ŠTA MISLITE KAD MUŠKARCI IZLAZE IZ PUBERTETA?

Sve zavisi od pojedinacnih slucajeva.Postoje oni koji ne odrastu nikad,a postoje i oni koji brzo odrastu,steknu radne navike i na vreme se osposobe za zivot.

Poznajem bezbroj primera i jednih i drugi.Inace,licno znam muskarce koji su vec sa 25 godina stvorili ono sto ne moze ni da se zamisli (i u materijalnom i u svakom drugom smislu),stvorili porodicu,a o onokme sto su stvorili kasnije ne zelim ni da kometarisem.Licno,ne poznajem ni jednu takvu osobu zenskog pola.

A zene koje pricaju kako muskarci obicno dozivotno ostaju u pubertetu trudim se da izbegavam u sirokom luku jer odmah vidim da nemaju pojma o cemu pricaju.Cim zena to kaze,to je znak da zeli da svali svu odgovornost i obaveze na muskarca.Bilo bi dobro da one malo odrastu,pa tek onda neka komentarisu muskarce i njihovo odrastanje. :roll:

AKO ZENE SAMO VI KE NJAJTE, OVA TEMA JE SAMO VASA LICNA ISFRUSTRIRANOST....

JA NE ZNAM KO JE STVORIO PREDRASUDU DA MUSKARCI NE SAZREVAJU TO JE GLUPOST NAJVECA, TIME SE VI SAMO BRANITE JER STE DZANGRIZAVE I SMARATE PUNO....
U PAZI VI STE SAZRELE U P.... MATERIJNU.....FROJD KAZE OD KADA SE RODITE IMATE KOMPLEX NIZE VREDNOSTI JER NE POSEDUJETE PENIS, PA ONDA TRAZITE TAJ PENIS CEO ZIVOT I NA KRAJU I UMRETE IZFRUSTRIRANE JER NISTE ODABRALE PRAVI PENIS....

A ZASTO NISTE PRONALSE ODGOVARAJUCI PENIS KOJI CE PUTEM MEHANIZMa ODBRANE IDENTIFIKACIJE ZAMENITI VAS NEPOSTOJECI???

E TO JE ZATO STO NE ZNATE STA ZELITE.......EVO IMA I TEMA NA PSIHOLOGIJI - STA ZENE ZELE....

I UVEK ODABERU LOSE MUSKARCE, JEL SU GLUPE ILI NISU DOVOLJNO ZRELE DA ODABERU PRAVOG MUSKARCA?

DA NE PRICAMO O TOME DA ZENAMA NIKADA NECE SAZRETI DEO MOZGA KOJI JE VAZAN ZA PROSTORNU INTELIGENCIJU I ORIJENTISANJE HAHAHAHAH

tOLIKO!

HAjde da vidim koja oda vas "zrelih" zena je toliko zrela i pametna da kaze sta je na mom avataru??
HAjde bas da vidim kada ste vi toliko zrele, pametne, sposobne, odgovorne i sve ostalo??

bRu zLi, dipl. psiholog, vidimo se na pdf psihologija da vas proucavam malo!!!!

Nisam nasla ovu temu na pdf psihologija, pa odgovaram ovde. Nadam se da ces mi oprostiti:zper:
OVA TEMA JE SAMO VASA LICNA ISFRUSTRIRANOST....????!!!!!
Pises velikim slovima, a ako se ne varam velika slova znaci da se svadjas, tj da vices na nekog.
A kad vicemo???? Kad osetimo strah, kad mislimo da nam je ugrozen identitet (u ovom slucaju ko pravi zreli muskarac), kad mislim da nas neko ne voli... Ako jos malo upotrebimo asocijecije (omiljene kod Frojda) mozemo da zakljucimo da onaj koji je u ovom trenutku (tj trenutku u kojem ti pise) isfrustriran si TI.

Idemo na sledece.

U PAZI VI STE SAZRELE U P.... MATERIJNU.....FROJD KAZE OD KADA SE RODITE IMATE KOMPLEX NIZE VREDNOSTI JER NE POSEDUJETE PENIS, PA ONDA TRAZITE TAJ PENIS CEO ZIVOT I NA KRAJU I UMRETE IZFRUSTRIRANE JER NISTE ODABRALE PRAVI PENIS....
Frojd mi se nikad nije bas preterano svideo. Ono sto ja znam, i sto nije frojdovski je da PENIIS vise frustracije donosi muskarcima zato sto ga imaju, negoli zenama zato sto ga nemaju. Iskreno ja za nista na ovom svetu ne bi volela s tom stvarcicom da zivim ceo zivot. Prvo da pocnemo od toga koliko mogu da budu velike frustracije one prve erekcije koje se javjaju kod dece, a koje nisu povezane sa seksualnom zeljom?! Sledece frustracije... svidja ti se cura, sve je ono bas, bas i ti taman da krenes on se nesto stidi, pa nikako nece. OK ona to razume, ali sledeci put on se seca svog prethodnog neuspeha, pa jos vise pogne glavu...ili usred posla priseti se da je loso parkirao kola i ON se odma preda, ne moz dalje. Moja frustracija ovde nije zato sto ja nemam penis, nego zato sto taj sto ga ima je isfrustiran pa ja ostanem bez njega....

ONDA TRAZITE TAJ PENIS CEO ZIVOT ....A ZASTO NISTE PRONALSE ODGOVARAJUCI PENIS KOJI CE PUTEM MEHANIZMa ODBRANE IDENTIFIKACIJE ZAMENITI VAS NEPOSTOJECI???
Sa ovim se slazem, do nekle. ONDA TRAZITE TAJ PENIS CEO ZIVOT i nadamo se da cemo ga pronaci, al ne da bi zamenili nas kao fol nepostojaci, nego onaj koji je vas i koji je nefunkcionalan. Zena nema penis ali u 120 god moze da rasiri noge i da ima seks, a muskarac u 120-setoj se vise ni ne seca sta je to sex.

I UVEK ODABERU LOSE MUSKARCE, JEL SU GLUPE ILI NISU DOVOLJNO ZRELE DA ODABERU PRAVOG MUSKARCA??
.... Imam jedno pitanje. A zasto muskarci vole kucke? Bas sam nesto razmisljala da postavim temu na pdf zene o tome sta misle o konstataciji u jako popularnoj knizi "Zasto muskarci vole kucke", gde izmedju ostalih smesnih stvari pise (parafraziram) da kao muskarci moraju tj trebaju da placaju vecere i izlaske, zato sto zene moraju da radjaju. To kad sam procitala bilo mi skroz onako ogavno, ali sad kad bolje razmislim bas tako i treba. Posto mozemo da radjamo (naravno samo kad nam se prohte), vi ce te da nam placate sve izlaske i to me tako raduje....i mrzim feminizam, emancipaciju, ravnopravnost... mi nismo ravnoprvni. Vi ste jaci i morate da nas nosite kad nas mrzi da hodamo i da nam kupite sve sto pozelimo.

DA NE PRICAMO O TOME DA ZENAMA NIKADA NECE SAZRETI DEO MOZGA KOJI JE VAZAN ZA PROSTORNU INTELIGENCIJU I ORIJENTISANJE

Ha, ha, ha....Posteje samo dve stvari u koje sam 100% sigurna da sam bolja od vecina muskaraca koje znam, a to je presipanje iz supljeg u praznog;) i orjenacija u prostoru. U voznji jedino sto znam je da parkiram kako treba i da idem u rikverc, inace sam uzasan vozac, bolji rezultati na testovima o prostornoj inteligenciji (u dve ili tri dimenzije, rotacija po horizontalnoj, vertikalnoj ili kosoj liniji), bolja orjentacija u nepoznatom prostoru....e sad to je tako zato sto sam ja muskarac koji je zarobljen u telu lepe zene ili zato sto sam imala jako dobro srednje obrazovanje, ili su to geni...nemam odgovor....

I DA obozavam da se pravim pametna, to mi je uza specijalnost, a posebno kad se prica o temama gde sve moze da bude ovako ili onako i ne moram da dokazujem formule za neke teorije u fizici....

Hajde da vidim koja oda vas "zrelih" zena je toliko zrela i pametna da kaze sta je na mom avataru??
Nisam pametna. Pu, pu dalelo bilo. To je tako ruzno danas, al na tvom avatru je Sigmund Freud, i ta njegova slika bi se opisala kao Personality. I da otkrijem jedni malu tajnu ovo nisam znala al sam pronasla na google ( a mogla bi i da probam da analiziram zasto si stavio bas tu sliku, zasto bas Frojd, ali aj da ostavimo teme za svadje i za neki drugi put)
I please, analiziraj me. Evo imas nekoliko mojih postova bas me interesuje sta to ti mislis o meni.

I ono sto sam prvo trebala da kazem je DOBRO JUTRO i prijatna subotnja kafica, ali zaprepastila me tvoja ljutnja

Nije mi jasno zasto tolika negativna energija. Zene ne ujedaju. Oni ljube i vole i s vremena na vreme pokazu ti sta znaci rec RAJ u emotivnom i seksualnom smislu

PS Nadam se da cemo moci da raspravjamo i o drugim temama o psihologije ali bez svadje, cisto naucno....Recimo ono sto mi jako treba u momentu je Pijaze. Ako si dobar u tome, mozemo da razmenimo neke stavove oko njegove teorije, al prvo moram da utvrdim gradivo i da vidim sta je to znam, a posebno ono sto ne razumem kod njega.
Mogu nam se prikljuciti i drugi forumasi koji su zainteresovani
Veliki pozdrav od nekog ko definitivno nije diplomirani psiholog, ali je jedan period svog zivota mastao o tome da to postane.

Poslednja izmena:
Ma bre ljudi ako je muskarcu dobro u kozi pubertetlije sta se to vas tice..radite na svojoj emancipaciji i mirna backa..al ne preko tudje grbace

Nesporazum. Meni ne smeta. Bolje da ste ceo zivot pubertetlije, onako nezni, pamalo nesigurni, romanticni, eroticni...nego nezainteresovani sredovecni muskarci s velikim stomacima. Meni smeta vase shvatanje zene. Mi vam nismo neprijatelji. I mene su muskarci povredjivali, pa ja ne kazem da ste VI ne znam sta. I najiskrenije mrzim emancipaciju. Emancipiraju se manjine, a mi to nismo.:cmok2:

Pubertet se odnosi na bioloske promene (i kod decaka i kod devojcica). Kraj puberteta odlikuje puna seksualna zrelost i sposobnost oplodnje.
Adolescencija se odnosi na psihicke promene i uglavnom se poklapa sa periodom puberteta. Zapocinje pocetkom puberteta a zavrsava se formiranjem identiteta.
Dakle pubertet i adolescencija nije isto....

Muškarci ulaze u pubertet kasnije od žena, pa tom logikom i izlaze kasnije!
Samo koliko kasnije? Da li sa 20, 30, 40 ili nikad?
Ili kod njih iza prvog puberteta, dolazi drugi!:think::mrgreen:

U šestom ili sedmom razredu, rastu nam dlake i dobijamo spermu da napunimo naše sisate i polno zrelije drugarice

Što se psihičke zrelosti tiče, puno je kočnica u vaspitavanju muškarca - kućno i institucionalno kočenje muške biologije čini da neki muškarci jednostavno i ne mogu da sazreju jer su naučeni da ili slušaju komandu ili sledi kazna.
Takodje postoje muškarci koji pruže otpor takvom miljeu ali ni oni ne mogu da sazreju pošto su sebi zadali misiju da samo pružaju otpor bez sagledavanja situacije iz raznih uglova.

Što se žena tiče, biologija vam se vidi još u trećoj godini života i tu ostajete zakucane celog celcatog života - manipuacija (kombinatorika) sa postojećim stanjem a nikako inovacije (sem na kalup).

Imaš šta da dodaš?

Poslednja izmena:
Kad sam ušao ušao u pubertet posle drugarica, jer su žene zrelije, ja gledao sise onih srednjoškolki
Kad sam bio u srednjoj ipak sam gledao od studentkinja...
...
...
...
I dan danas na studentkinje jer nekako posle tog uzrasta propadate...
Ne bih ja to ni znao da mi se ne diže na studentkinje

Pogotovo ove zrele ko jabuka delišes sa grane, što im pop nije dopuštao koješta po selu pa jedva dočekale studiranje po gradu...
Verovatno pop bio nezreo...
To kad dodje u BG, prvo zameni one jasučnice od gaća sa tangama, brushalter zamene sa wonderbra, probuše pupak, jezik, još ponegde...
Čudo kako nam je unutrašnjost zrelija od Beogradjanki...

Tema je nastala kao nezrelost autorke i njenog nepoznavanja ili povladjivanja stereotipima u različitostima funkcionisanja polova.

Muškarac je složena pojava, a sve što je složeno traži više vremena.
Recimo, da bi seks funkcionisao muškarac mora da se bavi sportom a ne samo da mu porastu dlake u medjunožju (najkraće rečeno).
A priroda je udesila da podsvesno i polno vlažite na živahnije i isparcelisanije.
Što se fudbala tiče to je kombinacija fizičke igre i umne kontrole situacije, zatim rivalstvo ali u zdravom duhu.
Nikako bezvezna aktivnost...

Sa druge strane...
Lakiranje noktiju sa 5 godina, lakiranje noktiju sa 15 godina, lakiranje noktiju sa 25 godina, lakiranje noktiju sa 35 godina...

Back