ruzna devojka:
Jaooooooooo blago tebi kad si tako lepa pa ne moras da se sminkas. Ja ne smem sebe da vidim u ogledalu bez sminke da se ne bih prestravila...

o kako sam tuzna zbog togaaaaaaaaaaaaaaa
Ti si moj idol... Mora da si mnoooogo lepa......
Jos nisi ni uobrazena... Cudo jedno...
Au, devojko! Kako mozes da pricas tako o sebi! Pa, vecina devojaka se sminka, iako su lepe, jer – jos lepse izgledaju sa sminkom, jer ona istakne ono sto je na njihovom licu najlepse. A postoje i one koje su samo naizgled lepe, i ne mozes da ih prepoznas kad skinu sminku….. Fuj!
A sto se tice lepotice koja je postavila pitanje…… Znas sta – ja ne poznajem NIJEDNU koja se ne sminka (dobro, vecina mojih drugarica su ’81-’83. godiste, poznajem samo 2 koje su ’86, i one se ne sminkaju).
Ja sam pocela da se sminkam u trecem srednje, i to samo laganu maskaru (jer imam ravne trepavice, to me jako nervira). I eventualno puder (nazalost, ten mi nije savrsen), ako je zimsko-jesenje doba. I to – puder u prahu, jer ga skoro i ne osecam, a ipak daje neku svetlost licu.
Dakle – razumem tvoju odbojnost prema tome, i ja sam pocela da se sminkam kad je vecina mojih drugarica vec pocela, pa sam smatrala da nije pravedno

.
I sad mi je jako neudobno kad pokusam da se vise sminkam, ali me to srecom retko spopada... 8) I nikad ne izadjem tako na ulicu, jer imam utisak da svi u mene gledaju... Ne znam, sminka mi ne pristaje, iako znam da se sminkam.
Takodje – ni dan-danas ne mogu da podnesem ruzeve za usne! To je jedino sto zaista ne podnosim, i jako mi je zao, jer imam divne usne…. Lipfinity mi smeta, jako mi susi usne, jedini koji donekle podnosim je jedan Clinique-ov hidratantni ruz (kod nas nema da se kupi), ali – naravno – mana mu je sto se skida. A vrlo je bezveze – hoces da izadjes sa deckom na neko super mesto, hoces super da izgledas, naravno – stavis ruz – i – ne mozes da se ljubis sa njim celo vece! To izludjuje……
Dakle – muskarci NE VOLE da se njihove devojke previse sminkaju. Zasto – ne znam. Ali, takodje, kako se vecina devojaka sminka prirodno (bez jake sminke) – oni I NE ZNAJU da se sminkas ako stavis malo pudera u prahu i maskaru. Verovatno zato sto misle da sve one glumice i manekenke onako izgledaju cim se probude…. Boze, ima tupavih ljudi… naravno – istinu saznaju kad pocnu da zive sa nekom devojkom, ili se ozene jednom.
Dakle – SMINKA NE SME DA SE VIDI! Ona je zenino tajno oruzje.