Шта мислите о ЛГБТ (лезбејкама, гејевима, бисексуалнима и трансексуалнима)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka tolerantnost ima granice. Ako bih vec morala (ne daj Boze) ziviti sa spoznajom da mi je dijete LGBT, ne bih morala ziviti s pogledom na tu bliskost svaki dan.

onda bi se morala odseliti negde il njih dvoje . . znaci nebi prihvatila da zivis sa njima? mozda usvoje neko dete, pa ti daju da ga ljuljas, pricas bajke.. ni to nebi? kako od toga pobeci..

To bi samo znacilo da nisi prihvatila njegov izbor onako kako si mislila da jesi.Imaginarno je pricati o nasim reakcijama u takvoj situaciji jer mozemo samo da nagadjamo,a cesto su nasa nagadjanja daleko od istine.
I sad,odoh,laka vam noc :cao:

Prihvatila bih svoje dijete s njegovim izborom, ali to bi valjda bila moja granica. Ne znam, tesko je reci. Znam samo da ne bih volila biti u toj situaciji. Rekoh, nije mi prirodno.

- - - - - - - - - -

onda bi se morala odseliti negde il njih dvoje . . znaci nebi prihvatila da zivis sa njima? mozda usvoje neko dete, pa ti daju da ga ljuljas, pricas bajke.. ni to nebi? kako od toga pobeci..

Ne znam. To je situacija koju je tesko analizirati uz pretpostavke. zato sto je toliko licno i blizu. Kad se radi o nekom drugom, puno lakse je suditi.

Ne daj Boze :pop:

Ne znam. To je situacija koju je tesko analizirati uz pretpostavke. zato sto je toliko licno i blizu. Kad se radi o nekom drugom, puno lakse je suditi.

Znam da je to licno. zato te pitam, kao majka da cujem tvoj stav, al vidim da si neopredeljena i nesigurna.. Dakle, potvrdjuje se da roditelji nisu spremni na tako nesto, da im sin bude gej il cerka lezbo.

Ako dete spozna u procesu sazrevanja da je homo, lesbo, bi, mislim da ne postoji nista sto bi to kao 'sprecilo' Ili kao sto to neki kazu da se vrati na 'pravi put'(jer i nije na krivom ili pravom putu nema tu nekog iusa, vec na putu na kojem ga vodi vlastitita seksualna priroda, hormoni, libido. Biti hetero ili homo, ili bi, nije neciji svesni odabir, hir, vec prosto je tako. Ono smo sto smo. Ako nesto egzistira i u prirodi, a homo ipak egzistira(doduse kao manjinsko) onda je pitanje da li je sasvim protiv prirode.

Poslednja izmena:
Znam da je to licno. zato te pitam, kao majka da cujem tvoj stav, al vidim da si neopredeljena i nesigurna.. Dakle, potvrdjuje se da roditelji nisu spremni na tako nesto, da im sin bude gej il cerka lezbo.

Ja nisam spremna. Rekla bih da su nespremni i oni koji su sami pripadnici te populacije jer znaju sa kakvim se zivotom suocavaju.

Angel4U, slazem se sa tvojim gledistem. Ispravan zivot ili neispravan zivot, u ovom domenu o kojem ovde pricamo, to zapravo ne postoji. Ne u smislu nekakve 'propisane zakonitosti'. Mislim ispravan, neispravan seksualni zivot... Relativan je pojam. Relativna je takva podela. Osim naravno u iracionalnoj podsvesti ljudi, gde je ili ili, ili crno ili belo.. Zapravo, dopusteno je i ispravno je sve ono sto covek radi da bi uzivao, zadovoljavao i bio zadovoljen. I pritom objektivno ne ugrozava. Mene recimo kao heteroseksualca ne ugrozava postojanje homo. Zasto bi(cak sta vise, to ostavlja vise prostora ka zenskoj populaciji ;) ). Ne spopadaju, ne smaraju, prosto svako zna ko je ko i sta je sta. Samim tim, dopustam im da je ispravno ono sto oni jesu. Ako u tome uzivaju, ako ih zadovoljava i cini srecnim, ok. Kao sto mene recimo zadovoljava i cini srecnim hetero odnos. Jedino, gde bih korigovao tvoje glediste, to je u onom delu gde kazes da su svi homofobi potencijalni LGBT. To je teza koja ne stoji, mislim tesko je dokaziva. Moze biti, ali i ne mora. Imas dosta ljudi kojima je prosto gadljivo(neprirodno kako sami kazu), ali nisu potencijalni homo.. Licno mislim da je ta gadljvost iracionalna ali smatram da to ne mora da znaci da je neko potencijalni homo, vec je to pravo na licno misljenje. Sve dok se ne dohvate stangle u ruke i dok se ne pocne nasrtanje na fizicki integritet ljudi koji su iz LGBT populacije. E onda nastupa zakonska sankcija. I to je to.

Poslednja izmena:
Поздрав свима. Не умем да претражим да ли постоји слична тема па постављам ову. Молим администраторе и модераторе да је не бришу. Ово је истраживање о сексу, љубави, ЛГБТ и хетеросексуалним људима. Драга ће ми бити свака диксусија и размена мишљења уз толеранцију и поштовање свих учесника ове теме. Дозвољена су сва могућа мишљења и ставови, само молим вас, будите искрени колико можете. Поред тога што ћемо овде научити пуно једни од других, такође, на овој теми ћете имати прилику да нађете људе који мисле слично као и ви, па можете се повезати са њима и преко приватних порука. Пријатно вам било на овој теми. Дородошли :)

Pa ne mislim nista, jer mi to sto je neko LGBT ne govori nista bitno o njemu.

Cekaj sada da procitam celu temu, pa da krenem sa pljuvanjem po pajserskim stavovima.

Priroda je dala i njih, to nije izbor u smislu odluke da li će da vole muškarce ili žene već je to jednostavno tako. Ne mogu protiv sebe..I ne treba.
Bolje biti otvoren nego gurati pod tepih istinu.Mada ovde još dugo neće moći da budu potpuno otvoreni, pošto ih mlate i iživljavaju se nad njima oni nesigurni zapravo u svoj identitet, tzv. latentni ******.

Мали број њих је то природно, јер се ту дешава неки хаос у телу па то буде "природно" јер то и не може бити природно.. Али сам исто тако приметио да је доста њих било злостављано, итд итд иза сваке те приче често стоји та нека друга страна због које су они то и постали, и знам шта причам овде али је дуга прича за објашњавање..

И то што причају "латентни педери", види ја немам проблем са тим да ћу ја посумњати да сам и ја педер ако седим са неким од њих, дакле то је глупа прича да глупље нема, већ ме једноставно нервира кад неки лик хода као жена, прича као жена, понаша се као жена, облачи се као жена итд итд, једноставно не волим то да видим.. Као што ми је крајње идиотски да се женско облачи као мушко и тако се и понаша..

Takvi kao MP5 branitelji ispravnog zivota i plase te Geyeve i mesaju im se u zivot i pokusavaju da im menjaju sexualno opredeljenje :mrgreen:

Veci su ****** ti sto sto se mesaju u gayevski zivot nego ovi sto to rade :lol:

Jer se gayevi ne mesaju Strejt osobama u zivot i ne pokusavaju da im menjaju sexualno opredeljenje :aha:

Znaci ove Strejt osobe privlace Gayevi podsvesno, jer razamisljaju o njima stalno umesto da misle na zene koje im se svidjaju i vode svoj zivot :hvala:

И ово је написао тип који регуларно држи педере на аватарима? Па добро..

Ne znam za njega, šta su njegovi motivi, ali inače ljudi sigurni u svoj identitet nemaju strah od drugačijih od sebe, sigurni su da to što ćaskaju, prolaze pored ili se i druže sa gej osobom, ne znači da će i oni postati gej, to već jesu ili nisu, pitanje je samo kad će da ispliva..i da li će.
To je najtužnije, ne biti ono šta jesi slobodno...Da naglasim da oni ne ugrožavaju nikog kako im se često nabacuje, to što se neko oseća ugrožen znači da treba razloge toga da nadje u sebi a ne u drugima.

А на ово сам већ одговорио горе.

pa kad imamo divnu omladinu, navijache i naciste <3

Национална омладина је једино што је остало од Српске државе.
Старија популација расла у комунизму,отуђена од Српства мисли само како да преживи.
Популација средњих година уморна је од било каквих драстичних промена,навикли на преживљавање спремни су да нестану тихо.
Омладина је ту подељена,на три дела,један је затрован ,,европским вредностима,, и потпуно анти-српски,други је незаинтересован и мирно посматра без трунке емоције суноврат наше Отаџбине,и ту је трећи део,национално свесних момака који су спремни да учине дела због којих ће их будући нараштаји српски благосиљати.

Морони,попут тебе,својим излизаним етикетама не могу их спутати.

Захваљујем се опет свима на досадашњим коментарима ове теме коју сам покренуо. Занимљиво ми је и учим од вас на ову тему која ме занима. Молим вас само да не вређате једни друге што сте почели већ, јер то разбуктава свађу па долази до јаче мржње и вређања. Ово није тема за то. Опоменут сам од модератора да ће тема бити затворена ако буде било вређања, и ја сам молио тог модератора да кажњава лично оне који вређају а тему да не затвара због оних који вређају, и модератор се једва сложио са тим, бар за сада. Мада, на овом форуму су ми раније затварали неке теме због учесника који су вређали, па сам неколико дана молио да се тема откључа, па се они смилују и откуључају је. Онда опет дође неко злонамеран ко ме мрзи на тему коју сам покренуо и вређа и прети другима намерно да би се моја тема закључала па је модератори опет закључају, ја онда опет молим да је откључају, и све тако у круг. Молим вас, немојте ми то радити, као неки раније на другим мојим темама. Свако ко буде вређао и користио вулгарни речник, нека зна да ће бити кажњен лично он од модератора, а не тема. Хвала лепо.

Prvo, homoseksualizam nikog ne ugrožava, a to je prvi i osnovni kriterijum da li je nešto društveno prihvatljivo.

Uvek sam verovao da se ljudi takvi rađaju, tj. da nose predispoziciju za to. Kao što znam da postoje i neke teorije seksualnosti gde je seksualnost kao skala od apsolutnog heteroseksualizma do apsolutnog homoseksualizma i da smo svi smešteni negde po toj skali.

Ono što je bitno: ružno je da se o ljudima priča samo kroz njihovo seksualno opredeljenje. Čoveka posmatram isključivo kao čoveka, bez obzira s kim spava i koga voli, bitni su isključivo ljudski kvaliteti. Heteroseksualizam ne garantuje dobrog čoveka niti ,,normalnu'' osobu. Isto tako među homoseksualcima ima srazmerno dobrih ljudi. Mnogi veliki ljudi u istoriji bili su homoseksualci, sreća njihova da se nisu rodili na Balkanu dvehiljaditih. Ja mislim da bi svet bio mnogo uskraćeniji za jednog Sapfo, Da Vinčija, Mikelanđela, Oskara Vajlda, Virdžiniju Vulf, Volta Vitmana, Verlena, Remboa, Čajkovskog, Prusta, Ejzenštajna, Merkjurija...nego za sve ove lokalne ,,branitelje porodičnih vrednosti'' koji stavljaju nasilje i odbacivanje homoseksualne dece iz porodice kao neku društvenu vrednost.

Imam godina, prošao sam faze raznih predrsuda i prosvetljenja i danas mi kao porodičnom čoveku ništa od toga ne smeta i poštujem sve što je iskreno, pravično i s ljubavlju.... Čovek se meri prema svojoj vrlini i humanosti i tad postaje nebitno njegova seksualnost. A sama sposobnost da nekog voli, to je već dar koji imamo kao ljudi, pa čak i ako je to istopolna ljubav, ljubav je najviša vrednost i vrlina.

Da ne pričam o tome da je nebulozno to da se danas suprotstavljaju pojmovi tipa: nacionalizam : homseksualizam, liberalizam : religioznost.... To može samo u neprosvećenim društvima i u svesti ograničenih ljudi... Ti pojmovi ne moraju da se suprotstavljaju, oni ontološki nemaju bazu po kojoj bi se kosili.

mislim da do tog, ajde da kazem, bioloskog poremecaja dolazi zbog disbalansa hormona, polnih hormona kod jedinke
homoseksualizam je zapazen i kod zivotinja, naravno jako jako retko se javlja, ali se desava

To jako retko i nije baš tako retko, čitao sam o tome povodom jednog univerzitetskog samita.... Mali je broj ljudi koji se tako izjašnjavaju otvoreno, oko 5%, pri čemu postoje društva, oko skoro 20% koja negiraju da homoseksualizam uopšte postoji... I njihovi odgovori ulaze u statistiku... A realnost je da u društvima koja su otvorenija, oko 10% ljudi priznaju homoseksualnu orjentaciju, dok se u nekim istraživanjima koja nisu direktno tražila identifikaciju, već proučavala seksualna iskustva pokazalo da je 15 % žena i 30% muškaraca imalo neku vrstu istopolnih interakcija koje su dovele do orgazma (zajednička masturbacija, grupni seks)... Tako da, nije nešto baš toliko retko, koliko je sputano zbog društvene konvencije. Procenat od 10% uzima se često kao neka vrsta pretpostavljenog proseka LGBT populacije (deklrisane i nedeklarisane).

S tim da je to u celoj populaciji. Istraživanja su takođe pokazala da među inteligentnijim ljudima postoji srazmerno više homoseksualaca.

U nekim metropolama i velikim gradovima koji su univerzitetski centri zbog te činjenice i do 20% populacije čine homoseksualne osobe.

Поздрав свима. Не умем да претражим да ли постоји слична тема па постављам ову. Молим администраторе и модераторе да је не бришу. Ово је истраживање о сексу, љубави, ЛГБТ и хетеросексуалним људима. Драга ће ми бити свака диксусија и размена мишљења уз толеранцију и поштовање свих учесника ове теме. Дозвољена су сва могућа мишљења и ставови, само молим вас, будите искрени колико можете. Поред тога што ћемо овде научити пуно једни од других, такође, на овој теми ћете имати прилику да нађете људе који мисле слично као и ви, па можете се повезати са њима и преко приватних порука. Пријатно вам било на овој теми. Дородошли :)

Pa nista posebno, ljudi sa poremecajem koji su ga prihvatili kao dar ... nije im u redu to njihovo napadno propagiranje da je to nesto sto je normalno i prirodno kad to nije ...

Trebas imati veliki um pa napisati "zivi i pusti druge da zive" a potom "strasno me nervira da je normalno voljeti isti spol"

Pa zbog takvih se i prave parade,zbog licemjera koji nesto ne trpe,i koje nesto nervira sto smatraju nenormanim.

Zivi i pusti druge da zive. Ne nerviraj se,

ae ne pravi se pametan ... napisala je da joj smeta propagiranje da je u redu voliti isti pol ... a propagiranje necega ne pusta druge na miru

Ево још једног питања од стране мене, јер у току теме питао сам још нека питања, па ко их види и хоће, било би лепо да одговори, колико хоће и може. Ево новог мог питања:

Које је ваше сексуално опредељење и зашто?

Panseksualno....:zurka:

Ne mislim ništa, sve dok nikoga ne ugrožavaju... uostalom kao i svaka druga populacija.... ne zanimaju me. Svako ima prava na svoj život dok god tuđi ne ugrožava....

Ne mislim ništa, sve dok nikoga ne ugrožavaju... uostalom kao i svaka druga populacija.... ne zanimaju me. Svako ima prava na svoj život dok god tuđi ne ugrožava....

Klasična frazetina.
Čak su mi pošteniji ovi što čekaju iza ćoška sa šipkama da premlate pedere, barem znaš ko su i šta misle.

Ne znam samo kako to neko nekog ugrožava. Sad ja da uzmem kuhinjski nož i počnem da napadam ljude po ulici to bi bilo ugrožavanje ili da nekog kidnapujem....

Ti ako prihvataš nekog onda taj ne može da te ugrožava, nema razloga za tako nešto.
Ako i počne da te smara ili je napadan i nekulturan, šta god, to je zato što je budala, a ne zato što je homo ili hetero.

Ovakvi stavovi su ustvari najgori za društvo.To je ono kad čoveku nije dobro na ulici, a ti okreni glavu i zamakni u drugu ulicu, šta te briga.....i tako za bilo koju temu....
Kao ravnodušni smo i sve super, a ovamo kad treba nešto...jao znaš, ovo-ono....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back