lapsi
Veoma poznat
- Poruka
- 12.496
Na mene je ostavio utisak film Krvava Meri (Bloody Mary).Ja gledao Petak 13-ti tada i odlazio praviti sranja... Ovo dobar primer nije, fali empatije.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na mene je ostavio utisak film Krvava Meri (Bloody Mary).Ja gledao Petak 13-ti tada i odlazio praviti sranja... Ovo dobar primer nije, fali empatije.![]()
Kada se kaže da nekom detetu nedostaje empatija - kakve situacije vam padaju na pamet?
Koji faktori najviše utiču na nedostatak empatije kod dece?
Kakve posledice po društvo može imati generacija dece sa smanjenom sposobnošću empatije?
Ovde se priča i deci - ko bi zapravo i kako trebao da ima uticaj/odgovornost za slučaj da pokažu neka destruktivna ponašanja?
Nije problem nedostatak empatije kod djece,vec kod ljudi.
Covjek lezi na ulici ili ppnegdje drugo i ljudi prolaze poted njega.Neko te nesta zamoli ti kazes nemam vremena.Covjeku se pokvari auto i stoji pored puta.Ne zurim i stanem da vidim mogu li mu pomoci.Odslepati par km do majstora.U zivotu su mi ljudi pomagali ,a Bogu hvala i ja njima.Kada ti neko pomogne dug prema njemu mozes vratiti drugom covjeku.
Ono da tema ne ode u političke vode ...
Kako je došlo do ovoga tj. šta je razlika u vaspitavanje dece nekada i sada?
Ovako, diskusija se svodi na subjektivno vidjenje i, maltene, mastanje o problemu.
onda zavisi od samog deteta, i njegovog obrazovanjaŠta ako roditelji nisu sposobni za tako nešto i ako dete izađe iz kuće bez tog nekog minimalnog nivoa empatije?
Mislim da na ovoj temi niko ne mašta. Takođe, ovde svi mogu da iznesu svoje mišljenje, zato služi diskusija.
Kada se kaže da nekom detetu nedostaje empatija - kakve situacije vam padaju na pamet?
Koji faktori najviše utiču na nedostatak empatije kod dece?
Kakve posledice po društvo može imati generacija dece sa smanjenom sposobnošću empatije?
@Frederick_ ovo je uvodni post
Ne spominje se da sva deca imaju nedostatak empatije.
I molim te, piši o svom utisku, o temi.
MOD NOTE:
Nije lepo da posredno kritikuješ moderatora koji je otvorio temu.
Ukoliko imaš primedbe na račun rada moderatora i celog potforuma, piši pp supermoderatorima i administratorima.
Zavisi i od karaktera deteta, pa i povodljivosti u određenim godinamaOvde se empatija povezuje direktno sa vaspitanjem.
Sta kazete na dva potpuno razlicita deteta, rodjena braca, jedno empaticno, drugo nije?
Odrasli u istim uslovima, isti roditelji, sve isto...
Od karaktera iskljucivo.Zavisi i od karaktera deteta, pa i povodljivosti u određenim godinama
Pričamo za ceo svet ili kod nas?Evo, ja sada mogu da tvrdim suprotno, da danas deca imaju vise empatije nego ranije, jer je svest o empatiji porasla i metode rada vaspitača u vrtićima su se promenile, zakonske regulative vise ne dozvoljavaju batine kao vaspitnu meru, itd...ali to je moje licno opazanje, za koje nemam potporu u nekom istrazivanju.
Ovaj video je prava istina.Pričamo za ceo svet ili kod nas?
A i ovo za batine mi je specifična stvar - da li je toliko dobar nedostatak batina kao vaspitne mere?
Ako je ovo ozbiljan PTF, o jednoj veoma ozbiljnoj nauci, onda bi trebalo da svoje tvrdnje nekako potkrepimo, zar ne?
Evo, ja sada mogu da tvrdim suprotno, da danas deca imaju vise empatije nego ranije, jer je svest o empatiji porasla i metode rada vaspitača u vrtićima su se promenile, zakonske regulative vise ne dozvoljavaju batine kao vaspitnu meru, itd...ali to je moje licno opazanje, za koje nemam potporu u nekom istrazivanju.
Pričamo za ceo svet ili kod nas?
A i ovo za batine mi je specifična stvar - da li je toliko dobar nedostatak batina kao vaspitne mere?
Ovde se empatija povezuje direktno sa vaspitanjem.
Sta kazete na dva potpuno razlicita deteta, rodjena braca, jedno empaticno, drugo nije?
Odrasli u istim uslovima, isti roditelji, sve isto...