Sta mislite o malom Sengenu?

Granica izmedju Albanije i Kosova je liberalizovana još pre stvaranja Malog Šengena. Iz perspektive Albanije sve njene granice su liberalizovane osim onih sa Crnom Gorom i Grčkom. A ionako granice prema Kosovu i Makedoniji i jesu najbitnije Albaniji da budu što liberalnije jer tu im je većina naroda van Albanije. To je kao kad bi Srbija liberalizovala granicu prema RS i Crnoj Gori ali toga baš i nema.

Sve to stoji, to je "de facto" stanje. Jedino sto nedostaje je "de iure" priznanje Kosova od strane Srbije. Ne kaze Grenel za dzabe "ukljucujuci vladu Kosova". Jer ako Srbija potpise medjudrzavni ugovor sa "vladom Kosova", onda je to i "de iure" priznanje - svrsen cin.

mini-sengen.jpg

.

Невероватно је да човек целу државу увлачи у један крајње неизвестан пројекат спајања са државом са којом смо готово у рату.

Државу са којом ништа заједничко немамо, чак је и језик потпуно различит!

И све на његову "часну реч"!!!

Толико о власти, а у међувремену "опозиција" и даље тражи својих "5 минута" на РТС.

Глупљи народ мислим да у историји света није постојао.

.

1,2 milijarde evra za podrsku! Veliki novac. Ne verujem da ce nesto doci do nekih migracija radnika ,pa i ovo trziste rada -nasi da idu u Makedoniju ili Albaniju da rade ne mogu da zamislim.Pa nasi nece da idu u Leskovac a ici ce u Piskopeju? Opet Severni Makedonci bi ovde bili rado vidjeni , Znate sta mi bi voleli da ovde dodju Amerikanci i Englezi ali oni nisu bili zainteresovani da dodju,pa i nemamo njihove kompanije ovde. Sto kaze predsednik ,sta da se radi ,ako nas nece ovi nas hoce.Kinezi zele ,Rusi zele ,Turci zele Zemlja se prazni ,vrlo brzo necemo moci vise ni da biramo,

.

Невероватно је да човек целу државу увлачи у један крајње неизвестан пројекат спајања са државом са којом смо готово у рату.

Толико о власти, а у међувремену "опозиција" и даље тражи својих "5 минута" на РТС.

.
Da, ti nisi opozicija.

.

.

Ne razumem, ako ovo nije razlog da nas izvedu protiv AV - onda ne znam šta je

Za besmislenih 1.2 milijarde eur nas uvlači u neviđenu budalaštinu, da mi Albaniju i Šiptare šlepamo

1,2 milijarde evra za podrsku! Veliki novac. Ne verujem da ce nesto doci do nekih migracija radnika ,pa i ovo trziste rada -nasi da idu u Makedoniju ili Albaniju da rade ne mogu da zamislim.Pa nasi nece da idu u Leskovac a ici ce u Piskopeju? Opet Severni Makedonci bi ovde bili rado vidjeni , Znate sta mi bi voleli da ovde dodju Amerikanci i Englezi ali oni nisu bili zainteresovani da dodju,pa i nemamo njihove kompanije ovde. Sto kaze predsednik ,sta da se radi ,ako nas nece ovi nas hoce.Kinezi zele ,Rusi zele ,Turci zele Zemlja se prazni ,vrlo brzo necemo moci vise ni da biramo,

1.2 milijarde je ništa za budalaštinu

Samo da mi je znati kome u EU činimo ovu za nas magareću uslugu

Ni Srbi n iSeverni Makedonci neće ići u Albaniju,osim po neko turistički,dok Albanci svejedno idu svukuda (i svukuda se popisuju),tako da je mali šengen konačna legalizacija njihovog kretanja.Dakle priča o slobodnom kretanju ljudi,robe i usluga će se svesti na kretanje šiptara,zna se kakve robe i zna se kakvih usluga.Kljemendi dobio proširenu privatnu narko državu

...dok Albanci svejedno idu svukuda (i svukuda se popisuju),tako da je mali šengen konačna legalizacija njihovog kretanja..

Ne samo kretanja, nego i legalizacija kupovine zemljista, kuca, stanova i firmi po Srbiji.. Slobodna ekonomska zona, molim lepo, iz tog razloga su ga i prozvali "Sengen"..

Drukcije i ne moze da bude kada neko sa pamecu prosecnog fudbalskog navijaca (i recnikom i ponasanjem), bez ijednog dana radnog staza, poludi i uobrazi da je svetski lider.. Gde god se pojavi gazi po nacionalnim interesima, ali ne propusta da naglasi da on to radi "za dobrobit naroda".. Napunili mu glavu da je on "faktor stabilnosti", pa svaki drugi dan putuje po belom svetu i vice "ja sam faktor, ja sam faktor..".. Postao je predmet sprdnje i na Istoku i na Zapadu, pa i ovde, ali narod je uplasen, svasta od budale moze da se ocekuje..

Sve se bojim da ovo nije kraj.. Dok nama dodje iz dupeta u glavu, bice prekasno.. Izgleda da je kod Srba, put od od dupeta do glave beskonacan..

Dok nama dodje iz dupeta u glavu, bice prekasno.. Izgleda da je kod Srba, put od od dupeta do glave beskonacan..
Код Срба није.
Али, код ових лајт Срба, који су прво грађани, па грађани света- е, код њих је тај пут -бесконачан.
И можеш да их лупаш путоказима по глави- не вреди.

Код Срба није.
Али, код ових лајт Срба, који су прво грађани, па грађани света- е, код њих је тај пут -бесконачан.

Valjda je broj Srba veći u odnosu na lajt Srbe,pa moćžemo da očekujemo opšti ustanak protiv malog šengena.Je li tako Roki? :D

Код Срба није.

Beskonacan i kod gradzana, a jos beskonacniji kod ovih koji glasaju za ovo SNS ludilo..

А ти, Теки?
Шта ти очекујеш?

Očekujem da će jedan deo Srba reći: "Mmmm,litar u lja.Sendvaja bato.Puče mi patka za šengene.Šta je to?Nego,esi vid'o šta je reko Đura Miri u parovima/zadrugama.A jes' čuo Šešelja šta reče u skupštini.Ahahahahah"" i očekujem drugi deo,koji posmatrajući ove prve konstatuje : "za vas se ne vredi boriti.Odoh ja odavde"

Судећи по нивоу општег "бољења коорца" што рече један сељобер у фирми...
Гдје су СВИ окренути само гоозци...
Требаће нам изгледа још лекција...
Нажалост.

Beskonacan i kod gradzana, a jos beskonacniji kod ovih koji glasaju za ovo SNS ludilo..
Види, овако...
Док не схватите да је СНС лудило дириговано из истог извора као и жуто лудило, са свим његовим варијацијама, и да је то све део хистерије "антикомунизма" која овде траје преко 30 година, а да је, у суштини- на мети свака идеја социјалне и економске правде, која у колонијама није дозвољена- до неког видљивијег помака неће доћи.
Добијаћемо исте овакве, који ће се звати другачије, а радити исто.
И не могу више да цртам, заболе ме... рука... :lol:

Očekujem da će jedan deo Srba reći: "Mmmm,litar u lja.Sendvaja bato.Puče mi patka za šengene.Šta je to?Nego,esi vid'o šta je reko Đura Miri u parovima/zadrugama.A jes' čuo Šešelja šta reče u skupštini.Ahahahahah"" i očekujem drugi deo,koji posmatrajući ove prve konstatuje : "za vas se ne vredi boriti.Odoh ja odavde"
Аха...:lol:
И не досећаш се да таквим мудросеринама, којима се овде истичеш- управо изазиваш један део Срба на баш такав однос према проблему?:roll:
Не увиђаш сву ту бахатост и нарцизам, којим се китите вас неколико, из Јами секте?:mrgreen:
Пази, ако си загризао неки сендвиш од тога- разумљиво је...
Али, ако ниси, него све то радиш из уверења...?
Могућности манипулације су огромне.
А наивност- безгранична.
Глупост нећу помињати.

Види, овако...
Док не схватите да је СНС лудило дириговано из истог извора као и жуто лудило, са свим његовим варијацијама, и да је то све део хистерије "антикомунизма" која овде траје преко 30 година, а да је, у суштини- на мети свака идеја социјалне и економске правде, која у колонијама није дозвољена- до неког видљивијег помака неће доћи.
Добијаћемо исте овакве, који ће се звати другачије, а радити исто.
И не могу више да цртам, заболе ме... рука... :lol:

Naravno da je ludilo dirigovano iz istog centra, ali je ono zuto ludilo odletelo sa vlasti, jer je nije sebi dozvolilo da radi ono sto ovo SNS ludilo radi.. Ako to ne vidis, onda dzabe crtas..

Back