Sta mislite o sovinizmu u parlamentu i u javnom zivotu?

ah, eto ti opet (povrsne) klasifikacije,
koja negira (moju) individualnost
Upotrebljavajuci "ALI" u svom predjasnjem postu, suprotstavljas dve identicne stvari, a celim tim postom protivrecis prethodnom...

Dakle, verujemo u duhovnu individualnost zene, stereotip da verujemo samo u "individualnost lepote" je , rekla bih, muska fora...
eto, tako ti je.....

Da je umjesto žene u pitanju bio muškarac, sličan komentar mu ne bi izletio. Međutim - pošto je bila žena, a okolo sve muškarci, osjetio se zaštićen i nepristojno govedo je isplivalo na površinu. Ali nebitno sad.
Moj komentar za takvo ponašanje na ulici nema veze sa dvostrukim kriterijumima. Na radnom mjestu, ako pretpostavimo da sarađuješ sa ljudima na visokim pozicijama (zamjenik direktora ili šta god je već bilo u pitanju), očekuješ da si okružen onima koji su sličnog stepena obrazovanja i razvoja svijesti, slične kulture ponašanja, slične emocionalne inteligencije i sve bi to trebalo biti na nekom višem nivou nego u prosjeku. Naravno da primijetiš kada se to ispostavi kao pogrešno i naravno da ti smeta.
A na ulici - kere laju, karavani prolaze. Takvi me se ne tiču, vjerovatno ih više nikada neću vidjeti ni sresti i samo je puka slučajnost što smo se našli na istom mjestu u isto vrijeme.
I, patak, evo npr. ja nisam isfrustrirana, nisam stigla pošto još ne radim, a nisam imala takve situacije ni na nekom drugom mjestu.

zorab:
ah, eto ti opet (povrsne) klasifikacije,
koja negira (moju) individualnost
Upotrebljavajuci "ALI" u svom predjasnjem postu, suprotstavljas dve identicne stvari, a celim tim postom protivrecis prethodnom...

Dakle, verujemo u duhovnu individualnost zene, stereotip da verujemo samo u "individualnost lepote" je , rekla bih, muska fora...
eto, tako ti je.....

Ja ne upoznah nijednu žensku osobu koja bi pozitivno gledala na stav muškarca da mu njena lepota ništa ne znači.
Verovatno se ti ne brineš da li svom muškarcu izgledaš lepo? Zašto bi, to je estetika.
Ali da li si mu prijatna, ugodna, intelektualno bliska , to te mnogo pogadja i interesuje!!!!

Sa'cu ja to da stavim na precizne terazije, pa cemo se razumeti, PatČe...
rekoh da je "muski" stereotip da zene veruju SAMO u individualnost lepote, ne da iskljucujem vaznost iste za nas, zene...

Sam (tvoj) termin "individualnost lepote" koji primenjujes da oznacis fizicku lepotu, po meni je kontradiktoran... lepo je (u nekom drustvu) ono sto je utvrdjeno kao kanon lepote... Sto smo vise lepe to je lepota, samo po sebi, manje individualna :)

Ako zanemarimo spoj forme (lepotica :) ) i sadrzine (licnost iste) sto zajedno cini "individualnu lepotu" (kompleksnu :) ) ostaju nam takvi stereotipi koji nas posmatraju parcijalno :(

A ja volim i da sam lepa i pametna...

zorab:
Sa'cu ja to da stavim na precizne terazije, pa cemo se razumeti, PatČe...
rekoh da je "muski" stereotip da zene veruju SAMO u individualnost lepote, ne da iskljucujem vaznost iste za nas, zene...

Sam (tvoj) termin "individualnost lepote" koji primenjujes da oznacis fizicku lepotu, po meni je kontradiktoran... lepo je (u nekom drustvu) ono sto je utvrdjeno kao kanon lepote... Sto smo vise lepe to je lepota, samo po sebi, manje individualna :)

Ako zanemarimo spoj forme (lepotica :) ) i sadrzine (licnost iste) sto zajedno cini "individualnu lepotu" (kompleksnu :) ) ostaju nam takvi stereotipi koji nas posmatraju parcijalno :(

A ja volim i da sam lepa i pametna...

Mešaš šerpe i poklopce, samo zato što voliš sve da imaš....
A ovo je samo demagoško nabrajanje nečega što nije argument....
Pa pogledaj samo kako vrtiš termin lepo , umesto estetike koja je lični kriterijum, mešajući ga sa konformativnim lepim.....pa onda ponovo vraćajući na lični stav lepo , uvodeći jačinu reči kanon lepote.....sine , igranja u pesku koliko hoćeš.....

Brzopleto sam usla u tvoj bazencic sa peskom, sve misleci da "pusto musko" moze bez kvalifikacija i fijoka... demantova ti moju naivnu veru svojim "serpama i poklopcima" (izostavljajuci poslovicne varjace -mozda je to tvoj licni pecat, "individualna estetika"?), te ti odgovaram surdo fabulam naras, u prevodu - gluvom pricaM pricu...
S toga, PatČe, putuj, za manastir ne brini....

zorab:
Brzopleto sam usla u tvoj bazencic sa peskom, sve misleci da "pusto musko" moze bez kvalifikacija i fijoka... demantova ti moju naivnu veru svojim "serpama i poklopcima" (izostavljajuci poslovicne varjace -mozda je to tvoj licni pecat, "individualna estetika"?), te ti odgovaram surdo fabulam naras, u prevodu - gluvom pricaM pricu...
S toga, PatČe, putuj, za manastir ne brini....

Nije tužan već je ružan.

Zefirra:
Citala sam neki otuzan tekst u politici o tome kako je tesko nasim poslanicama...
Cim izadju za govornicu tu su povici maco , dusho , kobilo , glupacho itd itd...
...pa dalje u tekstu ''obracanje'' Velje Ilica jednoj novinarki , kao ''odgovor'' na postavljeno pitanje nesto u vezi s Markom Miloshevicem : ''Vi ste jedna previshe pricljiva i histericna zena. Ja sam iskreno zabrinut za vas. Kako cete se vi sutra udati? Vas niko nece.
Molim vas da se manete takvih pitanja , opustite se i uzivajte s nama...''

...smejati se , plakati , zgrabiti snajper pa zaredjati po politicarima :mrgreen:...

...no kako god...sta reci na ovo?
nasmejati se njegovoj gluposti i nastaviti dalje

nista cutim i trpim mozda nekad odreagujem mada mi se danas zene cine jace u stvari nisam bila u previse situacija nekad se desi da odreagujem ali lako bih mogla da trpim mada zabole me vazno da imam stan hranu i malo sna

u stvari nekad mi je svejedno sta ljudi pricaju dok ono sto rade mene ne ometa...ne znam na kom nivou trba reagovati...sigurno negde ne pisem onako kako jeste

Back