Sta najvise fali Novom Sadu

Zbog loseg i skupog gradskog prevoza ljudi su prinudjeni da koriste vise sopstvena vozila , a i jeftinije je

Ne mogu da verujem da je jeftinije voziti kola nego platiti autobusku kartu.
Koliko vidim, svi kukaju kako je benzin skup.

Druga stvar je centar. Potpuno zabranio saobraćaj u centru, tj u onom delu oko Doma kulture, i po njegovim obodima izgradio podzemne garaže. Pa ko hoće da ima kola, moraće i da plati garažu. Život u gradu je skup. Ko ne može da plati, ili se odrekne kola ili se seli na periferiju, gde može da parkira pred kućom za dž. :)

Ne mogu da verujem da je jeftinije voziti kola nego platiti autobusku kartu.
Koliko vidim, svi kukaju kako je benzin skup.

Druga stvar je centar. Potpuno zabranio saobraćaj u centru, tj u onom delu oko Doma kulture, i po njegovim obodima izgradio podzemne garaže. Pa ko hoće da ima kola, moraće i da plati garažu. Život u gradu je skup. Ko ne može da plati, ili se odrekne kola ili se seli na periferiju, gde može da parkira pred kućom za dž. :)

Jeste jeftinije jer je Novi Sad mali grad po povrsini , ne prelaze se tu neke velike relacije plus recimo skupe karte za tzv prigradska naselja a koji su zapravo kvartovi poput Veternika i Futoga gde je cena karte 80 i 100 din tu je tek isplativo a slicno se moze reci i za druga naselja gde je cena karte i do 250 din poslednja zona

Jeste jeftinije jer je Novi Sad mali grad po povrsini , ne prelaze se tu neke velike relacije plus recimo skupe karte za tzv prigradska naselja a koji su zapravo kvartovi poput Veternika i Futoga gde je cena karte 80 i 100 din tu je tek isplativo a slicno se moze reci i za druga naselja gde je cena karte i do 250 din poslednja zona

Moguće. Nemam kola, pa ne znam. :)

Ali kad su već tako male razdaljine, moglo bi se to prelaziti i biciklovima.
Ili kao u Oksfordu. Parkiraš na ulazu u grad i posle se vozaš ekološkim autobusima po gradu. I svi zadovoljni.

Hoću da kažem da je već sve smišljeno. Samo još da se neko seti da to i ovde primeni.
To što je nešto smišljeno ne znači automatski i da ga je lako primeniti, ali na duge staze dobro rešenje donosi korist svima. Iako se mnogi u početku bune, jer treba uraditi najtežu moguću stvar u životu. Promeniti navike :D

Ni ja nisam doživeo ni negativno, a ni pozitivno. Samo sam pitao za razjašnjenje pojma koji mi nije bio jasan. Kao ni tvoj "izvorni Novosađanin", uostalom :)

Pa ne...
Ne moraju da budu čak ni izvorni Novosađani.
Ali nekako da budu..
Fini ljudi..
Da se malo više vodi računa o kulturi..
I osnovnom kućnom vaspitanju..
Da se malo manje ostavljaju pljuvačka i ostale telesne izlučevine po ulicama i ćoškovima..
Da ipak postoji bar neko poštovanje za starije..
Da postoji 'Dobar dan' i 'Doviđenja'.
Da postoji bioskop i mimo 'Cinema city'-ja.. :(
Da postoji još neko pozorište osim SNP-a i Pozorišta mladih (Ben Akiba je super, ali su predstave na mađarskom, i ja ih (nažalost) ne razumem )..
Da bude više zelenila a malo manje smeća..

I ono što je najbitnije, osobina (?!) koju bi Novosađanin trebalo da poseduje...

To je da voli i pazi i čuva ovaj grad i ove ljude, a ne da ga smatra usputnom stanicom, nedostojnom poštovanja...

Eto..:)

Iskreno..
Bez ikakve namere da se iko oseti prozvan i/ili uvređen...
Jer ovaj grad je velik... ooooo, izuzetno velik, i ogromnog prostranstva da primi sve ljude koji su zainteresovani da ga smatraju svojim..

Back