insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
Malo mi je zbunjujuce ovo pitanje o "zadovoljavanju" biseksualne strane. Jednostavno, nema nikakve razlike u odnosu na heteroseksualce. Ako pronadjem zenu koja mi se svidja i koju cu voleti necu osecati nikakvu prazninu i nezadovoljenost ako pored nje ne budem imao nekog drugog. Taj brak moze da bude isti kao i kog onih koji su hetero. I muskarci u strejt brakovima osecaju privlacnost prema drugim zenama ali ne stupaju u seksualne odnose sa njima (ili barem ne bi trebalo). Isto tako bih i ja u toj situaciji i dalje osecao privlacnost prema drugim zenama/muskarcima, ali ne bih nista radio sa njima.Ulaziš u ozbiljnu vezu ili brak i planiraš decu (mada i ne mora jer za decu i ne mora ozbiljna veza, jelte). To je ustvari hetero veza, ipak.
E sad, ako smo na nivou biseksualnosti, u takvoj vezi, na koji način ti "zadovoljavaš", "ispunjavaš" tu svoju bisex stranu? Je li to otvorena veza,
je li to traži pristanak partnerke na takav odnos, ili praktično neku trojnu vezu, ili se ustvari radi više o stilu života (bilo da je u pitanju samo sex ili
i neki emocionalni odnosi koji zahtevaju čvršće povezivanje).
Mislim da tu ima dosta "varijacija na temu", a baš iz ugla biseksualnosti.Zato me zanima kako bi to funkcionisalo (ne mislim da ne može da
funkcioniše, da ne bude zabune).
- - - - - - - - - -
Pa ovo generalno i jeste tacno, otud ima i rec "*****". Samo sto je izvorno znacenje te reci ono sto Novalsta kaze.Википедију пишу читаоци и не мора да буде тачно што је написано, није уопште поуздан извор, то свако зна, сем тебе. А од стручних људи сам чуо на предавањима и читао из њихових текстова да је педерастија исто што и хомосексуалност, само је то србски стари назив.
mada mislim da nisi u pravu sto se tice naziva, ni jedan od ova dva nije srpski. Po Thesaurusu (taj izvor sam nasla) pederastija (pederasty= sexual relations between a man and a boy (usually anal intercourse with the boy as a passive partner)) je seksualni odnos sa decakom adolescentom, a homoseksualnost (homosexuality=a sexual attraction to (or sexual relations with) persons of the same sex) je privlacnost ili seksualni odnos sa osobom istog pola. Mislim da konfuzija nastaje zbog toga sto kad se pomene pederastija uglavnom se misli na anticku Grcku, a oni sebe nisu smatrali homoseksualcima to im je jednostavno bio stil zivota dok se ne ozene...otprilike
Aseksualan kao posebna celina.