pod uslovom da su i ovde ovde vredne...prijatleji,porodica..)

Naravno, sta mislis zasto sam se vratio u Sabac da zivim... :) Ali ipak sam u manjini, mnogo je vishe onih koji idu trbuhom za kruhom bez obzira sta ostavljaju iza sebe.

Шапцу, генерално требају бољи људи ... Зашто ? Рецимо зато што више не постоји колегијалност ни на каквом нивоу . Свако гледа своје интересе, а и туђи интерес. Туђи интерес само у случајевима кад треба да се неко посвађа са шефовима због проблема већине. Ако успе да извуче нешто, супер извукао је свима, а ако не, ко га шиша кад је луд што се бунио ... Ово је неко моје искуство на послу, али и генерално гледано, нађите ми један пример где није тако ... Наравно, част свим изузецима .

Tacno, verovatno si tu razliku najbolje uvideo kada si doshao u NS. Srecom po tom pitanju bar je Sabac ispred BG-a.

Back