Šta mrzite kod sebe?

Sve sto sam ikad, pa i kao dijete, imala da saopstim nijesam mogla bez opsirne price...
Kako se to ponavljalo i produbljivalo godinama ja sam se pretvorila u veliku pricalicu.
Puna sam price na sve moguce teme ...Imam znanje ...Nijesam neinteresantna ...
Dosla sam do zakljucka da to nije dobro za mene...Ljudi kad im dajete dobte savjete misle da im ih spocitavate...Mrzim tada to sto sam sebi uradila i ucim sebe da to ne radim...

smejte_se1.jpg

Svi mi imamo neke osobine kojima se baš i ne ponosimo, i koje bi (možda) želeli da ispravimo.
Ja sam, na primer, jedno zlopamtilo (narodski rečeno), iako su moja uverenja i razmišljanja protiv toga, često ta osobina u meni prevlada. Naravno, borim se protiv toga, i gledam da to ispravim...
Pa, evo vam prilike da podelite sa mnom mračne tajne vaše ličnosti :cool:

što moram spavati (iako volim) al bi bilo dobro da ne moram pa da nađem još jedan posao...:D

Mrzim to sto gotovo uvek kontriram drugima, bilo to dobro za mene ili ne. Mrzim to sto sam ponekad toliko tvrdoglava da sam u stanju coveka psihicki da slomim. Mrzim to sto hocu sve da uradim odjednom. Malo manje mrzim sto sam borac za pravdu, jer u ovom vremenu obicno ja izvucem deblji kraj sto se toga tice. Pff, trenutno ne mogu da se setim nicega vise....:think:

paaa..ne volim to sto cutim...dooosta...kada mi nesto jako smeta, jer mi je nelagodno da nekome to kazem, u vezi je to najcesce i sa roditeljima, naravno...sa drugaricama toga nema...
mozda i to, sto isuvise sanjarim za svoje godine,a trebalo bi da prekinem sa tim definitivno...

neodlucnost najvise mrzim kod sebe
i lajavost (nemam bas drugi izraz za to, ja ne ogovaram druge, ali zato o meni i vrapci na granama znaju svaku sitnicu)
i mrzim to sto uopste nisam hrabra da uradim nesto van konvencija.

eto. Dosta

Svi mi imamo neke osobine kojima se baš i ne ponosimo, i koje bi (možda) želeli da ispravimo.
Ja sam, na primer, jedno zlopamtilo (narodski rečeno), iako su moja uverenja i razmišljanja protiv toga, često ta osobina u meni prevlada. Naravno, borim se protiv toga, i gledam da to ispravim...

Obozavam sebe i generalno smatram da sam svoje najbolje umetnicko delo. Zaista nisam jos srela ovako divnu osobu kao sto sam ja :)
Ne salim se. Kad sam procitala ono "mrzite sebe" sva sam se najezila i uopste ne mogu da zamislim kako je to zivite u kozi koju ne volite. To je nesto slicno kao kada stalno setate u jako tesnim cipelama, stopala vam krvare a vi morate da trcite maraton.

Obozavam sebe i generalno smatram da sam svoje najbolje umetnicko delo. Zaista nisam jos srela ovako divnu osobu kao sto sam ja :)
Ne salim se. Kad sam procitala ono "mrzite sebe" sva sam se najezila i uopste ne mogu da zamislim kako je to zivite u kozi koju ne volite. To je nesto slicno kao kada stalno setate u jako tesnim cipelama, stopala vam krvare a vi morate da trcite maraton.
Nemisli se da osoba ne voli sebe, već da ima nešto što mrzi kod sebe.
A to što si svoje umetničko delo to znači da si ti sopstveni tvorac. Biće da si sebi i mama i tata. :eek: :think:

Nemisli se da osoba ne voli sebe, već da ima nešto što mrzi kod sebe.
A to što si svoje umetničko delo to znači da si ti sopstveni tvorac. Biće da si sebi i mama i tata. :eek: :think:

A ne, ne... to samo znaci da nisam mnogo toga pametnog uradila u zivotu, da sam dosta svog zivota uludo potrosila i da jedina lepa i pametna stvar iza mene sam ja sama.

Uopste ne zelim da negiram sve one sile koje su me stvorile sa najboljim namerama i dale mi najbolje od svega... ipak covek ima mogucnost da sebe potpuno upropasti. Eto, ja nisam sebe upropastila (mada sam i to htela) i to je otprilike to :) Za sada :)

Kod sebe ne mrzim nista. Sve to sam ja.Sve svoje osobine prihvatam, s tim sto pokusavam da nesto i promenim. Najvise radim na usavrasavanju svog duhovnog zivota. Radeci na sebi u tom smislu, sve promene "na bolje" dolaze postepeno i sigurno. To je nauka za ceo zivot.

U ovom svetu negativnosti, veoma je bitno pronaci sebe u korektnom odnosu prema drugim ljudima. Tada sebi nemate sta da zamerite. Osmeh, topla rec, razumevanje, prihvatanje tudjih razlicitosti je put ka mirnoj savesti i, koliko je to moguce, srecnijem zivotu.

Često odreagujem previše impulsivno unoseći previše negativne energije u "stvar".
Previše sam otvoren, tako da često ne biram kome poveravam stvari koje se drugima baš i ne trebaju govoriti.
U nekim situacijama kada treba biti žustar, ja sam previše tih, povučen i pasivan.

Ne mrzim nista mada bih neke svoje osobine volela da svedem na najmanju mogucu meru.Jedna od njih je nepoverenje u druge ljude pa mi se cesto dogodi da zbog takvog stava drugima delujem drsko i odbojno mada nisam takva.

Back