Bilapse, pokusaj da negiras cinjenicu da je Cercilov sin, Rendlof Cercil, dugo vremena proveo pri Titovom Vrhovnom stabu. Kad je tako veliki postovalac cetnika, zasto Vinston Cercil nije poslao svog sina kod Draze u stab? Ti sad ponovo pocni pricu kako je Cercil bio zaveden, kako on nije znao sta se stvarno desava u Jugoslaviji, i kako je sina poslao na "pogresnu stranu". E, vidis, Cercil je vrlo dobro znao sta se desava u Jugoslaviji, zato sto su stalne britanske misije bile i u cetnickim i u partizanskim stabovima, i svakodnevno slale izvestaje o stanju u Jugoslaviji. Izvestaji britanske misije koja je bila pri Titovom stabu su uglavnom govorile o stalnim borbama partizanskih jedinica protiv Italijana i Nemaca, dok su izvestaji Engleza pri cetnickim stabovima uglavnom govorili kako doticna strana sedi uz dud, nesto "ceka", i s' vremena na vreme organizuje po koju hajku protiv komunista. I upravo su takvi izvestaji uticali na Cericila da svoju podrsku uputi partizanima, i u znak saveznistva, svog sina uputi kod Tita u stab.
A sad sto se tice tvog negiranja da su cetnici saradjivali sa Nemcima... Pa vidis, ti si i sam u vezi one Trumanove nagrade navodio neke izvode iz enciklopedije Britanika - pa sam i ja nasao nesto interesantno bas u Britanici
Even after the Germans drove both forces out of Serbia, many Chetniks occasionally joined German, Italian, and Croatian units in operations against their communist rivals.
Ti si prvi pomenuo Britaniku, e, i ovaj izvod ti je iz Britanike.
I sta sad, oni koji su pisali Britaniku lazu da su cetnici saradjivali sa Nemcima, Italijanima i ustasama?
A sto se tice tvoje price da nisu svi cetnici isti, tj. da postoje cetnici Draze Mihajlovica, cetnici Dimitrije Ljotica, cetnici Koste Pecanca itd., to mene bas briga. Zna se ko su bili partizani a ko su bili cetnici. To sto je cetnicka strana imala nekoliko struja, to me bas briga. Svaka od njih je na neki nacin saradjivala sa okupatorom. Da li sa Italijanima ili sa Nemcima, to je potpuno sve jedno.
A sad sto se tice tvog negiranja da su cetnici saradjivali sa Nemcima... Pa vidis, ti si i sam u vezi one Trumanove nagrade navodio neke izvode iz enciklopedije Britanika - pa sam i ja nasao nesto interesantno bas u Britanici
Even after the Germans drove both forces out of Serbia, many Chetniks occasionally joined German, Italian, and Croatian units in operations against their communist rivals.
Ti si prvi pomenuo Britaniku, e, i ovaj izvod ti je iz Britanike.
I sta sad, oni koji su pisali Britaniku lazu da su cetnici saradjivali sa Nemcima, Italijanima i ustasama?
A sto se tice tvoje price da nisu svi cetnici isti, tj. da postoje cetnici Draze Mihajlovica, cetnici Dimitrije Ljotica, cetnici Koste Pecanca itd., to mene bas briga. Zna se ko su bili partizani a ko su bili cetnici. To sto je cetnicka strana imala nekoliko struja, to me bas briga. Svaka od njih je na neki nacin saradjivala sa okupatorom. Da li sa Italijanima ili sa Nemcima, to je potpuno sve jedno.