sta mislite o vegetarijanstvu

• Začetnik teme Začetnik teme mima2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Shinoda:
mima2:
Shinoda:
Ja sam totalno ZA!!!!!!!!I razmisljam se da pokusam, ali sumnjam da bi izdrzao vise od 2-3 dana...Recimo, bez prasetine bih mogao i jagnjetine i junetine...Ali bez piletine...NIKAD!!!!!!!
A i u Srbiji bas i nema mnogo uslova za normalno vegetarijanstvo... :cry:

u pocetku je dovoljno da iz jednog do dva obroka dnevno izbacis meso.a kasnije i totalno.
Da, stvar je u tome sto kod nas nema valjanih restorana i kioska gde se moze kupiti 100% vegetarijanska hrana, kao i da drushtvo gleda vegetarijance sa blagim gadjenjem (nije da bi meni nesto smetalo, ali nekima bi)

u beogradu ima mnogo restorana koji u svojoj ponudi imaju posna jela i to bez ribe.u picerijama imas vegetarijanske pize,a u samoposlugama i prodavnicama zdrave hrane imas vegetarijanske pljeskavice,virsle, salame,sejtan i sl. niko te nece gledati sa zgrazavanjem ako kazes da postis bez ribe .
:) :) :) :wink: :wink:
u stranim zemljama ljudi postuju vegetarijance i smatraju ih osvescenima.

mima2:
Shinoda:
mima2:
Shinoda:
Ja sam totalno ZA!!!!!!!!I razmisljam se da pokusam, ali sumnjam da bi izdrzao vise od 2-3 dana...Recimo, bez prasetine bih mogao i jagnjetine i junetine...Ali bez piletine...NIKAD!!!!!!!

u pocetku je dovoljno da iz jednog do dva obroka dnevno izbacis meso.a kasnije i totalno.
Da, stvar je u tome sto kod nas nema valjanih restorana i kioska gde se moze kupiti 100% vegetarijanska hrana, kao i da drushtvo gleda vegetarijance sa blagim gadjenjem (nije da bi meni nesto smetalo, ali nekima bi)

u beogradu ima mnogo restorana koji u svojoj ponudi imaju posna jela i to bez ribe.u picerijama imas vegetarijanske pize,a u samoposlugama i prodavnicama zdrave hrane imas vegetarijanske pljeskavice,virsle, salame,sejtan i sl. niko te nece gledati sa zgrazavanjem ako kazes da postis bez ribe .
Eh u beogradu, ali nije cela Srbija Beograd!!! :roll:
Eh u stranim zemljama, problem je u tome sto mi nismo strana zemlja i to je ono sto pokusavam da istaknem!!!!!!!!!!! :cry: :roll: :x

mima2:
Shinoda:
mima2:
Shinoda:

Restoran "Priroda" na Zvezdari ima isključivo vegetarijansku i makrobiotičku kuhinju

u nasoj prirodi je da smo mesozderi(medju ostalog i svastojedi),u mesu se nalaze hranljive materije koje stvarno tesko zamenjujete-neko popvrce ima isti efekt.Mislim da je plemenito ne klati tele ili ne ubijati zivotinje koje zive pod najbednijim uslovima ali i u prirodi glasi pravilo"jesti ili biti pojeden"........SVAKA CAST VEGETARIJANCIMA!

p.s.andree3000 je proglasen za naj sexepilnijeg vegetarijanca :wink:

joGooOOD:
u nasoj prirodi je da smo mesozderi(medju ostalog i svastojedi),u mesu se nalaze hranljive materije koje stvarno tesko zamenjujete-neko popvrce ima isti efekt.Mislim da je plemenito ne klati tele ili ne ubijati zivotinje koje zive pod najbednijim uslovima ali i u prirodi glasi pravilo"jesti ili biti pojeden"........SVAKA CAST VEGETARIJANCIMA!

p.s.andree3000 je proglasen za naj sexepilnijeg vegetarijanca :wink:
lele pre bih ga proglasio za najsmesnijeg vegetarijanca!!! :lol: :lol: :lol:

mima2:

vegeterijanska pica? :shock:
vegeterijanska pljeskavica? :shock:
idem da se ispovracam ......

uzgred, moje misljenje je da ne treba preterivati ni u meso-zdranju ni u vegeterijanstvu. ja se recimo lako gojim pa ne smem bas da preterujem s mesom, a kad sam ga vrlo malo jeo i ziveo na makrobiotickoj kuhinji smrsao sam i bukvalno previse oslabio.
inace, individualna stvar. neko moze ziveti i na korenjima, neko moze zdrati svaki dan prase pa mu nista nece biti ..... ali vegeterijanske pice i pljeskavice .... koji fuj :lol:

DEVIL:
Ne vidim zasto ne jesti meso :shock:
Od davnina smo mesozderi, pa zasto to sad menjati :?: :wink:

sto se toga tice ljudi su po gradji organa za varenje i po duzini creva (crevo nam je sest puta duze od duzine tela sto imaju biljojedi i koja su stvorena samo za varenje biljaka(mesozderima je tri puta duze sto omogucava varenje mesa)bilojedi.

pogledaj ovo:

MESOJEDIimaju pandže
BILJOJEDInemaju pandže
ČOVJEKnema pandže

MESOJEDInemaju pore na koži; znoje se preko jezika
BILJOJEDIznoje se kroz pore na koži
ČOVJEK znoji se kroz pore na koži

MESOJEDIimaju oštre očnjake za trganje, nemaju ravne kutnjake za žvakanje
BILJOJEDI nemaju oštre očnjake, imaju ravne kutnjake
ČOVJEK nema oštre očnjake, imaju ravne kutnjake

MESOJEDIimaju male pljuvačne žlijezde (nisu im potrebne za pretprobavu žitarica i voća)
BILJOJEDIimaju dobro razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i voća)
ČOVJEK ima dobro razvijene pljuvačne žlijezde (potrebne za pretprobavu žitarica i voća)

MESOJEDIimaju jaku klorovodičnu kiselinu za probavljanje mesa
BILJOJEDIželučana kiselina je deset puta slabija nego kod mesojeda
ČOVJEKželučana kiselina je deset puta slabija nego kod mesojeda

MESOJEDIcrijeva su im tri puta duža od dužine tijela (tako se raspadnuto meso brzo izbacuje iz organizma)
BILJOJEDI imaju crijeva šest puta duža od dužine tijela
ČOVJEKimaju crijeva šest puta duža od dužine tijela

Bila sam punih 18 dana ovog leta... ali onda sam se nesto posvadjala s mamom i ona me je naterala da jedem meso...
Mislim da bih izdrzala, ali nedostajalo bi mi meso... Pileca prsa... sunkica... mmm...
A sem toga, koliko ja znam, riba spada u vegetarijansku ishranu (to ni meni nije bas najjasnije), a i mogu se jesti mleko, sir... jer za njihovo dobijanje ne treba ubiti zivotinju

julija*:
Da,ali kao da je iskoristis.

Jedan porodicni prijatelj je vegetarijanac,i ne pije ni mleko ne jede ni sir,jer smatra da je to kao da je iskoristis.
E taj je bas pravi vegetarijanac.Nemam nista protiv tih ljudi ali licno ja ne bih mogao bez mesa,jedino ako me oteras na pusto ostrvo,e onda bih jeo i travu ako treba.Ali ne treba preterivati.Krave su tu da nam daju mleko,kokoske da nam daju jaja i tako dalje.Nema tu sta da se prica. 8)

LJudi gresite, silno gresite.
Sto vam ta muka u zivotu treba da budete vegeterijanci.
Kao sto neko rece coveku je za normalno funkcionisanje organizma potrebna raznovrsna ishrana i mnogi vitamini.
Riba ne spada u vegeterijansku hranu vec u posnu hranu, tako da i tu neki grese.
Dalje vidjao sam i one koji su prinudjeni da budu vegeterijanci. Veoma je gadno kad vidim kako se pate. Ako pojedu bilo sta zivotinjskog porekla isti cas to i povrate.
Zatim mleko, jedno od najzdravijih proizvida je zivotinjskiog porekla (setite se samo da svaki sisar svoje mlade doji mlekom).
Ako vec brinete zbog mase, malo smanjite kolicinu hrane koju unosite u organizam ili nesto slicno, ali nepotrebno biti vegeterijanac je zaista glupo.
A da ne pominjem uzivanje u nekim proizvodima zivotinjskog porekla (mmmm cheese)

I tako bih do sutra mogao da nabrajam.

Back