Šta mislite?

Osuda sredine u kojoj budete ziveli je sasvim izvesna stvar, pitanje je koliko ste jaki da izdrzite pritisak. Granice do kojih si ti spremna da ides verovatno naslucujes ali njegove ces saznati samo kroz razgovor.

u beogradu ne verujem da postoji osuda.. u stvari ne verujem generalno... mozda negde... al cini mi se da ih sve boli Q.. ne znam koja je to sredina..
inace za vreme sfrj je to bilo sasvim OK da se ljudi "ukrstaju"... dosta takvih je i emigriralo kolko mi se cini
inace evo ovde propada neka orijentalna poslasticarnica... vidi mozda im treba pomoc

pa uvek imas neko njes.ra da rresavas u tim odnosima tolko i ja znam... pitaj ga pre nego sto ga posluzis cvarcima verovatno ih ne jede

:lol: Ni ja ih ne jedem, a ni svinjsko meso. Mast još manje u bilo kom obliku, gadi mi se.

inace evo ovde propada neka orijentalna poslasticarnica... vidi mozda im treba pomoc

Žao mi je, neka vide sa bankom, možda pronađu zajednički jezik o obliku finansiranja. Mi odlično zarađujemo, i on i ja. Thanks for the tip anyway :)

Ej Sonja, i ja mrzim cvarke, a pihtije kad vidim slosi mi se :lol: I prase peceno onako razjapljenih usta, grozno bre, grozno, fuj! Gledala pre koji dan neku poznatu gospodji koja klopa samo presno voce i povrce, kaze - preporodila se.
@tema: znas sta, bitno da si se ti zaljubiska taman na vreme - u prolece. Ide leto, lepo vreme, udri brigu na veselje. Bosnjaci su bili skroz kul ljudi, i strasno duhoviti, onoliko koliko se secam iz bivse Juge.

:lol: Ni ja ih ne jedem, a ni svinjsko meso. Mast još manje u bilo kom obliku, gadi mi se.

Žao mi je, neka vide sa bankom, možda pronađu zajednički jezik o obliku finansiranja. Mi odlično zarađujemo, i on i ja. Thanks for the tip anyway :)

e pa vidish... oni izbegavaju banke... to treba razumeti
sve u porodici
ima raznih i muslimana... neki su kao... obicni ljudi ajd da kazemo... smao se zovu drugacije?
kapiram da je bitno ako produzite da kapirate i te korene na neki nacin... izbije to na duze staze
auf ovo nije lepo sto napisah... a jeste sad svako gleda stidljivo ove "druge"... ne svako

mislim da ti je najbolje da zaebes ovde pisanje... ne verujem da bi ovo voleo... da procita
ako ti je stiska... polako..ne moraju odma zaruke

cuvaj ga... polako... to su te baklave tepisi?
pitaj ga shta ima na sandzaku
ahha pardon?!

u beogradu ne verujem da postoji osuda.. u stvari ne verujem generalno... mozda negde... al cini mi se da ih sve boli Q..
A boli ih, zaista - ih boli. Ali kad se potegne kakva rasprava prvo što ide jeste "muslimanska dr olja" i sl. Čak i u beogradu, svi su fini dok ne dobiju motiv da potegnu taj "argument".
Bila jedna koleginica, mnogo dobar lik, svi je kao vole, niko ne pravi pitanje oko toga koje je vere, ali kad je počela malo intenzivnije da se druži (a čim to počneš - nekome smetaš) odjednom netrpeljivost i beskrajne analize toga šta jede, šta ne jede i koliko je zatucana ona i njena porodica. Dovoljno je da samo jedan potegne priču kako je "ustvari ne voli" :lol: i odjednom je niko ne voli.

Pošto su to uglavnom dečaci bili (iz nekog razloga žene se mnogo manje brecaju na ovakve stvar, mada ima i njih), pitam se da li bi tako govorili da je napucana ribetina.

A nije, skroz je obična, lepuškasta.

lepo je verovati da ce ljubav pobediti sve...ajde ne kazem, mozda i hoce

povrsinski, mozemo mi dobro da se slazemo, da saradjujemo, da pomazemo jedni drugima
ali mislim da ni mi ni oni nismo "sazreli" za dublje kontakte
mnogo je pobijeno, popaljeno, mnogo je bre jeda

ja imam prijatelje muslimane (eto, nikada ih necu nazvati bosnjacima)
i za svakog od njih mogu reci da je covek na mestu,
neki od njih su mi pomogli mnogo
u predhodnim godinama smo dosta vremena proveli zajedno
pa mogu iz iskustva reci - ne, ne bi se trebalo dublje povezivati jos bar 150 godina

u beogradu ne verujem da postoji osuda.. u stvari ne verujem generalno... mozda negde... al cini mi se da ih sve boli Q.. ne znam koja je to sredina..
inace za vreme sfrj je to bilo sasvim OK da se ljudi "ukrstaju"... dosta takvih je i emigriralo kolko mi se cini

Uopste mi nije palo na pamet da bi od svih mesta na svetu mogli da zive bas u beogradu. Ne znam zasto. :lol: Iz mog malopalanackog ugla gledano, a uzimajuci u obzir pricu mojih tetaka, koje su se za vreme sfrj "ukrstile jedna sa muslimanom druga sa hrvatom, i koje su imale oho-ho problema zbog svog krsta, sam rekla da je osuda sredine izvesna. Od rata je proslo mnogo godina, ali rat nije zaboravljen, ljudi ga pamte... oni vise od nas, ljudi se secaju i ljudi mrze i danas. Treba racunati i na to.

Poslednja izmena:
Hmmm...ja bih volela da deca sama odlučuju o tome kojem će se carstvu privoleti, kada već budu dovoljno odrasli da mogu da se opredeljuju u tom smislu. Ne znam, kao što rekoh, nismo još stigli dotle. Ako dođe do dugoročnijih planova, najpre bih želela da rešim pitanje "gde ćemo živeti"...oboje radimo za međunarodne organizacije pa postoji mogućnost odlaska u inostranstvo. Verujem da kad si na neutralnom terenu sva otvorena pitanja lakše rešavaš. To bi teže išlo u Sarajevu ili Beogradu.
U vezi više žena, i bojazni da neću dugo biti ateista reći ću samo da me uvek uzbuđivala fantazija o muškarcu koji me drži kao robinju, naročito ako je obdaren i obrezan :zper: :lol:
Променићеш мишљење, ник, фантазију и мушкарца.
Пре или касније, али свакако.

Sinoć sam se vratila, nakon dvomesečnog službenog boravka u Sarajevu...gde sam upoznala čoveka svog života. Očekujem ga uskoro u Beogradu, moraćemo da funkcionišemo po principu poseta izvesno vreme. Za sada, sve je savršeno, osim male začkoljice. Čovek je Bošnjak, musliman. Iz ovog relativno kratkog vremena koliko smo proveli zajedno, shvatila sam da nije preterano posvećen veri, baš kao ni ja – ateista sam, te ne mislim da će u tom smislu biti nekih većih razmimoilaženja, ali čisto me zanima, šta mislite o vezi ili braku sa muškarcem koji nije iz da se tako izrazim, vaše nacionalne i verske grupacije? Nikada to nikad nisam smatrala bitnim, uvek sam merila aršinom dobar / loš u skladu sa svojim kriterijumima poimanja dobrih i loših ličnosti...ali nikada do sada se nisam ni našla u sličnoj situaciji - s jedne strane, strašno sam zaljubljena, uzbuđena, nisam se u životu tako savršeno sa nekim složila, u svakom pogledu – a nisam klinka, s druge ja sam iz Srbije i ne nosim nikakve ožiljke medjunacionalnih sukoba, on je iz Bosne, to je dovoljno reći, iako on sam ne govori o toj temi. Obično ovakve dileme rešavam sama, izvesno ću i ovog puta, no malo iskustava i mišljenja sa strane ne može da škodi :)

drzim vam fige
nikad mi nije bila bitna rasna, verska ili nacionalna pripadnost decka

procitala sam par uvodnih postova i mogu da kazem da smatram da tog coveka ne poznajes dovoljno
ne znas sta misli o ratu u Bosni
ne znas kakav stav ima prema politici trenutno
ne znas kakva su njegova ocekivanja od vase veze
pre nego sto nastavis dalje, neophodno je da sto pre saznas koliko ce ta veza traziti zrtve s tvoje strane i koliko ste daleko oboje da idete
srecno!

Back