Шта мислите о ЛГБТ (лезбејкама, гејевима, бисексуалнима и трансексуалнима)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako sam naučio da gledam svoja posla

Živim u Kovinu, nedaleko od „ludnice“.
Juče prepodne sam prolazio trotoartom pored „institucije“
Čuo sam da pacijenti viču: „ 13... 13... 13...“
Visoka ograda ne dozvoljava da možeš da vidiš unutra.
Srećom, video sam rupu u ogradi i radoznalo sam provirio kroz nju.
Neki idiot me je ubo štapom u oko.
Onda su svi počeli da viču: „14... 14... 14...“!

Teško pitanje.
Trudim se da budem tolerantan prema svima
i neka svako živi kako hoće ali....
Odnos treba da bude muško-ženski.

I da se našalim:
Ako mu se baš hoće otpozadi neka ga svirne ženi.

Ali, prijatelji.
Odgledao sam film "Parada" i, moram da priznam,
malo me bacio u razmišljanje, tj, utvrdio stav:
Živi kako hoćeš i pusti druge da žive kako hoće.

A imao sam i "bliski susret" sa njima.

1977 g.
Gimnazijska ekskurzija, Zagreb
(bez aluzije da su hrvati derperi)
i u disku me neki uhvati ta dupe.
Dobio je odmah Ushiro-mawahi geri u glavu,
pa masovna tuča,
pa svi u prdekanu do ujutru,
jedva se iskoprcali iz zatvora.

A tek je štos što su se i naši profesori tukli.
U školi strogi, prestrogi.

Ја ћу да постанем геј, сад је то модерно. И девојке се више друже и отворе се више гејевима и онда кад ме тотално зготиви ја јој кажем "Е знаш ја нисам геј, ложим се на тебе" и она онда сва срећна падне ми у наручје :)

O tim izopacenim likovima mislim sve najgore i bas mi je krivo sto sad svetom ne zavlada neki gospodin sa onim brcicima koji je imao genijalne ideje po pitanju tih nakaza.
Мислиш ли на чика Хићу? Знаш ли да је он имао гејеве међу својим високим функционерима, само их је гонио који нису били политички подобни а остале је пуштао да раде код њега и Хитлер југенд (омладина) је било легло хомосексуализма и педофилије. Информиши се мало боље.

Videh u ranijim postovima a propo biseksualnosti, da vecini koncept seksualnosti uopste nije jasan :)

Covek ima seksualnost cak i kad je ceo zivot u deklarativnom celibatu... Seksualnost (izmedju ostalog) podrazumeva erotsku i emocionalnu privlacnost prema osobama jednog ili oba pola. Ako se neko deklarativno odluci na celibat, a recimo masturbira ili zamislja odnos s osobama suprotnog pola, on je heteroseksualac i tacka.

Isto tako, moze jedan muskarac nikad nista da ne proba s drugim muskarcem, ali da zamislja to ili masturbira na misli o tome - on je biskesualac. Seksualnost je deo identiteta, ne meri se stepenom ispoljavanja - ispoljavanja su monogamija, bigamija, promiskuitet, celibat.... Ali je seksualnost nesto sto nije samo na nivou ispoljavanja, vec je deo identiteta licnosti.

A sto se tice tih komentara koji afirmisu mrznju i nasilje prema drugim ljudskim bicima samo na temelju drugacije seksualnosti, mislim da treba da budu pod nekakvim sankcijama jer nijedan pojedinac uz svu slobodu govora, nema pravo na to.

Jedan Oskar Vajld bio je veci i mudriji od sve vas gospode. Isto tako i Da Vinci i Cajkovski i veliki Marsel Prust. Bojim se da su ziveli ovde i sada postojala bi sansa da i nad njima, kako kazete, vrsite egzorcizam....

A sto se tice tih komentara koji afirmisu mrznju i nasilje prema drugim ljudskim bicima samo na temelju drugacije seksualnosti, mislim da treba da budu pod nekakvim sankcijama jer nijedan pojedinac uz svu slobodu govora, nema pravo na to.

Jedan Oskar Vajld bio je veci i mudriji od sve vas gospode. Isto tako i Da Vinci i Cajkovski i veliki Marsel Prust. Bojim se da su ziveli ovde i sada postojala bi sansa da i nad njima, kako kazete, vrsite egzorcizam....
Свако има слободу говора па и да се бори против ЛГБТ својим аргументима, има људи који то раде без мржње, и имају право на то. Исто тако и ЛГБТ-у нико не брани слободу говора и да се боре за своја права ако хоће већа права. Свако има право да се не слаже са појавом ЛГБТ и да брани хетеросексуалне брачне и породичне вредности. ЛГБТ се залаже за толеранцију па према томе нека толеришу оне који другачије мисле и имају другачије ставове. Не значи да свако ко се не слаже са ЛГБТ њих мрзи или шири говор мржње. Јел поштено? Има и међу ЛГБТ оних који мрзе хетеро особе, неке лезбејке мрзе мушкарце, неки гејеви мрзе жене, неки из ЛГБТ мрзе хришћанство и друге религије и вернике тих религија и ругају им се, итд. Нико их не тера да буду побожни али шта ће им то да мрзе побожне људе и религије, да пишу против религија, снимају богохулне филмове, праве богохулне изложбе фотографија као што је била она у Београду, итд.? Зашто провоцирају? Они сами навлаче гнев верника на себе. Па и међу ЛГБТ има верника разних религија, можда се и они осете увређени тиме.

Poslednja izmena:
Свако има слободу говора па и да се бори против ЛГБТ својим аргументима, има људи који то раде без мржње, и имају право на то. Исто тако и ЛГБТ-у нико не брани слободу говора и да се боре за своја права ако хоће већа права. Свако има право да се не слаже са појавом ЛГБТ и да брани хетеросексуалне брачне и породичне вредности. ЛГБТ се залаже за толеранцију па према томе нека толеришу оне који другачије мисле и имају другачије ставове. Не значи да свако ко се не слаже са ЛГБТ њих мрзи или шири говор мржње. Јел поштено? Има и међу ЛГБТ оних који мрзе хетеро особе, неке лезбејке мрзе мушкарце, неки гејеви мрзе жене, неки из ЛГБТ мрзе хришћанство и друге религије и вернике тих религија и ругају им се, итд. Нико их не тера да буду побожни али шта ће им то да мрзе побожне људе и религије, да пишу против религија, снимају богохулне филмове, праве богохулне изложбе фотографија као што је била она у Београду, итд.? Зашто провоцирају? Они сами навлаче гнев верника на себе. Па и међу ЛГБТ има верника разних религија, можда се и они осете увређени тиме.
U prevodu, dobrih ima i na jednoj i na drugoj strani isto kao i govana. :D

Šta to znači boriti se protiv LGBT?! To su ljudi sa imenom, poreklom, profesionalnim identitetom, obrazovnim profilom, načinom ishrane, političkim stavom, odnosom prema religiji, načinom odevanja, kuhinjom koju preferiraju, knjigama koje čitaju, muzikom koju slušaju, očevima, majkama i naravno, partnerima koje vole ili imaju seksualnu vezu... Ja ne vidim kako neko može da se bori protiv nekoga ko je - ljudsko biće kao i svako drugo biće koje ne ugrožava život drugih bića. Aktivizam te vrste odnosi se na ugrožena ljudska prava i koja podrazumevaju društveno i fizičko ugrožavanje koje postoji. Dakle, oni se bore za ono što im je neko uskratio, detektujući ih kao zajednicu (iako je seksualnost jedan od slojeva identiteta, ne jedini i ne ključan i zaista je teror nekog tretirati samo po jednom sloju identiteta - mrzeti nekog jer je Srbin, Hrvat, Rom, musliman, žena, dete, homoseksualac, invalid) - dakle, nije poenta da oni potenciraju seksualni identitet, već je poenta da su oni kao ljudska bića ugroženi na temelju seksualnog identiteta, a to su dijametralno suprotni pojmovi.
Dakle, LGBT osobe se bore za prava koja su im uskraćena. S druge strane oni koji istupaju protiv LGBT ljudi ne brane svoje pravo, njima nikakvo pravo samim postojanjem homoseksualnih osoba nije ugroženo, već se bore protiv nečije borbe da dobije svoja prava... Svaka borba protiv osnovnih ljudskih prava (sloboda, život,socijalne, zdravstvene i fiziološke potrebe, potrebe za ljubavlju) neke zajednice je teror i agresija...

To ko koga mrzi, to je već pitanje individualaca... Svako ima pravo da podriva religiju, ukoliko je intelektualno ili duhovno, logikom ili intuicijom odbija - to ne rade LGBT osobe, već ateisti, agnostici, skeptici i ima ih u svim narodima, kulturama, društvima, pa i među svim polovima i seksualnostima... Glupo je jako dovoditi to ekskluzivno u vezu sa LGBT osobama. Po toj logici, mnogi naučnici zahvaljući kojima ti koristiš mnoge tehnološke benefite bili su bogohulnici koje je trebalo ućutkati, jer su bili ateisti... Mnoge umetnike verovatno zatrti, jer su bili homoseksualci...

Izloižba fotografija je stav umetnika, a ne bogohuljenje. Religioznost nema nikakav primat niti privilegiju u odnosu na ateizam ili agnosticizam u savremenom svetu, ne znam odakle ti to?? Zašto bi se jedan vernik rugao ako neko ironizuje religiju?! Pa ne identifikuje se valjda nijedan intelektualan, zdrav i prav čovek do te mere s nekom grupom i zajednicom da ne vidi mogućnost da drugi nisu religiozni ili da ne uviđa mogućnost podsmehu nekim elementima vere???
Ne znam šta su bogohulni filmovi, ali znam šta su loši ljudi. A loših ljudi ima mnogo više među vernicima, jer je mnogo lakše biti licemeran vernik, nego bilo šta drugo...

Poslednja izmena:
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/antigej-zakon-u-rusiji-usvojen-s-odnosom-glasova-4360/

Антигеј закон у Русији усвојен с односом гласова 436:0
12. јун 2013. | Блиц
14

(Фото: Блиц)
Москва – Руски доњи дом парламента усвојио је јуче закон који стигматизује геј популацију и забрањује било какво давање информација деци о хомосексуалности. Због чињенице да је закон усвојен готово једногласно, са 436 гласова „за“ и ниједним „против“, и само једним „одсутним“, неки кажу да их ово подсећа „на добра стара времена“.
Законом се забрањује „пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа“, а за одржавање геј парада предвиђена је казна у висини од 156 долара. Потребно је да закон буде усвојен и у горњем дому, након чега ступа на снагу кад га потпише Путин.
Како тврди Асошијетед прес, очекује се да ће закон бити усвојен и одобрен.
Ројтерс примећује да ће се поменути закон битно учврстити на националном нивоу, будући да се већ примењује у бројним градовима, међу којима је и Санкт Петербург.
Пре гласања геј активисти су испред парламента у центру Москве покушали да одрже „Параду љубљења“. Међутим, неких око 200 анти-геј активиста их је гађало јајима. Поред тога, узвикиване су и пароле „Русија није Содома“. Већина од 20-ак приведених демонстраната су они који се боре за права хомосексуалаца.
Закон забрањује Русима, странцима, као и медијским организацијама да „пропагирају нетрадиционалне сексуалне односе“ малолетницима, а предвиђа и казне за изједњачавање хомосексуалних са хетеросексуалним односима.
Уколико појединци користе медије или интернет за такву „пропаганду“ биће кажњени новчаном казном до 3.000 долара, док ће организације морати да плате до 30.000 долара и да буду затворене до три месеца.
Странци ће за кршење овог закона плаћати казне у износу до 3.000 долара и могу да буду у притвору до 15 дана или да буду депортовани.

Ovde se bas zaostrilo...
Ми на овој теми водимо цивилизовани дијалог без вређања и мржње. Сваки човек има свој став и право да га искаже јер му закон дозвољава слободу говора, значи може да се бори за права ЛГБТ, може да се бори за угрожена права хетеро породичних вредности које величање ЛГБТ угрожава, може да мири обе стране, може да буде неутралан, итд. :)

http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/antigej-zakon-u-rusiji-usvojen-s-odnosom-glasova-4360/

Антигеј закон у Русији усвојен с односом гласова 436:0
12. јун 2013. | Блиц
14

(Фото: Блиц)
Москва – Руски доњи дом парламента усвојио је јуче закон који стигматизује геј популацију и забрањује било какво давање информација деци о хомосексуалности. Због чињенице да је закон усвојен готово једногласно, са 436 гласова „за“ и ниједним „против“, и само једним „одсутним“, неки кажу да их ово подсећа „на добра стара времена“.
Законом се забрањује „пропаганда нетрадиционалних сексуалних односа“, а за одржавање геј парада предвиђена је казна у висини од 156 долара. Потребно је да закон буде усвојен и у горњем дому, након чега ступа на снагу кад га потпише Путин.
Како тврди Асошијетед прес, очекује се да ће закон бити усвојен и одобрен.
Ројтерс примећује да ће се поменути закон битно учврстити на националном нивоу, будући да се већ примењује у бројним градовима, међу којима је и Санкт Петербург.
Пре гласања геј активисти су испред парламента у центру Москве покушали да одрже „Параду љубљења“. Међутим, неких око 200 анти-геј активиста их је гађало јајима. Поред тога, узвикиване су и пароле „Русија није Содома“. Већина од 20-ак приведених демонстраната су они који се боре за права хомосексуалаца.
Закон забрањује Русима, странцима, као и медијским организацијама да „пропагирају нетрадиционалне сексуалне односе“ малолетницима, а предвиђа и казне за изједњачавање хомосексуалних са хетеросексуалним односима.
Уколико појединци користе медије или интернет за такву „пропаганду“ биће кажњени новчаном казном до 3.000 долара, док ће организације морати да плате до 30.000 долара и да буду затворене до три месеца.
Странци ће за кршење овог закона плаћати казне у износу до 3.000 долара и могу да буду у притвору до 15 дана или да буду депортовани.

Свака част Русима! :thumbup: :)

А шта ако те нека лепа цица и згодна мува, пусти музикицу, мало попијете, па још имате базен у дворишту, м? :)

Отерала бих је у *****! Па нисам лезбејка!

Poslednja izmena:
Ми на овој теми водимо цивилизовани дијалог без вређања и мржње. Сваки човек има свој став и право да га искаже јер му закон дозвољава слободу говора, значи може да се бори за права ЛГБТ, може да се бори за угрожена права хетеро породичних вредности које величање ЛГБТ угрожава, може да мири обе стране, може да буде неутралан, итд. :)

I šta? Ako ne želiš nekom geju razbiti glavu ciglom, to znači da veličaš LGBT zajednicu? :roll:

Eeeeh :aha: da su heteroseksualci malo veći :navodnik: ******, a malo manje balkanci, porodica ne bi bila ugrožena.... :aha:

Kakva crna ugrozena prava hetero vrednosti? Sta je to onemoguceno nekom hetero paru?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back