STA NEDOSTAJE NASEM KRALJEVU?

• Začetnik teme Začetnik teme pg_noki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada bih imao u svojim rukama (vlast,magiju i sl.) :) prvo sta bih uradio okrecio bih sve fasade na svim zgradama u Kraljevu.Onda bih na svakom cosku postavio kante za smece i uveo komunalnu inspekciju koja bi kaznjavala sve one koji prosipaju smece po ulici i to pocevsi prvo od nesavesnih vozaca koji izbacuju otpatke kroz prozor.
Insistirao bih da se na svakom cosku,na svakoj terasi posadi cvece.Uredio bih obalu Ibra.Napravio bih pesacku i biciklisticku stazu od Keja do Banje,mozda i do Maglica.Izmestio bih stocni pijac van grada.
Sta bih jos uradio.....mislim....mislim....mislim....Uradio bih nesto sto nije toliko kapitalno i materijalno vec nesto sto bi podiglo duh nasem gradu.Uradio bih i uredio grad da bi postao primer u nekim stvarima za sve ostale gradove u Srbiji.Ako Holandjani imaju Lale mogao bi i nas grad da ima neki svoj cvet (obelezje) po kojem bi u buducnosti bio prepoznatljiv.Na svim prilazima Kraljevu (Sa Ibarske magistrale,iz Vrnjacke banje,iz Cacka) posadio bih cvece,postavio informativne bilborde i uredio prilaze.Da putniku prosto bude zao ako ne svrati u nas grad.
Bio bi to jedan veseo,saren i cvetan grad.

Bas lepo,slazem se sa tobom,cvece je stvarno ukras svega.Video si verovatno kako su sredili Vrnjacku banju sa cvecem,prelepo,nego kod nas nema ko to da uradi,nije im u interesu da nam grad bude lep.Ja bi recimo posadila dosta crvenih ruza,na svakom mestu bi ih bilo i po tome bi bio poznat nas grad.Vec sam zamislila kako bi to izledalo.... :roll: SAVRSENSTVO!!!

infidel:
...uh puste romanticne duse...

jbsh cvece, bolje drvece od nji' imamo 'ladovinu
a lepota necega, kao i lepota grada je jbn mnogo relativan pojma, a ako sledimo ono :svetu se ne moze ugoditi" od toga nema nista...
Pa sta imamo od ovoga sada?Otkuda znas da od toga ne bi bilo nista!Dok su ovu zemlju gradili vizionari ona je bila lep kutak za zivot a onda su dosli oni koji sve znaju i doveli su je do rasula.
Nemojmo da mesamo materijalizam sa idealizmom.Moje vidjenje Kraljeva je idealisticno.Tvoje se zasniva na materijalizmu.Ti bi halu sportova i hotel ja bi lepsi kutak za zivot.Hotel i hala ce se graditi kada se za to steknu finansijski interesi i kada neki kapitalista u tome bude video profit.A ti uslovi ce se steci kada u ovome gradu (drzavi) bude bilo vise para.Ovo sto ja pricam moze se desiti odmah,samo treba dobra volja i neko ko bi sve to pokrenuo.

kod nas jedva opstaju kante za smece (svaka je isutirana najmanje 3 put), ako bi smo hteli da cvece przivi, morali bi smo da ga stavimo na neko teze pristupacno mesto
da cujem vase predloge gde bi ste stavili cvece, pa da nagazimo ostali narod da nam ostvare zelju...

GDE STE KRALJEVCANI!!!!IZGLEDA STE SVI OTISLI NA ODMOR, ILI NA BAZEN ILI MORAVU ILI IBAR ILI.....ILI.....ILI....................Stvarno a da se u nasem gradu naprave neke plaze ali bas ono-- pesak -"palme"(U SAKSIJAMA ) , restorancici aaa???Pa da placamo ulaz i lezaljke i eto osecaj ISTO KAO NA MORU!!! IH IZGLEDA OPET PRETERUJEM!!!!!!

Back