Sta mislite o malom Sengenu?

Ali ako razmotrimo malo drugačije celu situaciju to zamešateljstvo dobija na smislu.

Jer čak ukoliko bi se i ostvario viši stepen integracije nekoliko država na Balkanu niko i ništa ne garantuje da će one postati deo EU.
To zamešateljstvo zaista dobija na smislu. Viši stepen integracije nekoliko država na Balkanu, internacionalizacija Jovanjica, Gakova, Krusika...

Parola: ShiFtari svih zemalja, ujedinite se lokalno, valjajte gudru globalno?! :kpozdrav:

To zamešateljstvo zaista dobija na smislu. Viši stepen integracije nekoliko država na Balkanu, internacionalizacija Jovanjica, Gakova, Krusika...

Parola "ShiFtari svih zemalja, ujedinite se lokalno, valjajte gudru globalno?! :kpozdrav:

Kako god, ovaj paket aranžman se formalno obećava Evropskoj uniji.

Ali hipotetički to može biti početak restauracije Istočnog bloka jer je i Albancima i Severnomaćedoncima jasno na uniju skoro videti neće.

Na prvi pogled Srbija je samo na šteti u celoj toj priči.
I na drugi i na treći pogled
Videli smo šta je Srbima donelo naseljavanje 300 hiljada šiptara nakon II sv.rata,samo jad i bedu ili ujedinjenje sa srpskim dušmanima hrvatima
Sa šiptarima i hrvatima ne treba praviti nikakve poslove jer se to Srbima na kraju uvek obije o glavu
Ko ne uči iz istorije, ona mu se ponavlja

I na drugi i na treći pogled
Videli smo šta je Srbima donelo naseljavanje 300 hiljada šiptara nakon II sv.rata,samo jad i bedu ili ujedinjenje sa srpskim dušmanima hrvatima
Sa šiptarima i hrvatima ne treba praviti nikakve poslove jer se to Srbima na kraju uvek obije o glavu
Apsolutno se slažem ali mi se javlja da je Micro Schengen zgoda najava nečeg mnogo zanimljivog.

Igra koja se zove, drži prijatelja blizu a neprijatelja još bliže.

Prvi deo te utakmice nismo izgubili ne zato što mogli da se izborimo sa okolnim tribalima već je razlog bio što nam je bila nametnuta antisrpska elita predvođena srbofobnim ***********om Brozom koji je radio sve da bi Srbiju najstrašnije unazadio.

Sada je kontekst bitno drugačiji..

Apsolutno se slažem ali mi se javlja da je Micro Schengen zgoda najava nečeg mnogo zanimljivog.

Prvi deo te utakmice nismo izgubili ne zato što mogli da se izborimo sa okolnim tribalima već je razlog bio što nam je bila nametnuta antisrpska elita predvođena srbofobnim ***********om Brozom koji je radio sve da bi Srbiju najstrašnije unazadio.

Daj Bože da ovaj narod vode Srbi koji vole svoj narod i svoju otadžbinu
Uvek me fascinirala priča o predratnim srpskim zadužbinarima koji su se takmičili ko će više da ostavi svome narodu,jer su vaspitani da prvo vole svoj narod.I ne samo oni već i srpski naučnici,pesnici,intelektualci.....

Daj Bože da ovaj narod vode Srbi koji vole svoj narod i svoju otadžbinu
Uvek me fascinirala priča o predratnim srpskim zadužbinarima koji su se takmičili ko će više da ostavi svome narodu,jer su vaspitani da prvo vole svoj narod a ne samo oni već i srpski naučnici,pesnici,intelektualci.....
Ne vode Srbiju takvi još uvek što se vidi po mnogo parametara, nakaradno pravosuđe, ekonomske slobode itd.

Ali neki pokušavaju što je veliki kvalitativan pomak za razorenu Srbiju.

Zadužbinarstva nema jer je 80ih i nadalje bilo omogućeno samo naslednicima Brozovih pretorijanaca da se bogate.

A oni nisu samo primitivni već su i zadojeni suštinskom mržnjom prema Srbima no izdresirani da se predstavljaju kao Srbi, kliču šovinističke parole i dižu tri prsta jer veruju da će tako izgledati srpskije.

Ali tako mogu da obmanu samo potpune neznalice.

Da ne čitam, pretpostavljam da podržavaš Malji Šengen jer ga je predložio Vučić.

Znači ništa od onog tvog jesenjeg posta "Odlučio sam da ipak ne ližem vuqlera vlastima."

Pa da, ali će zato biti omogućen slobodan protok primitivizma.

A za 50 ili 100 godina ti koji su slobodno pretekli u Srbiju će tvrditi da je Šumadija vekovima arnautska zemlja. U tome će imati podršku Evropske ekonomske zajednice jer EU regresira u tom pravcu.
Натегнута теорија.
Не видим ни један разлог да некакви "Арнаути" сад нагрну овде, и своју беду замене нашом, јер и они знају да је овде њихов народ врло непожељан, као и наш тамо.
А примитивизам се може зауставити само репресијим, а шири се њеним одсуством- што се сасвим добро да видети и на овом форуму...

Натегнута теорија.
Не видим ни један разлог да некакви "Арнаути" сад нагрну овде, и своју беду замене нашом, јер и они знају да је овде њихов народ врло непожељан, као и наш тамо.

U tom slučaju si zaboravio 70e, 80e kada je veliki broj arnauta počeo da se sistematično naseljava naročito po obodu Kosova. Vranje, Niš, Pirot, Leskovac su naročito bili zanimljivi za tu vrstu migracije.

А примитивизам се може зауставити само репресијим, а шири се њеним одсуством- што се сасвим добро да видети и на овом форуму...
Represija je jedan od simptoma primitivizma a ja sumnjam u poslovicu da se primitivizam primitivizmom izbija.

dušanovo carstvo 1.2.
Браво, јединствена прилика без испаљеног метка ...
-------------------
#јебитесесрби
мало мање у буљу, мало мање на нос и све ће се то поклопити ... 🤣

carstvo vucica golemog.jpg

Danas je predsednik Vucic pricao o prednostima neke vrste carinske unije ,slobodnog protoka ljudi i robe izmedju Srbije .Albanije i S.Makedonije. Iz price sa familijom veceras podelkjeni komentari od straha i skepse do mog odobravanja ali ja sam liberal pa mi je sve novo ok sto i ne mora da bude. Da li ce kriminalci da nagrnu ovamo ? Da li ce Siptari da nas okupiraju i ovde ? Kako to da nam dolaze bez granicne kontrole? Dobro za Srbiju ili ne?

To je, barem trenutno, najbolje rješenje za svu političku siročad na Zapadnom Balkanu. Dobro će doći svim tim državama, dok ne sazriju za nešto bolje.

Pa to i jeste cilj.. To jeste projekat Velike Albanije, i pokusaj Vucica da prizna Kosovo na mala vrata ( Grenel: "Verujemo da ova inicijativa, da bi bila bila uspešna, mora da uključi sve u regionu, uključujući Vladu Kosova" )
Granica izmedju Albanije i Kosova je liberalizovana još pre stvaranja Malog Šengena. Iz perspektive Albanije sve njene granice su liberalizovane osim onih sa Crnom Gorom i Grčkom. A ionako granice prema Kosovu i Makedoniji i jesu najbitnije Albaniji da budu što liberalnije jer tu im je većina naroda van Albanije. To je kao kad bi Srbija liberalizovala granicu prema RS i Crnoj Gori ali toga baš i nema.

Evropa će podržati "mali Šengen" sa 1,2 milijarde evra

Tirana -- Završen je sastanak lidera Zapadnog Balkana u Tirani, a kao i prethodni u Ohridu bio je u znaku "malog Šengena".
Izvor: B92, Tanjug subota, 21.12.2019. |
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ШТА РЕЋИ А НЕ ИСПОВРАЋАТИ СЕ!!!
Tante za kukuriku, sve dok smo im sluge i sluzimo njihovim intertesima izvoza najveceg djubreta u nasu zemlju pa da povecaju trziste.

Back