Шта мислите о ЛГБТ (лезбејкама, гејевима, бисексуалнима и трансексуалнима)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поздрав свима. Не умем да претражим да ли постоји слична тема па постављам ову. Молим администраторе и модераторе да је не бришу. Ово је истраживање о сексу, љубави, ЛГБТ и хетеросексуалним људима. Драга ће ми бити свака диксусија и размена мишљења уз толеранцију и поштовање свих учесника ове теме. Дозвољена су сва могућа мишљења и ставови, само молим вас, будите искрени колико можете. Поред тога што ћемо овде научити пуно једни од других, такође, на овој теми ћете имати прилику да нађете људе који мисле слично као и ви, па можете се повезати са њима и преко приватних порука. Пријатно вам било на овој теми. Дородошли :)

Ne osecam animozitet. Po opredeljenju sam heteroseksualac, interesuje me suprotan dakle zenski pol, i prema tome siguran sam u svoj seksualni libido. Homo me ne zanima. Samim tim, nemam ni razlog, ni osnov, ni potrebu za osecajem 'straha', 'odbojnosti'. 'ugrozenosti' od homoseksualaca, LGBT populacije. Jer, prosto ne moze se 'nakndano' postati homo ili 'naknadno' postati lezbo. Ili jesi ili nisi. Cini mi se da to mnogi ljudi ne kapiraju, pa smatraju da ce kao postojanje LGBT populacije 'ugroziti' nekog ili nesto. I onda kada im se nesto ne svidja onda plasiraju teze da je to nesto kao bolest. Mislim... sve te teze koje se plasiraju su mehur teze, bez dokazivih argumenata, bez osnova. Zasnivaju se na prostom iracionalnom strahu i iracionalnoj odbojnosti. Ono po principu:'eto ne svidja nam se nesto'. Prosto, seksologija i medicina tako nesto nije potvrdila. Cak sta vise medicina skoro punih 30 godina to ne tretira kao bolest, vec kao varijantu seks opredeljenja. Smatram da svako ima pravo na svoje seksualno opredeljenje. Osnovno je da se to dogadja izmedju punnoletnih, zrelih osoba, i na dobrovoljnoj osnovi. Dakle, ne ugrozava. To sto neko smatra da je nesto prirodno ili neprirodno, to sto se nekom to svidja ili ne, to je irelevantno. to je stvar licnog misljenja koje prosto nije osnovano. Kroz ljudsku istoriju homoseksualizam postoji jos od prvobitnih ljudskih zajednica(rodovsko-plemenskih) pa preko antickog doba, sve do danasnjih dana. Dakle, egzistira u duugom istorisjkom razdoblju u ljudskoj civilizaciji. Pa nesto nisam primetio da se nasa vecinska hetero populacija kao 'preobratila'. Zato sto to jednostavno nije moguce, niti bi se dogodilo.

Poslednja izmena:
Поздрав свима. Не умем да претражим да ли постоји слична тема па постављам ову. Молим администраторе и модераторе да је не бришу. Ово је истраживање о сексу, љубави, ЛГБТ и хетеросексуалним људима. Драга ће ми бити свака диксусија и размена мишљења уз толеранцију и поштовање свих учесника ове теме. Дозвољена су сва могућа мишљења и ставови, само молим вас, будите искрени колико можете. Поред тога што ћемо овде научити пуно једни од других, такође, на овој теми ћете имати прилику да нађете људе који мисле слично као и ви, па можете се повезати са њима и преко приватних порука. Пријатно вам било на овој теми. Дородошли :)

Pretjerano privlace paznju.
Nije mi prirodno kad vidim istospolne parove kako se grle, ljube itd. Jednostavno nije. Necu reagirati, necu ih popreko pogledati, ali necu niti izaci na ulicu da ih podrzim.

Pitam se da li je i prije 50 godina bilo toliko pripadnika LGBT populacije, ali ih je drustvo suzbijalo, ili ih sad otvoreno potice pa i oni koji mozda prije 50 god to ne bi bili, sad malo experimentisu.

Pretjerano privlace paznju.
Nije mi prirodno kad vidim istospolne parove kako se grle, ljube itd. Jednostavno nije. Necu reagirati, necu ih popreko pogledati, ali necu niti izaci na ulicu da ih podrzim.

Pitam se da li je i prije 50 godina bilo toliko pripadnika LGBT populacije, ali ih je drustvo suzbijalo, ili ih sad otvoreno potice pa i oni koji mozda prije 50 god to ne bi bili, sad malo experimentisu.

jel ? A sto ih gledas ?

i ja ih vidim pa mi ne smetaju jer me ne diraju i zato sto sam civilizovan i postujem tudje pravo da bude ono sto zeli

Uvek ih je bilo cak se spominju u Bibliji u sodomi i gomori :mrgreen:

Znaci gayevi ne postoje od juce ili od neke politike niti ih je neko stvorio neka tajna zavera i slicno

Oni su uvek bili tu ali su se plasili ovih normalnih koji rade 10x gore perverzije sa zenama :malav:

Ali oni su ok jer su vecina

Poslednja izmena:
jel ? A sto ih gledas ?

i ja ih vidim pa mi ne smetaju jer me ne diraju i zato sto sam civilizovan i postujem tudje pravo da bude ono sto zeli

Uvek ih je bilo cak se spominju u Bibliji u sodomi i gomori :mrgreen:

Znaci gayevi ne postoje od juce ili od neke prosle politike niti ih je neko stvorio neka tajna zavera i slicno

Oni su uvek bili tu ali su se plasili ovih normalnih koji rade 10x gore perverzije sa zenama :malav:

Ali oni su ok jer su vecina

I ja postivam svacije pravo na razlicitost, i imam pravo da mi LDBT nije prirodno. To nema veze sa civiliziranoscu.

I ja postivam svacije pravo na razlicitost, i imam pravo da mi LDBT nije prirodno. To nema veze sa civiliziranoscu.

ok moze da ti se ne svidja i da ne volis , normalno :)

niko te ne tera da volis to samo da ih pustis da rade ono sto oni zele kao i ti sto zelis sa muskarcem :zper:

mislim da je Fer :ok:

Ne znam za njega, šta su njegovi motivi, ali inače ljudi sigurni u svoj identitet nemaju strah od drugačijih od sebe, sigurni su da to što ćaskaju, prolaze pored ili se i druže sa gej osobom, ne znači da će i oni postati gej, to već jesu ili nisu, pitanje je samo kad će da ispliva..i da li će.
To je najtužnije, ne biti ono šta jesi slobodno...Da naglasim da oni ne ugrožavaju nikog kako im se često nabacuje, to što se neko oseća ugrožen znači da treba razloge toga da nadje u sebi a ne u drugima.

mislim da si se nalaprdala sad... ti nemas primer da je neko tvoj blizak tebi gej il lezbo ? naravno da te onda niko nije ugrozio.

znaci i vi roditelji niste spremni za gej i lezbo u nasem drustvu, cim ne znate kako bi reagovali..

Ja bih moje dijete podrzala, ali bih iskreno sumnjala, pitala se da li je to neka faza, nadala se da jeste, bila bih bijesna, pitala se u cemu sam pogrijesila. Ali ne bih prestala voliti i biti uz svoje dijete.

znaci zenska je ok a muska nije ? :mrgreen:

obe su iste :tajna:
Ja sam zena i zenska mi je ok :mrgreen:
znaci i vi roditelji niste spremni za gej i lezbo u nasem drustvu, cim ne znate kako bi reagovali..
Kako mogu da znam kako bih odreagovala ako se nisam nasla u tako ozbiljnoj situaciji?Znam npr,kako bih ako bi ikada neko od njih(pu,pu daleko bilo) poceo da se drogira,jer s'tim imam iskustva iz porodice,ali za ovo drugo ne znam.I,ne zelim ikada da saznam.

Ja bih moje dijete podrzala, ali bih iskreno sumnjala, pitala se da li je to neka faza, nadala se da jeste, bila bih bijesna, pitala se u cemu sam pogrijesila. Ali ne bih prestala voliti i biti uz svoje dijete.

hm.. bila bi besna? pitala bi se u cemu si pogresila? a ipak bi ga podrzala .. heh

- - - - - - - - - -

Kako mogu da znam kako bih odreagovala ako se nisam nasla u tako ozbiljnoj situaciji?Znam npr,kako bih ako bi ikada neko od njih(pu,pu daleko bilo) poceo da se drogira,jer s'tim imam iskustva iz porodice,ali za ovo drugo ne znam.I,ne zelim ikada da saznam.

pu pu ne prizivaj da i ovo drugo dodje..

:heart:

Ok za roditelja nije lako da se pomiri sa tim :aha:

Ali kada ti neko nije nista, ne vidim razlog da ga mrzis na primer ili ga osudjujes na linc :mrgreen:

Mozda i nije sasvim u sklopu teme, ali primetio sam jednu zanimljivu paralelu. Osobe sa invaliditetom i LGBT populacija su recimo na ovim nasim ex yu prostorima u slicnom percepciji od strane vecine. Iako potpuno razlicite kao manjinske zajednice, odnos koje drustvo pokazuje prema ovim zajednicama je potcenjivacki, guranje na margine. Mnogi imaju jednak intenzitet odbojnosti i prema OSI i prema LGBT populaciji(ono osecaju gadljivost, odbojnost, mucninu kada ih vide, retko ko bi recimo pozeleo OSI za partnera ili partnerku), stim sto zdravi ljudi recimo vise osecaju sazaljenje prema osobama sa invaldiitetom, pa eto na srecu OSI ne strahuju od fizickih napada, dok prema LGBT populaciji mnogi osecaju bas mrznju. Ne znam, ali mislim da unutar jedne nacije i drustva odstranjivanje pripadnika iste nacije koji su pak po necem razliciti od vecine prosto slabi to drustvo i tu naciju.

Poslednja izmena:
Primetio sam jednu zanimljivu paralelu. Osobe sa invaliditetom i LGBT populacija su recimo na ovim nasim ex yu prostorima u slicnom percepciji od strane vecine. Mnogi imaju jednak intenzitet odbojnosti i prema OSI i prema LGBT populaciji(ono osecaju gadljivost, odbojnost, mucninu kada ih vide, retko ko bi recimo pozeleo OSI za partnera ili partnerku), stim sto zdravi ljudi recimo vise osecaju sazaljenje prema osobama sa invaldiitetom, pa eto na srecu OSI ne strahuju od fizickih napada, dok prema LGBT populaciji mnogi osecaju bas mrznju. Ne znam ali mislim da unutar jedne nacije i drustva odstranjivanje pripadnikaiste nacije koji su pak po necem razliciti prosto slabi to drustvo i tu naciju.

Kakve veze sad ima sto su ili nisu ista nacija?

Kakve veze sad ima sto su ili nisu ista nacija?
Po mom misljenju pripadnici iste nacije i unutar jedne nacije treba da se drze zajedno i podubpiru, bez obzira na razlike(zdravstvene, seksualne,itd). A ne da se izopstavaju. Ne da vecina unutar jedne nacije izopstava manjinske pripadnike sopstvene nacije. Ili unutar sopstvene porodice. To sam hteo da kazem. No, ok, to je sira tema.

Poslednja izmena:
Svaka tolerantnost ima granice. Ako bih vec morala (ne daj Boze) ziviti sa spoznajom da mi je dijete LGBT, ne bih morala ziviti s pogledom na tu bliskost svaki dan.

To bi samo znacilo da nisi prihvatila njegov izbor onako kako si mislila da jesi.Imaginarno je pricati o nasim reakcijama u takvoj situaciji jer mozemo samo da nagadjamo,a cesto su nasa nagadjanja daleko od istine.
I sad,odoh,laka vam noc :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back